دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی

ماه گرفتگی چیست و آیا نیاز به درمان دارد؟

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]آدرس وب سایت : www.doctornazemi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک ب ، طبقه اول ، واحد 111 تلفن مطب : 32240913 - 031

ماه گرفتگی یا تیرگی مادرزادی یک قسمت از پوست معمولاً از زمان تولد وجود دارد و در اکثر موارد یک اختلال دائمی محسوب می شود. ماه گرفتگی به رنگ قرمز، صورتی، ارغوانی یا قهوه ای و در اندازه های مختلفی روی سطح پوست دیده می شود. ماه گرفتگی می تواند در هر قسمتی از بدن به وجود بیاید و به غیر از شکل ظاهری خود با هیچ علامت دیگری همراه نیست. تقریباً همه انواع ماه گرفتگی از لحاظ فیزیکی فرد را دچار مشکل نمی کنند و تعداد زیادی از آنها ناپدید می شوند و یا با گذر زمان سایز و اندازه آنها کوچکتر می شود. هیچ روش پیشگیری کننده ای برای جلوگیری از به وجود آمدن ماه گرفتگی وجود ندارد؛ اما می توان به کمک روش های مختلف به درمان آن پرداخت.

آنچه در این مطلب میخوانید

علت ماه گرفتگی پوست

  1. کارشناسان هنوز با قطعیت نمی دانند که چرا برخی از نوزادان دارای لکه های مادرزادی هستند. با این حال، برخی از دلایل احتمالی آن عبارتند از:
  2. تجمع بیش از حد سلول هایی که لایه داخلی عروق خون نوزاد را تشکیل می دهند.
  3. در دوران بارداری، ممکن است یک قطعه کوچک از جفت، زودتر از موقع در داخل جنین در حال رشد وارد شده باشد.
  4. عصب های آسیب دیده ای که گشاد شدن و یا تنگ شدن مویرگ ها را کنترل می کنند، ممکن است لکه های شرابی را ایجاد کنند.
  5. رگه های مویینه و بسیار ریز در زیر پوست ممکن است موجب لکه ی سالمون شود.
  6. برخی از پروتئین های تولید شده توسط جفت در دوران بارداری ممکن است با افزایش احتمال برخی از انواع لکه های مادرزادی مرتبط باشد.

علائم لکه های ماه گرفتگی

انواع ماه گرفتگی

ماه گرفتگی رنگدانه ای

گونه های مختلفی از ماه گرفتگی از جمله خال های مادرزادی (مول)، لکه های شیرقهوه ای و مغولی در این گروه جای می گیرند. لکه های شیرقهوه ای پیامد تجمع بیش از حد رنگدانه در پوست است. هر چند لکه های شیرقهوه ای محو نمی شوند؛ اما برداشتن خال و درمان آنها نیز ضروری نیست. لکه های مغولی مسطح و به رنگ آبی مایل به خاکستری بیشتر روی پوست کودکان دیده می شود. این خال های مادرزادی معمولاً هنگام مدرسه رفتن کودک ناپدید می شوند.

بدشکلی های عروقی

این بدشکلی ها پیامد رشد غیرطبیعی رگ های خونی و تقریباً همیشه مادرزادی هستند. یکی از شایع ترین گونه های ماه گرفتگی نوعی بدشکلی عروقی به نام خال لکه شرابی است که امکان تشکیل آن روی هر نقطه ای از بدن وجود دارد. خال های لکه شرابی ماه گرفتگی های مسطح و در بدو تولد صورتی کمرنگ هستند که پس از چند سال به رنگ قرمز مایل به بنفش درمی آیند. این خال ها از بین نمی روند و ناپدید نمی شوند. تشکیل شدن این خال ها روی صورت در اطراف یا بالای چشم از آن رو نگران کننده است که احتمال دارد همراه با ناراحتی های چشم یا مغز باشد.

ماه گرفتگی

همانژیوم

این ضایعه های پوستی یکی دو هفته پس از تولد روی پوست نوزادان دیده می شود. جمع شدن رگ های خونی بسیار ظریف در کنار یکدیگر دلیل ایجاد همانژیوم است که به سرعت در طول ۶ تا ۹ ماه نخست زندگی رشد می کند. همانژیوم متداول ترین تومور نوزادان است و معمولاً اطراف سر و گردن به چشم می خورد. بعضی همانژیوم ها روی اندام های داخلی، مانند معده، کبد، روده یا کلیه ایجاد می شوند. تغییر رنگ پوست یکی از علائم بارز همانژیوم است که گاهی چند ماه پس از تولد از بین می رود؛ اما در اکثر مواقع ناپدید شدن آن سال ها زمان می برد.

لکه های به شکل ماهی قزل آلا یا سالمون

این لکه های بسیار باریک، صورتی کمرنگ و مسطح معمولاً روی پوست نوزادان یا روی پشت گردن یا روی پلک بالایی شان دیده می شود. اکثر لکه های روی پلک در طول نخستین سال حیات کودک محو می شوند، حال آن که لکه های روی گردن از بین نمی روند.

روشهای درمان لکه های ماه گرفتگی

روش های گوناگونی برای از بین بردن ماه گرفتگی وجود دارد که پزشک بهترین روش را با توجه به نوع، اندازه و محل لکه و عامل های دیگر انتخاب می کند.

داروها

اکثر ماه گرفتگی و خال های مادرزادی بدون نیاز به درمان ناپدید می شوند؛ اما در غیر این صورت نخستین گزینه درمانی برای برداشتن آنها داروهای خوراکی و یا موضعی است. این داروها برای کاهش اندازه و روشن ساختن رنگ لکه های ماه گرفتگی مؤثر است. انواع مختلفی از داروها در دسترس هستند و پزشک می تواند بهترین گزینه دارویی را به شما پیشنهاد کند.

کورتیکواستروئیدها

مصرف خوراکی این داروها به کوچک شدن لکه های ماه گرفتگی منجر می شود. این دارو به صورت تزریقی نیز به کار برده می شود. کورتیکواستروئید در رگ های خونی زیر ماه گرفتگی نفوذ می کند و ناحیه تغییر رنگ داده را منقبض می کند. تأثیرگذاری دارو پس از دو تا چهار هفته قابل مشاهده می گردد.

اینترفرون آلفا-12

اگر داروی کورتیکواستروئید جواب ندهد، به جای آن ممکن است داروی اینترفرون آلفا 12 برای کوچک شدن و یا متوقف کردن رشد لکه ها و خال های مادرزادی تجویز گردد.

لیزر درمانی

لیزر برای درمان ماه گرفتگی نزدیک به سطح پوست، مانند خال های لکه شرابی، به کار برده می شود. این عمل برای تمام گروه های سنی مناسب است. از نور لیزر برای کوچک کردن یا جلوگیری از رشد لکه استفاده می شود. چند جلسه لیزر درمانی باید انجام شود تا نتیجه بهینه به دست آید. اگرچه برای درمان همانژیوم نیز می توان از لیزر استفاده کرد؛ اما در مواردی که همانژیوم روی اندام داخلی یا در عمق پوست است، لیزر به کار برده نمی شود.

آی پی ال

در این روش به کمک دستگاهی مخصوص پالس های شدید نور به پوست اعمال می شود. در صورت وجود لکه های عروقی، دمای هموگلوبین خون جاری در رگ های گشاد شده با جذب انرژی نورانی بالا می رود. در مورد درمان ماه گرفتگی روی بدن رنگدانه ای نیز رنگدانه های پوست نور را جذب می کنند و انرژی نورانی را به انرژی گرمایی تبدیل می کنند. متلاشی شدن رگ های خونی پس از رسیدن به دمای ۶۰ یا ۷۰ درجه شروع می شود و رنگدانه های اضافی نیز شروع به تجزیه شدن می کنند تا آنقدر کوچک شوند که سلول های بدن بتوانند آنها را از محل فعلی دور کنند. مدت و شدت درمان به قدمت و بزرگی ماه گرفتگی بستگی دارد؛ اما در مجموع بهبود قابل توجهی پس از همان جلسه نخست در بسیاری از بیماران دیده می شود.

شما را به مطالعه مطلب آیا مزونیدلینگ باعث لک میشود ؟ دعوت می نماییم.

لایه برداری شیمیایی

در لایه برداری شیمیایی از محلول شیمیایی به دقت تهیه شده ای برای برداشتن لایه های خارجی آسیب دیده پوست استفاده می شود تا پوست زیرین درخشان، سالم و شاداب نمودار گردد.

کرایو تراپی

کرایوتراپی (سرما درمانی) روشی ایمن و بسیار سریع است که برای از بین بردن بافت آسیب دیده پوست، برای مثال لکه های ماه گرفتگی، مورد استفاده قرار می گیرد. این عمل از طریق انجماد به کمک یخ خشک یا از طریق سوزاندن در دمای پایین انجام می شود. کرایو را می توان یکی از روش های موفقیت آمیز درمان ضایعات پوستی مانند ماه گرفتگی به شمار آورد.

جراحی

پزشکان زمانی به جراحی روی می آورند که دیگر درمان های غیرجراحی موفقیت آمیز نبوده باشند. همانژیوم بزرگ یا روی اندام داخلی نیز باید با جراحی و تحت بیهوشی عمومی خارج شود.

لیزر کیوسوییچ برای ماه گرفتگی

لیزر Q-switch دارای طول موج های ۵۳۲ و ۱۰۶۴ نانومتر می باشد. این طول موج جهت بهبود مؤثر انواع لک های صورت و بدن، ماه گرفتگی، خال های مادرزادی و همچنین پاک کردن تاتو صورت و بدن به کار می رود. درمان با لیزر کیوسوئیچ روشی بدون درد است؛ اما ممکن است گرمای اشعه تابانده شده به پوست باعث ایجاد سوزش در پوست شود. به همین دلیل پزشک قبل از درمان ناحیه را با استفاده از پمادهای بی حسی، بی حس می کند. بعد از آن با استفاده از دستگاه لیزر کیوسوئیچ، مقدار کنترل شده ای از اشعه به سطح موردنظر تابانده می شود. این اشعه به لایه های پوست نفوذ می کند و رنگ دانه های پوست را می شکند. رنگ دانه های ریز شده از طریق ماکروفاژهای پوستی به دیگر قسمت های بدن می روند و در نهایت از طریق سیستم لنفاوی بدن دفع می شوند. البته پوسته پوسته شدن پوست بعد از درمان نیز به از بین رفتن رنگ دانه ها کمک می کند.

مراقبت‏ های قبل از لیزر کیوسوئیچ

مراقبت‏ های بعد از لیزر کیوسوئیچ

هزینه لیزر ماه گرفتگی

نمیتوان هزینه ی مشخصی تعیین کرد و هزینه ها بر حسب وسعت ناحیه تحت درمان، شدت لکه های ماه گرفتگی، مهارت و تجربه پزشک معالج، دستمزد پزشک، ناحیه جغرافیایی، در میان افراد گوناگون که متقاضی این درمان هستند متفاوت می باشد.

اینستاگرام دکتر لادن ناظمی

عوارض لیزر ماه گرفتگی

روش لیزر درمانی نسبت به سایر روش های درمان ماه گرفتگی، عوارض کمتری به دنبال داشته که شامل موارد زیر می شود:

  1. تغییر رنگ پوست، به صورتی یا قرمز ملایم
  2. پوسته پوسته شدن و کبودی موقت
  3. این عوارض معمولاً طی پنج تا هفت روز از بین خواهند رفت.

تکنیک تزریق ژل لب روسی در اصفهان توسط دکتر لادن ناظمی با بهترین و زیبا ترین نتایج قابل انجام است. لطفا جهت هماهنگی و تعیین نوبت با شماره تلفن 32240913 - 031 تماس حاصل فرمایید.

نسخه اصلی مطلب ماه گرفتگی چیست و آیا نیاز به درمان دارد؟ را در سایت دکتر لادن ناظمی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
تفاوت روش شنوایی کلامی با روش شنوايی شفاهیدکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]
دلایل کهیر زدن پوست و راه های درمان آندکتر هما فاتحی [ پوست و مو ]
بلیچینگ یا سفید کردن دندانهادکتر کاملیا فرمند [ دندانپزشک ]
راهنمای جامع برای انجام سانترال لبکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
تاثیرات استرس بر روی پوستدکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
آیا لیزر زگیل تناسلی درمان قطعی این بیماری است؟دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
چرا رادیوگرافی برای چاق ها به سختی انجام می شود؟آقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
علت ایجاد درد در بیماران دارای سنگ سیستم ادراریدکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
آیا لیزر موهای زائد در بارداری ضرر دارد؟دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت