1. طول درمان AIT چقدر است ؟
جلسات درمانی 10 روز طول می کشد. در هر روز دو جلسه درمانی با فاصله حداقل 3 ساعت ارایه می شود.
2. در طول این 10 روز چه نوع تمریناتی ارایه می گردد ؟
در روش AIT ، از نوعی موسیقی فیلتر شده استفاده می شود که از طریق هدفون های با طیف فرکانسی وسیع به گوش ارایه می گردد. هدف استفاده از این نوع موسیقی بازتوانی مجدد عملکرد گوش ها و مغز و دریافت صداها به شکل سازمان یافته تر می باشد.
3. آیا پس از اجرای کامل دوره درمان، نیاز به تکرار مجدد آن وجود دارد ؟
در بسیاری از موارد فقط یک دوره درمان برای بازتوانی مجدد عملکرد سیستم شنوایی فرد کافی است. اما در برخی از افراد مبتلا به ناتوانی های یادگیری شدید ممکن است نیاز به تکرار دوم و حتی تکرار سوم دوره درمان در فواصل زمانی یکسال یکبار وجود دارد.
4. آیا باید انتظار داشت که نتایج دوره درمان بلافاصله نمایان شود ؟
نتایج درمان AIT اغلب در فاصله زمانی آغاز دوره درمانی تا تقریبا شش هفته پس از پایان آن نمایان می شود. اما برای مشاهده نتایج نهایی درمان، حداقل باید یکسال صبر کرد.
5. چه نتایجی را می توان از اجرای دوره درمانی AIT انتظار داشت ؟
آرامش بیشتر، اضطراب کمتر و کاهش فعالیت بیش از اندازه در کودک افزایش توجه تمرکز به ویژه در مورد اصوات بهبود مهارت های ارتباط اجتماعی ( تعامل و ارتباط بیشتر با محیط پیرامون ) افزایش تماس چشمی تلفظ بهتر اصوات گفتاری بهبود درک شنوایی از مطالب6. چه چیزی می تواند تاثیرات مثبت درمان AIT را کاهش دهد یا خنثی کند ؟
ایجاد عفونت گوش میانی گوش دادن به صدای موسیقی از طریق هدفون مواجهه با اصوات بلند مشکلات و اختلالات متابولیک کنترل نشده
7. حداقل سن کودک برای دریافت دوره درمانی AIT چیست ؟
پیشنهاد می شود قبل از زمان آمادگی کودک برای گذاشتن هدفون روی گوش ها، درمان AIT آغاز نشود. این امر معمولا در سن 3 سالگی اتفاق می افتد.
8. اگر کودک نتواند از هدفون استفاده نماید، چه کاری می توان انجام داد؟
در این حالت از روش های درمانی دیگر می توان برای کودک استفاده کرد. از درمان های موجود در روش بازتوانی نیوشا(NLP)، می توان به روش همی سینک(Hemi-Sync) اشاره کرد.
9. آیا همزمان با وجود لوله تهویه(VT) در گوش میانی می توان درمان AIT را انجام داد ؟
این امر باید تحت نظارت پزشک و با مشورت متخصص انجام گیرد. هنگام وجود عفونت در گوش میانی نمی توان درمان AIT را انجام داد.
10. آیا درمان AIT می تواند باعث آسیب به شنوایی کودک شود ؟
تاکنون گزارشی از آسیب شنوایی ناشی از درمان AIT ارایه نشده است. اصوات ارایه شده با شدت مجاز و تحت نظارت متخصص شنوایی شناس ارایه می گردد. این درمان غیرتهاجمی و بی ضرر می باشد.
11. دوره درمانی AIT توسط چه متخصصانی انجام می گیرد ؟
این درمان توسط متخصصان آموزش دیده ارایه می گردد. در مرکز نیوشا، فرایند تجویز دوره درمانی و ارزیابی تحت نظارت تیم تخصصی با نظارت شنوایی شناس ارایه می گردد.
12. برای طراحی درمان AIT از چه نوع اطلاعات و تجهیزاتی استفاده می گردد ؟
تجویز و طراحی دوره درمانی AIT بر اساس اطلاعات به دست آمده از ارزیابی های شنوایی کودک شامل آزمون های ادیومتری تون خالص، ایمیتانس ادیومتری، OAE، Speech ABR، انجام می گیرد. فیلتراسیون اصوات موسیقی از طریق دستگاه اختصاصی صوت درمانی انجام می گیرد.
13. آیا از این درمان می توان در منزل نیز استفاده کرد ؟
پس از ارزیابی انجام شده توسط تیم تخصصی مرکز نیوشا، برنامه درمانی اختصاصی برای کودک طراحی و تجویز می شود. با نظر متخصص، می توان بخشی از دوره درمانی را در منزل نیز اجرا نمود.
14. علایم وجود بدشنوایی در کودک کدام است ؟
15. آیا این درمان تاثیرات منفی بر کودک دارد ؟
در طول دوره درمان صوت درمانی یا پس از آن ممکن است تغییراتی در رفتار یا خلق و خوی کودک ایجاد شود. آشفتگی یا ترس و اضطراب در برخی از کودکان مشاهده می شود. نکته مهم این است که همه این تغییرات رفتاری، کوتاه مدت بوده و پس از مدتی برطرف می شود. به علاوه این رفتارها می تواند نشانه تاثیرگذاری درمان هم باشد. در اینجا به برخی دیگر از رفتارها اشاره می شود:
16.برای خانواده هایی که نگران ایجاد تاثیرات منفی ناشی از این درمان هستند، چه توصیه ای می توان داشت ؟
والدین باید بدانند که این تغییرات رفتاری موقت هستند و به فاصله کوتاهی پس از پایان دوره درمانی ناپدید خواهند شد. بهبود ناشی از این نوع درمان در فرایند پردازش شنوایی کودک باعث می شود تا رفتارهای های یادگیری کودک طی 3 ماه پس از پایان دوره درمان ادامه پیدا کند و به تدریج تثبیت شود. بین تاثیرات مثبت درمان با رفتارهای منفی کودک طی 10 روز دوره درمان رابطه وجود دارد.
17. گوش چسبناک (Glue Ear) چیست ؟
گوش چسبناک نوع خاصی از اوتیت ( التهاب یا عفونت ) گوش میانی محسوب می شود که وقوع آن در کودکان بسیار رایج است و اغلب بدون هرگونه تب یا التهاب پرده گوش اتفاق می افتد. نام دیگر این بیماری اوتیت گوش میانی مترشحه می باشد. مایع پشت پرده گوش اغلب غلیظ و چسبناک است که ممکن است به شکل موقتی مشاهده شود یا حتی چندین ماه ادامه پیدا کند.
18. لوله تهویه چیست ؟
لوله تهویه توسط پزشک متخصص روی پرده گوش کار گذاشته می شود تا از وقوع گوش چسبناک جلوگیری نماید. بیمار معمولا وجود لوله تهویه را حس نمی کند و معمولا پس از 6 تا 12 ماه به شکل خودکار از کانال گوش بیرون می افتد.