دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی

روشهای جدید لیزری در درمان ملاسما (لک های پوست صورت)

دکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]آدرس وب سایت : www.doctornazemi.ir
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان آمادگاه ، مجتمع آژند ، بلوک ب ، طبقه اول ، واحد 111 تلفن مطب : 32240913 - 031

ملاسما یا همان لکه هایی با طیف رنگی خاکستری - قهوه ای بر روی صورت يکي از مشکلات رایج پوستی است که غالباً گونه ها، پل بيني، پيشاني، چانه و بالای لب بالایی را درگیر می کند. با این وجود لک های پوستی که رنگ تیره تری دارند؛ معمولاً روی گونه ها ظاهر می شوند. البته پيشاني يکي از شايع ترين نقاط بروز ملاسما می باشد. همچنين اين لک ها ممکن است بر روي قسمت هايي از بدن که بيشتر در معرض نور آفتاب قرار مي گيرند، مانند مچ و ساعد دست و گردن نيز دیده شوند.

امروزه روشهای متعددی برای درمان ملاسما یا همان لک صورت ابداع شده است که یکی از بهترین آنها استفاده از لیزر است. لیزر ملاسما در اصفهان یکی از اقداماتی است که توسط دکتر لادن ناظمی انجام می شود. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 32240913 - 031 تماس حاصل فرمایید.

افراد مستعد ابتلا به ملاسما

این عارضه پوستی با احتمال بسیار بیشتری در زنان شایع است و به نسبت، مردان، کمتر به ملاسما مبتلا خواهند شد. به طوری که فقط ۱۰% از افرادی که به ملاسما مبتلا می شوند؛ مرد هستند. همچنین ایجاد لک صورت در زمان بارداری بسیار متداول است که طبق تحقیقات انجام شده، به نظر می رسد هورمون ها عامل اصلی بروز ملاسما در دوران بارداری می باشند.

مورد دیگری که با افزایش احتمال بروز ملاسما همراه است؛ رنگ پوست می باشد. لک صورت در افرادی که پوست تیره ای دارند از جمله اغلب مردمی که در کشورهای آمریکای لاتین، شمال آفریقا، آسیا، هندوستان، خاورمیانه و حوزه دریای مدیترانه زندگی می کنند، بیشتر دیده می شود. همچنین افرادی که یکی از خویشاوندان خونی آن ها قبلاً به ملاسما مبتلا شده است، بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

ملاسما یا لک های پوست صورت

علائم ملاسما

علائم قابل رؤیت ملاسما شامل ایجاد لک هایی به رنگ قهوه ای یا خاکستری مایل به قهوه ای در نواحی گونه ها، پیشانی، پل بینی، قسمت بالای لب بالایی و چانه است. همان طور که گفته شده؛ در برخی از افراد این لک ها بر روی ساعد و مچ دست یا روی گردن ظاهر می شوند؛ که البته با شیوع کمتری همراه است. ملاسما جز ایجاد لک و تغییر رنگ بر روی پوست، عارضه قابل احساس یا مشاهده دیگری ندارد اما بسیاری از افراد از ظاهری پوست خود با این لک ها، احساس عدم رضایت دارند و در پی رفع و درمان این لکه ها می باشند.

عوامل ایجاد ملاسما

اینکه چه عواملی باعث ایجاد ملاسما می شود، هنوز به درستی مشخص نیست. احتمالاً این عارضه هنگامی به وجود می آید که سلول های تولیدکننده رنگ در پوست بدن (ملانوسیت ها) مقدار رنگ بیش از حد تولید کنند. با این وجود طبق تحقیقات به عمل آمده، عوامل زیر در ایجاد ملاسما بی تأثیر نمی باشند.

1. رنگ پوست

افرادی که رنگ پوست آن ها تیره باشد، بیشتر در معرض ابتلا به ملاسما قرار دارند، زیرا میزان ملانوسیت های فعال در پوست آن ها بیشتر از افراد دارای پوست روشن می باشد.

2. نور خورشید

نور ماوراءبنفش موجود در آفتاب باعث تحریک ملانوسیت ها می شود. در واقع حتی وقتی که ملاسما برطرف شده باشد، یک مواجهه کوتاه مدت با نور آفتاب می تواند باعث بازگشت مجدد آن شود. علت اینکه ملاسما در فصل تابستان غالباً شیوع بیشتری پیدا می کند نیز همین شدت بیشتر نور آفتاب است. همچنین نور آفتاب است که باعث می شود خیلی از افراد به طور مکرر دچار علائم لک صورت و ملاسما شوند.

3. تغییرات هورمونی

زنان باردار اغلب به ملاسما مبتلا می شوند. هنگامی که ملاسما در زنان باردار ایجاد شود، اصطلاحاً به آن کلوآسما یا ماسک بارداری می گویند. قرص های جلوگیری از بارداری و داروهای جایگزین هورمون ها نیز می تواند باعث تحریک و ایجاد ملاسما شود.

4. مواد آرایشی

کرم ها و محصولات محافظت از پوست که حساسیت پوستی ایجاد می کنند نیز می توانند باعث تشدید ملاسما شوند.

تشخیص ملاسما

در مورد اغلب بیماران، پزشک پوست می تواند تنها با نگاه کردن به پوست فرد، وجود بیماری ملاسما را تشخیص دهند. ممکن است پزشک برای آنکه به طور دقیق بداند که ملاسما تا چه عمقی از پوست نفوذ کرده است، پوست شما را در زیر نور وسیله ای به نام لامپ وود مشاهده کند.

در برخی از موارد ممکن است ملاسما نشانه هایی شبیه به عارضه های پوستی دیگر داشته باشد. در این گونه موارد ممکن است پزشک برای آنکه وجود ملاسما را تشخیص دهد، یک نمونه کوچک از پوست شما را بردارد. این روش را اصطلاحاً بیوپسی می نامند. پزشک متخصص پوست می تواند عمل بیوپسی را به طور سریع و ایمن در همان زمان ویزیت در داخل مطب انجام دهد.

ملاسما بر اساس ناحیه درگیر و اندازه و عمق درگیری تقسیم بندی می شود:

درمان ملاسما ترکیبی از هیدروکینون و ترکیبات لایه بردار و پیلینگ شیمیایی و لیزر درمانی است. لیزر الکساندرایت ضمن حذف موهای زائد می تواند باعث روشن شدن لک های پوست شود.

درمان ملاسما

لک های ناشی از ملاسما می تواند به خودی خود برطرف شود. این حالت غالباً در مواردی صورت می گیرد که یک محرک خارجی مانند بارداری یا قرص های جلوگيري از بارداری باعث ایجاد ملاسما شده باشد. به طوری که وقتی زنان وضع حمل می کنند یا مصرف قرص های جلوگیری از بارداری را متوقف می کنند، ملاسما به خودی خود برطرف می شود. در برخی از افراد، ملاسما تا سال های طولانی و یا حتی در تمام طول عمر وجود دارد.

تکنولوژی لیزر برای درمان ملاسما

امروزه پیشرفت تکنولوژی در زمینه ی لیزرها یک روش درمانی جدید برای ملاسمای درمال یا مختلط است و لیزرهایی چون Q SWITCH ND:YAG و Q SWITCH alexandrite و بسیاری از لیزرهای فرکشنال کاربرد دارند، انتخاب لیزر مناسب برای درمان ملاسما یک روش ارجح و حیاتی در درمان این بیماری است. اخیراً استفاده از لیزرها محدود به بیمارانی است که به درمان های موضعی یا پلینگ شیمیایی پاسخ نداده اند. بایستی بیمار بداند که به عنوان درمان نگهدارنده مناسب بایستی درمان برای جلوگیری از عود ملاسما استفاده شود.

اینستاگرام دکتر لادن ناظمی

لیزرهای کاربردی برای ملاسما

  1. لیزر با نور سبز PDL با طول موج 510 نانومتر و نوعی دیگر از لیزر به نام Q S nd:yag با طول موج 532 نانومتر که دارای نفوذ کم و اثر در اپی درم می باشند که مناسب در درمان ملاسما های سطحی هستند.

  2. لیزر با نور قرمز Q S-ALEXANDRITE با طول موج 755 و Q RUBY با طول موج 694 نانومتر که دارای نفوذ عمقی تر تا درم که برای ضایعات پیگمانته اپی درم، بدون ایجاد کبودی کاربرد دارند چون توسط هموگلوبین جذب نمی شوند.

از آنجا که طول موج سبز توسط هموگلوبین جذب می شود، لذا استفاده از این لیزرها امکان کبودی و قرمزی پوست را به دنبال دارد. اگرچه بعضی مواقع به علت ایجاد کبودی و التهاب احتمال تیره شدن پوست PIH وجود دارد. لیزرهای نزدیک به اینفرارد نسبت به دو نوع سبز و قرمز نفوذ عمقی تری به پوست دارند و این لیزرها در درمان افراد با پوست های تیره کاربرد دارند.

در این نوع لیزرها همانند فرکشنال CO2 نواحی میکروسکوپی متعددی از پوست دچار آسیب حرارتی می شود و قسمت عمده ای از پوست سالم می ماند تا نواحی آسیب دیده را ترمیم نمایند. نواحی آسیب دیده زخم شده و به صورت دبری می ریزند.( پوست اندازی می شود) در صورت انتخاب درجه مناسب احتمال پر رنگ به کمرنگ شدن پوست اندک است. استفاده از این لیزر در نواحی حساس مانند گردن با احتمال اسکار بسیار کمی همراه است. این لیزرها با لایه برداری سطحی قادر است کک و مک و لک های پوستی را کمرنگ نمایند و می توانند جهت ملاسما به کار روند.

اقدامات قبل از لیزر ملاسما

1. حساسیت به داروهای بی حسی یا سابقه مصرف دارو یا ایزوترتینوئین، تبخال و ...
2. استفاده از ترکیبات روشن کننده قبل و با فاصله معینی بعد از لیزر.
3. گرفتن عکس از بیمار قبل از درمان
4. دوری از آفتاب قبل و بعد از درمان
5. استفاده از عینک مخصوص بر اساس نوع لیزر

تزریق ژل یکی از روشهای رایج و پرطرفدار برای جوانسازی، فرم دهی و افزایش حجم به صورت و بدن است. ماندگاری و ایجاد ظاهری مطلوب در این روش، ارتباط تنگاتنگی با مهارت در تزریق دارد. به همین دلیل توصیه می کنیم برای تزریق ژل یا فیلر به پزشکان مجرب و ماهر مراجعه نمایید تا با نتایج مطلوب مواجه شوید.

نسخه اصلی مطلب روشهای جدید لیزری در درمان ملاسما (لک های پوست صورت) را در سایت دکتر لادن ناظمی بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
افتادگى پلک ( پتوز) بخش نخستدکتر سیروس بخت آور [ متخصص چشم پزشکی ]
عادت هایی که به پوست آسیب می رسانددکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
بهترین زمان سونوگرافی برای تشخیص اندومتریوزدکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
راههائی برای تصمیمگیری درستدکتر محمد آذربایجانی [ اعصاب ، روان و مشاوره ]
انواع روش لیفت شقیقه با جراحی و بدون جراحیدکتر ایمان نیکخو [ پوست ، مو و زیبایی ]
فواید کربن تراپی با لیزردکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
تغییر رنگ و بوی ادرار چه معنایی دارد؟دکتر امیر بهنام فر [ فلوشیپ جراحی سرطان های دستگاه ادراری و تناسلی ]
هر آنچه باید در مورد پارگی منیسک زانو بدانیددکتر علی فرخانی [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
درمان بیرون زدگی دیسک های کمریدکتر احمد شکرچی زاده [ متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
جراحی بلفاروپلاستی پلک پایین؛ مزایا، ماندگاری و مراقبتهادکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر پرستو خسروانی - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر پرستو خسروانی

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drkhosravani.ir
شهزاد محمدیان - متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا
شهزاد محمدیان

متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا


www.armitaclinic.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت