با وجود اینکه آرتروز شایع ترین علت تنگی کانال نخاعی است؛ ولی این عارضه می تواند جوانان را نیز درگیر کند. در هر حال تنگی کانال نخاعی در افراد ۶۰ سال به بالا رایج تر از جوانان می باشد. آرتروز نیز اغلب در سنین بالا دیده می شود. در درجه اول، تنگی کانال نخاعی و آرتروز همراه آن، نتیجه فرایند طبیعی افزایش سن است.
اگر دچار کمر درد هستید، با مراجعه به یک متخصص درد می توانید با بهبود یا کاهش درد خود، روندی طبیعی در زندگی روزمره داشته باشید. کلینیک درد کتر علی نقره کار در تهران می تواند ارائه دهنده بهترین روشهای درمان کمر درد به شما مراجعین محترم باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 88670088 - 021 تماس حاصل فرمایید.
دیسک های ژلاتینی که مانند بالشی برای مهره های ستون فقرات عمل می کنند؛ با افزایش سن شروع به خشک شدن می نمایند و در نتیجه کوتاهتر می شوند. خشک شدن این دیسک ها باعث وارد شدن فشار به مفاصل فاست می شود. فشار بیش از حد به این مفاصل باعث فرسایش آنها شده و منجر به آرتروز می گردد. آرتروز می تواند باعث افزایش ضخامت و بزرگ شدن رباط های احاطه کننده مفصل شود و این امر باعث کاهش فضای درون کانال نخاعی که محل عبور اعصاب است می شود.
غضروفی که از مفاصل محافظت می کند نیز دچار ساییدگی و فرسایش می شود و ساییدگی بیش از حد غضروف باعث لغزیدن مهره ها روی یکدیگر می گردد. ممکن است بدن برای جبران از دست رفتگی غضروف ها شروع به رشد استخوان در مفاصل فاست کند. استخوانی که بیش از حد رشد کرده است، سیخ استخوانی نامیده می شود و شکل گیری آنها در باریک تر شدن فضای موجود در کانال نخاعی، برای عبور اعصاب نقش دارد. با بسته شدن بیش از حد فضای درون کانال نخاعی، درد آغاز می شود.
تنگی کانال نخاعی، باریک شدن فضای ریسمان نخاعی یا شاخه های عصبی است. دقیق تر بگوییم، ستون فقرات با گذشت زمان دچار فرسایش می شود. اندازه کانال نخاعی (تونل استخوانی که محل عبور اعصاب ستون فقرات است) به تدریج کوچک تر می شود. وضعیت دژنراتیو یا همان فرسودگی ستون فقرات، بیشتر در بخش فوقانی ستون فقرات (گردن) یا در ناحیه پایینی ستون فقرات (ناحیه لامبر) شایع است. دژنراتیو ستون فقرات اغلب با اسپوندیلوزیس (به جلو لغزیدن مهره ها و خارج شدن آنها از خط طبیعی ستون فقرات) و اسکولیوز (کجی ستون فقرات) همراه است. تنگی کانال نخاعی در زنان و مردان تقریبا به طور یکسان شایع است با این حال زنان بیشتر در معرض تجربه علائمی قرار دارند که مستلزم درمان است.
حال در شرایطی تنگی کانال نخاعی می تواند بدون آرتروز ایجاد شود که این وضعیت اغلب در جوان ترها دیده می شود. برای آنکه بتوانید درد ناشی از تنگی کانال نخاعی را از آرتروز تشخیص دهید؛ نیاز است به پزشک متخصص مراجعه نمایید ولی برخی از علائم درد، می توانند شما را در شناسایی علت درد راهنمایی کنند که این علائم عبارتند از :
درد تنگی کانال نخاعی هنگامی که کمر صاف است مانند زمانی که راه میروید، شدیدتر میشود. خم شدن به جلو گاهی اوقات باعث آرام شدن درد میشود.
از آنجایی که تنگی کانال نخاعی در اثر تحت فشار بودن عصب ایجاد میشود، علائم آن ممکن است شامل احساس مور مور شدن و گزگز یا اختلال در کنترل روده و مثانه باشد. این علائم معمولا در آرتروز کمر دیده نمیشوند.
درد آرتروز مداوم تر بوده و وابسته به نوع خاصی از حرکت نیست. آرتروز روماتیسمی (روماتیسم) یک بیماری خود ایمنی است که باعث بروز علائم دیگری مانند خستگی، تورم یا قرمزی و تغییرات پوست میشود.
درد آرتروز معمولا بلافاصله پس از بیدار شدن بدتر میشود در حالی که در تنگی کانال نخاعی ممکن است درد دوره ای باشد.
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می نمایند، احساس درد است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می کنید، با مراجعه به کلینیک درد دکتر علی نقره کار دارای برد تخصصی آنستزیولوژی و درد، می توانید به بهبود این شرایط بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره های درج شده در همین صفحه تماس حاصل فرمایید.