پیچ خوردگی مچ پا یکی از رایج ترین صدمات وارد شده به مچ و قوزک پا است و می تواند پیچیده یا به شدت دردناک باشد.پیچ خوردگی مچ پا در حقیقت آسیب دیدگی نوارهای سخت بافتی یا همان رباط هایی است که استخوان های پا را احاطه کرده اند و آن ها را به پا متصل می کنند. این آسیب معمولا زمانی رخ می دهد که مچ پا به طور اتفاقی پیچ بخورد یا به شکل نادرستی چرخانده شود. این کار می تواند رباط هایی را که استخوان مچ پا و مفاصل شما را بهم نزدیک می کنند، کشیده یا پاره کنند.
تمام رباط های دامنه حرکتی محدوده خاصی دارند که به آنها این امکان را می دهد که مفاصل را ثابت نگه دارند. وقتی رباط های اطراف مچ پا از این مرزها رد شوند، باعث پیچ خوردگی می شود. پیچ خوردگی مچ پا معمولاً آسیب دیدگی رباط های خارج از مچ را نیز در بر دارند. هنگام ابتلا به پیچ خوردگی مچ پا، ما باید در مورد علل و انواع پیچ خوردگی، راه های درمان و آنچه در طول درمان و توان بخشی انتظار می رود انجام شود، اطلاعاتی داشته باشیم.
دکتر سلمان فلاح متخصص ستون فقرات و مفاصل و دارای بورد تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی در اصفهان می باشند؛ که با روشهایی نظیر اوزون درمانی ، لیزر درمانی پرتوان ، ارتوکین تراپی ، PRP ، مگنت درمانی ، شوک ویو درمانی ، تکارتراپی و ... می توانند بسیاری از دردها و مشکلات اندام های اسکلتی - عضلانی شما را درمان نمایند. همچنین در کلینیک توانبخشی دکتر فلاح، نوار عصب و عضله که اقدامی تشخیصی است نیز صورت می گیرد. این مرکز علاوه بر اقدامات مذکور، به عنوان کلینیک پا، می تواند به بیماران دیابتی و ... نیز خدمات تشخیصی درمانی مربوط به پا را ارائه نماید. لطفا جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.
پیچ خوردگی مچ پا و پارگی مچ پا، برای هرکسی ممکن است که اتفاق بیفتد؛ ورزشکار و غیر ورزشکار، کودک و بزرگسال. این آسیب می تواند در هنگام پیاده روی در خیابان، قدم زدن در خانه یا درحال انجام تمرین های ورزشی و فعالیت های تناسب اندام رخ بدهد.
در صورت مشاهده علائم زیر در مچ پا ممکن است دچار پیچ خوردگی مچ پا شده باشید:
مچ پا می تواند انواع مختلفی از آسیب ها را تحمل نماید. هنگامی که مشکلی در ناحیه مچ پا دارید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. زیرا پزشک می تواند تشخیص دهد که آسیب وارد شده به مچ پایتان نوعی پیچ خوردگی بوده است یا آسیب جدی تر دیده اید.
درمان پیچ خوردگی مچ پا به شدت آسیب دیدگی بستگی دارد. درمان با هدف کاهش درد و ورم، تسهیل التیام رباط و بازیابی عملکرد مچ پا انجام می شود. چنانچه آسیب دیدگی شدید باشد، بیمار به متخصص های آسیب عضلانی- اسکلتی، مانند جراح ارتوپد یا پزشک متخصص در زمینه توانبخشی و طب فیزیکی معرفی می شود.
برای مراقبت از خود لازم است که رویکرد رایس یا R.I.C.E را در دو یا سه روز نخست بعد از آسیب دیدگی رعایت کنند. رویکرد رایس سر واژه ای است؛ که برای درمان بکار برده می شود که شامل استراحت، یخ، بستن و بالا گذاشتن بکار برده می شود.
مسکن های بدون نسخه ای مانند ایبوپروفن (ادویل، مورتین IB و اقلام مشابه)، سدیم ناپروکسن (الیو و اقلام مشابه) یا استامینوفن (تایلنول و اقلام مشابه) در اکثر موارد برای مدیریت درد ناشی از پیچ خوردگی مچ پا کافی است.
بعد از آن که درد و ورم به اندازه کافی از بین رفت و بیمار توانست مچ پا را به راحتی حرکت بدهد، پزشک تمرین های خاصی را برای بازیابی دامنه حرکتی، قدرت، انعطاف پذیری و پایداری مچ پا توصیه می کند. پزشک یا متخصص طب فیزیکی روش مناسب انجام حرکات ورزشی و پیشرفت در این تمرین ها را به بیمار آموزش می دهد.
چنانچه آسیب دیدگی التیام نیابد یا مچ پا بعد از یک دوره طولانی طب فیزیکی و انجام تمرین های توانبخشی ناپایدار باقی مانده باشد، جراحی ضرورت می یابد. البته پیچ خوردگی به ندرت به جراحی نیاز پیدا می کند. جراحی با هدف زیر انجام می شد:
در کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی دکتر سلمان فلاح در اصفهان، از روشهای غیرجراحی موثری برای درمان و پیشگیری از آرتروز استفاده میشود. شما می توانید جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می توانید از طریق واتساپ شماره ۰۹۳۰۳۹۷۰۰۲۰ ،با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.