درماتیت آتوپیک یکی از بیماری های خارش دار پوستی و آزار دهنده در کودکان است و در صورت عدم درمان به موقع و صحیح منجر به بروز اختلالات دیگر و تشدید خود بیماری می گردد.
درماتیت آتوپیک نوعی اگزما با زمینه ژنتیکی است که با خشکی، قرمزی، خارش و پوسته پوسته شدن پوست همراه است و معمولا در سنین ۲ تا ۳ ماهگی بروز میکند محل ایجاد ضایعات در این سنین اکثرا روی گونه ها و صورت است و علایم با جاری شدن بزاق شیرخوار و بوسیدن وی تشدید میشود. با افزایش سن ممکن است محل ضایعات به سطوح فلکسور یعنی چین های بدن نظیر گردن، زانو و آرنج منتقل شود. گاهی خارش به قدری شدید است که برای کودک بی قراری و اختلال خواب و اختلال رشد ایجاد میکند.
بیماری دارای دوره های عود و بهبود است. در فاز حاد بهتر است جهت کنترل بیماری کودک را نزد متخصص پوست برده و دارو دریافت کرد تا التهاب و خارش کنترل شود.
با رعایت برخی نکات و پرهیز از عوامل تشدید کننده باید به کنترل بهتر بیماری کمک کرد. رعایت نکات زیر در بهبهود اگزمای شیرخواران بسیار موثر است :
مطلب پیشنهادی : بیماریهای خوش خیم و بدخیم پوستی کدامند ؟
در برخی از مبتلایان سطوح افزایش یافته IgE و افزایش ابتلا به آلرژی های تنفسی و آسم مشاهده می شود.
خوشبختانه در اکثر موارد با افزایش سن، سیر بیماری رو به بهبود می رود. البته در برخی موارد مبتلایان به درماتیت آتوپیک در بزرگسالی به اکزمای دست مبتلا میشوند.
نسخه اصلی مطلب درماتیت آتوپیک یا اگزمای شیرخواران چیست؟ را در سایت دکتر آناهیتا شاهین گوهر بخوانید.