كلسترول نوعي چربي است كه درهمه قسمت هاي بدن يافت ميشود .
كلسترول درساختمان ديواره سلولي ,بعضي هورمون ها و ويتامين D شركت ميكنند .
كلسترول هم در بدن ساخته مي شودوهم ازغذاهائي كه ميخوريم به بدن مي رسد.
كبدتمام كلسترول مورد نياز بدن را ميسازد .
كلسترول خوراكي منشا حيواني دارد واز غذاهائي مانند امعاء و احشاء ( دل ، قلوه و جگر ) گوشت قرمز , لبنيات تهيه شده ازشير كامل , زرده تخم مرغ , ماهي وگوشت پرندگان بدست مي ايد.
خوردن كلسترول به مقدارزياد ميتواند كلسترول خون را افزايش دهد .غذاهائي كه منشا گياهي دارند مانند سبزيجات , ميوه جات , دانه ها وغلات فاقد كلسترول ميباشند .
براي اينكه كلسترول دربدن حركت كند بايك لايه پروتئيني پوشيده مي شود وبدين ترتيب ماده اي بنام ليپو پروتئين بوجود مي ايد كه حمل كننده كلسترول در خون است.
LDL ( ليپوپروتئين با غلظت پائين ) و HDL ( ليپوپروتئين با غلظت بالا ) دو نوع از انواع ليپوپروتئين هستند.بيشتر كلسترول موجود در خون به صورت LDL حمل ميشود زماني كه LDL خون بيش از حد طبيعي شود منجر به رسوب كلسترول در سرخرگ ها ميشود . به همين خاطر است كهLDL كلسترول بد ناميده شده است .HDL به خروج كلسترول از جريان خون كمك مي كند و مانع رسوب كلسترول در رگها مي شود به همين خاطر HDL را كلسترول خوب ناميده اند .بالا بودن كلسترول خطر بيماريهاي قلبي- عروقي را افزايش ميدهد و ابتلا عروق خون رسان قلب ( عروق كرونر ) خود موجب مي شود خون به ميزان كافي به قلب نرسد وقلب تضعيف شود .