خال ها ضایعات کوچک رایجی هستند که اغلب افراد حداقل در یک جا از صورت یا بدن خود، یکی از آنها را دارند. رنگ خال ها معمولا قهوه ای است با این وجود خال هایی به رنگ آبی تیره، سیاه و مایل به صورتی نیز وجود دارد. در واقع خال ها میتوانند در رنگ های متنوعی باشند. این ضایعات پوستی به صورت تکی یا گروهی روی پوست دیده میشوند. همچنین خال ها می توانند صاف و هموار، برآمده و یا منحنی شکل باشند.
البته در مواردی هم خال ها می توانند موجب آزار فرد باشند به طوری که یا در جای نامناسب باشند و با اندازه غیر معمول و به تعداد نامطلوب مثلا در صورت دیده شوند. محققان بر این باورند که خال های هر فرد قبل از اینکه حتی متولد شود، مشخص و معین هستند. در طول بیست سال اول زندگی، خال ها شروع به ظاهر شدن می کنند. تغییر در سطح هورمون ها در مراحل مختلف زندگی مانند دوران بلوغ و بارداری می تواند باعث ظهور و تغییر خال ها مانند بزرگ تر شدن و تیره تر شدن آن ها، شود.
با اینکه هیچکس مطمئن نیست چه عاملی باعث بروز و ظهور خال ها میشود؛ اما برخی از محققان معتقداند تعداد خال ها در بدن افراد به طور ژنتیکی تعیین میشود.علاوه بر این هیچ روش شناخته شده ای برای جلوگیری از ظهور خال ها وجود ندارد، با این حال بسیاری بر این باورند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید باعث گسترش خال ها خواهد شد. خال ها به ندرت سرطانی هستند؛ با این وجود اگر شما خال یا خال هایی دارید که به طور ناگهانی تغییر کرده اند و یا ظاهری غیرمعمول دارند، توصیه می شود با مراجعه به متخصص پوست برای بررسی آن اقدام نمایید.
بسیاری از زنان و مردان خال هایی دارند که برای درمان با لیزر گزینه های مناسبی هستند. در طی فر آیند برداشتن خال با لیزر ابتدا با دقت خال های شما معاینه می شود تا از غیرسرطانی بودن آنها اطمینان حاصل شود. خوشبختانه اکثر خال ها خوش خیم هستند و می توان با خیال راحت اقدام به برداشتن آنها با لیزر نمود. انواع دیگر برآمدگی های روی پوست مانند چربی های نابهنجار که به پوست حالت برآمدگی می دهند، نیز می توانند با روش لیزر درمان شوند.
اولین مزیت برداشتن خال با لیزر این است که روشی غیرتهاجمی میباشد. در این روش درمان خال، ابتلا به عفونت بطور چشمگیری کاهش می یابد، زیرا بدون ایجاد برش و آسیب به پوست انجام میشود. لیزرها قادراند برای از بین بردن خال در مناطقی از بدن مانند صورت و یا بینی که ممکن است درمان آنها با روش های دیگر سخت باشد، نیز مورد استفاده قرار گیرند.
یکی از معایب اصلی این روش، عدم دسترسی لیزر به عمق پوست است. در واقع لیزر تنها قادر است خال های سطحی و صاف را درمان کند؛ و خال هایی که ریشه های عمیق دارند نمی توانند به طور مؤثر با لیزر برداشته شوند. نقطه ضعف دیگر برداشتن خال با لیزر این است که لیزر برای از بین بردن خال صورت، خال را تخریب می کند. افرادی که استفاده از این روش را مدنظر دارند، قبل از اینکه تحت درمان قرار گیرند، باید ابتدا تست سرطان بدهند.
گاهی اوقات خال ها با استفاده از بی حس کننده های پوستی، قیچی و چاقوی جراحی برداشته می شوند. در این روش برداشتن خال صورت، مدت زمان بهبودی طولانی است و منجر به اسکار در محل خال می شود. در موارد دیگر که قرار است از بین بردن خال های صورت به طور کامل انجام شود، لازم است که لایه ضخیمی از پوست برداشته شود. این کار هم می تواند منجر به باقی ماندن جای زخم یا اسکار بسیار قابل توجهی شود و حتی ممکن است این جای زخم نازک شود و ترک بردارد.
یک جایگزین مطلوب تر که منجر به جای زخم نمی شود و به مراتب درد کمتری دارد، استفاده از لیزر است. در اکثر موارد برداشتن خال با لیزر ، نیازی به بی حسی نیست. برخی بیماران در هنگامی که پالس های لیزر به پوست آن ها برخورد می کند در آن ناحیه احساس سوزن سوزن شدن یا احساسی شبیه اینکه یک کش لاستیکی به آن ها برخورد کند، دارند. به منظور از بین بردن خال ، لیزر عروق خونی را می بندد و بافتی که از بین رفته است را تبخیر می کند.
بنابراین نیازی به بریدن پوست یا استفاده از بخیه نیست. علاوه بر این در روش لیزر احتمال باقی ماندن جای زخم خیلی کمتر از روش های دیگر است. بعد از اینکه عمل جراحی با لیزر و از بین بردن خال تمام شد، در محل خال یک حالت پوسته پوسته شدن شکل می گیرد. این حالت معمولاً حدود دو هفته طول می کشد و بعد از آن خوب می شود. در این زمان، ممکن است یک قرمزی کمی در محل پوسته پوسته شده به وجود آید. این قرمزی نیز خود به خود از بین می رود.
مراکز درمانی با خرید دستگاه لیزر پوست متنوع به صورت سفارشی، بسته به محل و جنس و ظاهر پوست و مو آن ناحیه، لیزر مناسب را انتخاب می کنند که با پوست و موی آن ناحیه سازگار باشد و بتوان به بهترین نتایج ممکن رسید.
بسیاری از افراد، این روش را بدون درد توصیف می کنند. در برخی موارد ممکن است مقدار کمی بی حس کننده موضعی استفاده شود، با این حال بسیاری از خال ها می توانند به راحتی و بدون بی حسی برداشته شوند. بیماران درمان شده احساس خود را مانند یک سوزش خفیف و یا احساس گرما هنگام برداشتن خال با لیزر توصیف کرده اند. در این روش در صورتی که ناراحتی وجود داشته باشد، آن ناراحتی حداقل و کوتاه است.
در ناحیه تحت درمان حالت پوسته پوسته شدن یا جای زخم ایجاد می شود که برای حدود یک تا دو هفته ادامه خواهد داشت. پس از بهبود کامل، ممکن است ناحیه درمان شده برای چند هفته تا چند ماه کمی صورتی رنگ باشد که با گذشت زمان محو خواهد شد. پوست ناحیه درمان شده صاف تر خواهد بود و به طور کلی با رنگ طبیعی پوست همسان تر به نظر می رسد.
دستورالعملی برای تمیز و سالم نگه داشتن ناحیه درمان شده به بیمار ارائه داده می شود. اکثر خال های کوچک می توانند تنها با یک جلسه جراحی برداشتن خال از بین بروند، اما بسته به اندازه خال و عمق رنگ دانه های آن، ممکن است جلسات درمانی متعددی نیاز باشد.
روش درمان خال صورت با استفاده از لیزر تقریباً در هر نقطه از صورت و بدن می تواند انجام شود. ابتدا پزشک خال را معاینه می کند و سپس یک برنامه درمانی مؤثر و بی خطر برای شما تجویز می کند.
خال ها معمولاً بعد از درمان، رشد مجدد ندارند. اگرچه پزشکان در تلاش هستند که احتمال باقی ماندن اثر خال را به حداقل برسانند، با این حال قسمتی از بافت خال یا ضایعه موجود ممکن است باقی بماند. در این صورت ممکن است برخی خال ها رشد مجدد داشته باشند.
هزینه برداشتن خال با لیزر بسته به پزشک، شهری که شما در آن زندگی می کنید و اندازه و تعداد خالی که می خواهید بردارید، متفاوت است. به خاطر داشته باشید که برخی از روشها ممکن است به بیش از یک جلسه درمان نیاز داشته باشد. قبل از اینکه برای برداشتن خال هایتان اقدام کنید، مطمئن شوید که پزشک خال را معاینه کرده و تعداد جلسات درمانی مورد نیاز را برآورد نموده است. برای آگاهی از هزینه برداشت خال با لیزر در سنندج می توانید با شماره تلفن 33246361 - 087 تماس بگیرید.
نسخه اصلی مطلب برداشتن خال و آنچه باید قبل از آن بدانید را در سایت دکتر جمال الدین حسن زاده بخوانید.