کیست اپیدیدیم همانطور که از نامش پیداست، در اپیدیدیم ایجاد می شود. اپیدیدیم لوله کوچک و پیچ خورده ای است که در بالای بیضه قرار دارد و اسپرم ها را ذخیره و منتقل می کند. کیست اپیدیدیم یا اسپرماتوسل یک توده خوش خیم و غیرسرطانی است که بدون درد می باشد؛ و معمولاً با مایع شیری یا شفافی که ممکن است حاوی اسپرم باشد پر می شود. علت دقیق ایجاد این کیست مشخص نیست. اما ممکن است به دلیل انسداد یکی از لوله های انتقال دهنده اسپرم باشد.
کیست اپیدیدیم عارضه شایعی است که بدون ایجاد مشکل و مزاحمت، نیازی به درمان ندارد. این کیست باروری را کاهش نمی دهند و تنها زمانی نیاز به درمان پیدا می کند که به اندازه کافی بزرگ شود و باعث ناراحتی گردد؛ که در این صورت متخصص اورولوژی ممکن است جراحی را برای درمان برگزیند.
کیست اپیدیدیم معمولاً هیچ علائم و نشانه ای ایجاد نمی کند و ممکن است از نظر اندازه ثابت بماند. اگر به اندازه کافی بزرگ شود ، ممکن است احساس درد یا ناراحتی و سنگینی در بیضه داشته باشید.
از آنجا که کیست اپیدیدیم معمولاً علائمی ایجاد نمی کند، ممکن است فقط در هنگام معاینه بیضه آن را کشف کنید، یا ممکن است پزشک در حین معاینه فیزیکی معمول آن را پیدا کند. بهتر است پزشک برای بررسی مشکلاتی مانند سرطان بیضه ، هر توده ای در بیضه را ارزیابی کند. همچنین در صورت احساس درد یا تورم در کیسه بیضه، با پزشک خود تماس بگیرید. موارد زیادی ممکن است علائمی مشابه کیست اپیدیدیم داشته باشند که افتراق هرکدام از آنها به عهده متخصص کلیه و مجاری ادرار است.
علت کیست اپیدیدیم ناشناخته است. این کیست ممکن است در اثر انسداد یکی از لوله های چندگانه در اپیدیدیم باشد که اسپرم را از بیضه منتقل و ذخیره می کنند.
عوارض خاصی برای کیست اپیدیدیم گزارش نشده است. با این حال، اگرکیست اپیدیدیم دردناک است یا آنقدر بزرگ شده که باعث ناراحتی شما می شود، ممکن است لازم باشد برای برداشتن کیست، جراحی انجام شود. با این وجود جراحی کیست اپیدیدیم ممکن است عوارضی از قبیل آسیب به اپیدیدیم یا وازدفرنس را به همراه داشته باشد. وازدفرانس لوله ای است که اسپرم را از اپیدیدیم به آلت تناسلی منتقل می کند و آسیب به هر یک از آنها می تواند باروری را کاهش دهد. عارضه احتمالی دیگری که می تواند پس از جراحی رخ دهد این است که کیست اپیدیدیم ممکن است عود کند، هرچند که این امر غیرمعمول است.
اگرچه راهی برای جلوگیری از ایجاد کیست اپیدیدیم وجود ندارد؛ ولی نکته حائز اهمیت آن است که مردان حداقل ماهی یکبار خودآزمایی اسکروتوم را انجام دهند تا تغییراتی مانند توده ها را هر چه سریع تر در کیسه بیضه تشخیص دهند؛ زیرا هر توده جدیدی در کیسه بیضه باید مورد ارزیابی قرارگیرد و بررسی شود. شما می توانید برای معاینه بیضه توسط خودتان، از پزشک راهنمایی بخواهید.
به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری ، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی می شود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.