بیضه ها دو غده تولید مثل مردانه در کیسه بیضه می باشند. آتروفی بیضه به کوچک شدن یک یا هر دو بیضه گفته می شود. گاهی اوقات به دلیل تغییر دما و واکنش طبیعی کیسه بیضه در مقابل آن ، ممکن است بیضه ها کوچکتر به نظر برسند که این شرایط به آتروفی بیضه ارتباطی ندارد و نباید با آن اشتباه گرفته شود.
کوچک شدن بیضه می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود، از جمله آسیب دیدگی، شرایط زمینه ای یا قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص.
بسیاری از مشکلات زمینه ای و بیماری ها می توانند باعث کوچک شدن بیضه شوند. صرف نظر از علت، مهم است که به محض شروع و مشاهده تغییرات در بیضه با پزشک مشورت کنید. دکتر پیمان صالحی متخصص اورولوژی در اصفهان می توانند در تشخیص و درمان آتروفی بیضه به شما کمک کنند. برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 35548081 - 031 تماس حاصل فرمایید.
اركیت به التهاب بیضه گفته می شود. علائم اصلی آن درد و تورم در بیضه ها است ، اما همچنین می تواند باعث حالت تهوع و تب شود. در حالی که تورم در ابتدا می تواند بیضه ها را بزرگتر نشان دهد، ارکیت در نهایت منجر به کوچک شدن بیضه خواهد شد.
علاوه بر ارکیت ، چندین مورد دیگر می توانند باعث آتروفی بیضه شوند؛ که عبارتند از:
در حالی که زنان یائسگی را پشت سر می گذارند، برخی از مردان فرآیند مشابهی را تجربه می کنند که به آن آندروپوز می گویند. در این شرایط، به دلیل کاهش سطح تستسترون، آتروفی بیضه رخ می دهد.
واریکوسل یا واریس بیضه از بیماری های شایعی است که می تواند فرد مبتلا را به آتروفی بیضه دچار کند. واریکوسل به طور معمول بر بیضه سمت چپ تأثیر می گذارد و می تواند به لوله های تولید کننده اسپرم در بیضه نیز آسیب وارد نماید. یکی از عوارض واریکوسل، کوچک شدن یا آتروفی بیضه است.
پیچ خوردگی بیضه یکی از موارد اورژانسی دستگاه تناسلی مردان است که کاهش جریان خون در آن می تواند باعث درد و تورم در بیضه شود. پیچ خوردگی بیضه اگر طی چند ساعت درمان نشود، می تواند باعث آتروفی بیضه شود.
هنگامی که به بیضه ها آسیب برسد، مانند ضربه یا تحت فشار شدید قرار گرفتن، که البته گاهی اوقات مشکلی به وجود نمی آید ولی در مواردی باعث ایجاد کبودی یا آسیب دیگری مثل پیچ خوردگی بیضه می شود که نتیجه آن کوچک شدن بیضه ها است.
مصرف استروئیدهای آنابولیک یا مکمل های استروژن می تواند همان تأثیر TRT را در هورمون ها ایجاد کند.
افراط در مصرف الکل می تواند باعث کمبود تستوسترون و اشکال در بافت بیضه شود که هر دو منجر به آتروفی بیضه می شوند.
پس از مراجعه به پزشک، بررسی و معاینه بیضه ها از نظر اندازه، بافت و استحکام، گرفتن شرح حال از بیمار، و در خواست برخی تست ها مانند سونوگرافی بیضه و آزمایش خون، می تواند در تشخیص آتروفی بیضه و علت آن راه گشا باشد.
در حالی که شرایطی که می توانند باعث آتروفی بیضه شوند معمولاً آسان درمان می شوند ، خود آتروفی بیضه همیشه برگشت پذیر نیست. در بسیاری از موارد ، درمان زودهنگام احتمال برگشت پذیری آتروفی بیضه را افزایش می دهد. این امر به ویژه اگر آتروفی بیضه به دلیل پیچ خوردگی بیضه باشد بسیار مهم است. اتلاف وقت در این مورد می تواند منجر به آسیب دائمی بیضه شود. درمان آتروفی بیضه به علت آن بستگی دارد. اگر به دلیل STI یا عفونت دیگر باشد، احتمالاً به یک دور مصرف آنتی بیوتیک نیاز خواهید داشت. در برخی دیگر از موارد تغییر سبک زندگی کمک کننده است.
همشهریان عزیز! همواره این نکته را مدنظر قرار دهید که در مورد مشکلات جنسی، حتماً با مراجعه و مشورت با متخصصین اختلالات جنسی در اصفهان، می توانید از زندگی جنسی سالمی بهر مند شوید.