ملاسما يکی از مشکلات شايع پوستی است که باعث ايجاد لک هایی به رنگ خاکستری تا قهوه ای در صورت می شود. لک صورت در اغلب افراد بر روی گونه ها، پل بينی، پيشانی، چانه و بالای لب بالایی پديدار می شود. همچنين اين لک ها ممکن است بر روی قسمت هایی از بدن که بيشتر در معرض نور آفتاب قرار می گيرد، مانند مچ و ساعد دست و گردن نيز ظاهر شود. احتمال بروز ملاسما در زنان بسیار بیشتر از مردان است. بروز این عارضه در زمان بارداری بسیار شایع است و برخی از مردم اصطلاحاً آن را ماسک بارداری می نامند. به نظر می رسد که هورمون ها عامل محرک اصلی در بروز ملاسما باشند.
نور ماوراء بنفش موجود در آفتاب باعث تحریک ملانوسیت ها می شود. در واقع حتی وقتی که ملاسما برطرف شده باشد، یک مواجهه کوتاه مدت با نور آفتاب می تواند باعث بازگشت مجدد آن شود. علت اینکه ملاسما در فصل تابستان غالباً شیوع بیشتری پیدا می کند نیز همین شدت بیشتر نور آفتاب است. همچنین نور آفتاب است که باعث می شود خیلی از افراد به طور مکرر دچار علائم لک صورت و ملاسما شوند .
زنان باردار اغلب به ملاسما مبتلا می شوند. هنگامی که ملاسما در زنان باردار ایجاد شود، اصطلاحاً به آن کلوآسما یا ماسک بارداری می گویند. قرص های جلوگیری از بارداری و داروهای جایگزین هورمون ها نیز می تواند باعث تحریک و ایجاد ملاسما شود.
کرم ها و محصولات محافظت از پوست که حساسیت پوستی ایجاد می کنند، می توانند باعث تشدید ملاسما شوند.