ایدز و هپاتیت B هم مانند زِگیل تناسلی ، کلامیدیا ، سفلیس و ...، از بیماری های منتقله از طریق تماس جنسی محسوب می شوند که توجه به آنها و دانستن در ارتباط با این دو بیماری، به دلیل مهلک بودن از اهمیت زیادی برخوردار است. در ادامه مطلب اطلاعات مختصری در ارتباط با انتقال، علائم و روش پیشگیری از این بیماری ها در اختیارتان قرار خواهیم داد.
ایدز و هپاتیت B تنها از طریق تماس جنسی انتقال پیدا نمی کنند. پنج راه انتقال ایدز و هپاتیت B شناسایی شده که یکی از آنها، ارتباط جنسی است. این بیماری ها در تماس جنسی (به ویژه از آقا به خانم) انتقال پیدا میکنند. نکته قابل توجه در این بیماری ها، ناقل بودن افرادی است که به دلیل عدم ایجاد عوارض، از بیماری خود اطلاع ندارند و به سادگی با برقراری تماس جنسی، پارتنر خود را هم درگیر می کنند. حتی در صورت انجام تست های تشخیصی در هفته های اولیه ورود ویروس به بدن، نتایج آزمایشات، منفی خواهد بود ولی در این شرایط هم امکان انتقال بیماری وجود دارد.
همچنین بخوانید : بیماری های منتقله از طریق تماس جنسی
در این بیماری، پس از گذشت چند هفته از ورود ویروس به بدن، یک سرماخوردگی جزعی ایجاد می شود و بعد از آن بیماری نهفته خواهد شد و تا مدتها (بین سه تا بیست سال) بی علامت می باشد.
در مراحل پیشرفته بیماری ایدز، بدن با کاهش گلبول های سفید خون و ضعف شدید سیستم ایمنی مواجه خواهد شد. در این شرایط توان مقابله با میکروب هایی که در صورت سلامتی، به سادگی دفع می شدند از شخص سلب می شود و هر بیماری کوچک، می تواند تهدید بزرگی محسوب شود.
در بسیاری از بیماران در ابتدای آلودگی و عفونت اولیه اثری از نشانه های بیماری دیده نمی شود. با پیشرفت و توسعه بیماری علائمی مانند استفراغ، زردی پوست، خستگی، ادرار تیره و درد شکم پدیدار می شود. توجه داشته باشید زردی در پوست زمانی بارز است که بیماری در مراحل پیشرفته باشد و سلول های کبد تخریب شده باشند پس در صورت عدم مشاهده زردی در پوست، نمی توان حکم بر سلامت و عدم ابتلا به ویروس هپایتیت B داد.
در همه بیماری های مقاربتی ، نقش پیشگیری بسیار مهم است ولی در ایدز و هپاتیت B به دلیل وخامت اوضاع سلامتی در بیمار، پیشگیری از اهمیت بیشتری برخوردار است. تعداد حداقلی شرکای جنسی و توجه به سلامتی جنسی آنها در پیشگیری از این بیماری ها نقش بسزایی داد. البته همانطور که گفته شد، تنها راه انتقال ایدز و هپاتیت B داشتن روابط جنسی پر خطر نیست. استفاده از فرآورده های خونی آلوده، ابزار تزریق آلوده (به ویژه در معتادان که از سرنگ مشترک استفاده می کنند)، و انتقال از مادر آلوده به جنین نیز از موارد دیگر انتقال این ویروس ها است.
به دلیل مراجعات فراوانی که به متخصص کلیه و مجاری ادراری ، برای دانستن اندازه نرمال آلت تناسلی می شود، بر آن شدیم مطلبی در این باره تهیه نماییم و اطلاعات دقیقی در این مورد به کاربران ارائه دهیم. برای مطالعه مقاله اندازه نرمال آلت تناسلی در مردان کلیک کنید.