مراقبت های پوستی در فصل تابستان
تحت تاثیر گرمای هوا و تابش نور خورشید پوست انسان در تابستان ها مراقبت های ویژه ای نیاز دارد.
**اگر در این فصل به نیازهای پوستی توجه نشود آسیب های جدی و جبران ناپذیر ازجمله پیری زودرس و حتی سرطان های پوست در انتظار فرد خواهد بود.
افرادیکه بمدت طولانی زیر آفتاب شدید تابستانی هستند نیاز مرتب به پاکسازی و لایه برداری از پوستشان دارند زیرا پوست بمرور ضخیم،کدروخشن در اثر اشعه خورشید میشود.
**مصرف ضدآفتاب هایی که حداقلSPF30راداشته باشند قویا و موکداتوصیه میشود.وبهتر است هر 2-3ساعت روی صورت و دست ها تکرار گردد.
اگر از بیماریهای خاص پوستی که فتوسنسیتیو هستند شخص رنج می برد زیر نظر متخصص پوست میتواند از spfهای بالاتر نظیر 50% استفاده نماید.
آب را دوست صمیمی پوست خود در تابستان بدانید حداقل 8 لیوان نوشیدن آب توصیه میشود.بهتر است نوشیدن آب تدریجی و هر نیم ساعت یکبار در شبانه روز صورت گیرد.
**در افرادیکه پوست خشکی دارندبهتر است بلافاصله پس از حمام از لوسیون بدن،آبرسان صورت استفاده کنند نسبت به فصل زمستان،در فصل تابستان کرم ها یا لوسیون ها چربی کمترو ملایم تر باید باشند.
**مراقب پاهای خود باشید عفونت های قارچی بدلیل تعرق و گرمی هوا در صورت پوشیدن کفش بسته و نامناسب خیلی شایع میشود،خصوصا بین انگشتان پاها و کشاله ران ها محل های شایعی برای عفونت هستند.علائم عفونت قارچی پا پوسته ریزی ،خارش ،سوزش و قرمزی و التهاب است.
**مراقبت از لب ها را فراموش نکنید:
اشعه آفتاب هم باعث خشکی لب ها و پوسته پوسته شدن و هم ایجاد کانسر می نماید(کانسرهای لب از خطرناک ترین و کشنده ترین کانسرها می باشند) استفاده از مرهم های لب یا lipstickهایی که حاوی روغن های طبیعی و دارای spfحفاظتی هستند در جلوگیری از عوارض فصل تابستان روی لب ها موثر است.
مصرف make up های سنگین و کرمهای آرایشی غلیظ با بنیان چرب خصوصا در تابستان مشکل آفرین هستند چراکه امکان بروز جوشهای ریز پوستی و تشدید آکنه و کومونها و کیستهای کراتینی پوست را در تشدید میکند و به زیبایی نوجوانها و جوانان لطمه شدیدی میزند.
**با توجه به افزایش فعالیت غدد چربی پوست بدلیل گرمی هوای تابستانها ،پوست چربتر و منافذ آن بازتر خواهد شد که نیاز به شستشو وپاکسازی منظم دارد از شوینده ها و تونرها مناسب در پوستهای آکنه ایی و حدود ph=5.5 باشد که اغلب پن ها را برای شستشو 2 بار در روز باید استفاده شوند.
مصرف غذاعا و یا قرص هایی حاوی آنتی اکسیدان ها قویا توصیه میشود،میوه جات و سبزیجات تازه سرشار از ویتامین c مغزهای آجیل و خشکبار ماهی و غذاهای دریایی لبنیات از گروههای مفید تغذیه ایی هستند.
**سبزیجات سبز تیره و میوه جات قرمز ،نارنجی و بنفش رنگ منابع بهتری برای فلانوئیدهای گیاهی (پولی فنول ها) و آنتی اکسیدان ها هستند که میتوانند جلوی پیری و سرطان پوستی را بگیرند
علاوه بر آن در مناطق شهری آلوده که هوا داری سرب و آلاینده های سوخت های فسیلی هست مصرف آنتی اکسیدان ها جلوی آسیب های ریوی و تنفسی علاوه بر پوست را هم میگیرد.
**افرادیکه استعداد لکه و کک ومک های پوستی را دارند بدانند که مشکلاتشان تابستان ها بیشتر میگردد بنابراین ترکیبات ضد لک مثل رتنیوئید،ویتامین c و آربوتین ها که در کرمهای روشن کننده هستند زیر نظر متخصص پوست تجویز شده و با احتیاط مصرف شوند که پوستی شفاف تر و یکنواخت تر ایجاد کند حتما باید مراجعه به متخصص پوست داروی ضد لک را دریافت کنند چون بعضی از این داروها در فصول گرم سال ودر شرایط خاص ممنوعیت دارو میتواند باعث آفتاب سوختگی شود.
آفتاب سبب تخریب کلاژن و چروک و افتادگی پوست میشود پس کسانیکه در سنین بالای 30سالگی هستند به مراقبت بشتری از چروک شدن و پیری پوست نیلزمندند گاهی یک ماسک مناسب یا فاشیالcareمناسب یا پیلینگ می تواند تظاهرات پیری پوست و چروک ها را کاهش دهد.