لایه برداری شیمیایی
پاک سازی و پیلینگ شیمیایی پوست (chemical peeling) یکی از قدیمیترین درمانهای زیبایی در جهان است و افراد از آن برای کمک به داشتن پوستی صافتر و زیباتر استفاده میکردند. امروزه لایه برداریهای شیمیایی پوست به خاطر جوابگویی سریع و سرپایی بودن انجام روش، از محبوبیت زیادی برخوردار هستند. از لایه برداری و پیلینگ شیمیایی پوست برای جوان و شاداب کردن پوستهای چین وچروک دار، لکه دار و آفتاب سوخته استفاده میکنند. سه نوع عمده از پیلینگ پوست موجود میباشد و هرکدام از مزایای منحصربه فردی برای پوست برخوردار است. لایه برداری شیمیایی سبک، جای جوش و بافت پوست را بهتر میکند و اثرات آفتاب سوختگی را کاهش میدهد. لایه بردار شیمیایی متوسط نیز برای بهتر شدت آکنه و جوش تأثیر دارد، همچنین چین وچروکهای روی پوست را صافتر و لکه های پوستی مانند لکه های پیری را برطرف میکند. لایه برداری شیمیایی عمیق پوست برای درمان پوست آفتاب سوخته، از بین بردن چین وچروکهای عمیق و از بین بردن توده های پیش سرطانی تأثیر دارد.
کاربردهای لایه برداری شیمیایی
- درمان چین و چروک - میکرونیدلینگ
-درمان چین و چروک
-درمان اسکار (جای زخم و جراحت) - میکرونیدلینگ
-درمان اسکار (جای زخم و جراحت)
-درمان سوختگی - میکرونیدلینگ
-درمان استرچ مارک (ترکهای پوستی) - میکرونیدلینگ
عملکرد لایه برداری شیمیایی
لایه برداری شیمیایی پوست روشی برای لایه برداری پوست است که در آن از محلول شیمیایی روی پوست استفاده میشود تا لایه های بالایی پوست برداشته شود. پوستی که بعد از لایه برداری شیمیایی رشد میکند نرم تر و جوانتر خواهد بود. لایه برداری شیمیایی پوست با عمق کم، بافت پوست را تقویت میکند و چروکهای صورت را کاهش میدهد. نتایج لایه برداری پوست ابتدا خیلی واضح نیست اما با تکرار درمان مشخص تر خواهد شد. در لایه برداری شیمیایی، یک محلول شیمیایی روی پوست مالیده میشود و به آن اجازه داده میشود که خوب در آن نفوذ کند. پس از گذشت یک تا ۱۴ روز، برحسب اینکه محلول تا چه عمقی در پوست نفوذ کرده باشد، لایه های پوست برداشته میشود. این پروسه بخشی از پوست را به روشی کاملاً کنترل شده تخریب میکند تا پوست جدید بتواند به جای آن رشد کند. مواد شیمیایی که برای این منظور استفاده میشود، مواد لایه برداری شیمیایی نامیده میشوند. لایه برداری شیمیایی پوست به منظور رفع چین وچروکهای صورت، تغییر رنگ پوست و روشن شدن پوست و رفع اسکار انجام میشود و عموما لایه برداری بر روی پوست صورت انجام میشود. لایه برداری شیمیایی پوست میتواند به تنهایی یا همراه با سایر روشهای جوانسازی پوست انجام شود.
لایه برداری سطحی
خفیف ترین نوع لایه برداری شیمیایی است که میتوان آن را روی همه نوع پوست اعمال کرد. در لایه برداری سطحی معمولاً از مایعی استفاده میشود که حاوی اسید بسیار رقیق و ملایم است که در اکثر موارد اسید گلیکولیک میباشد. گاهی اوقات نیز از یخ خشک (دی اکسید کربن جامد) استفاده میشود.
لایه برداری متوسط
این نوع لایه برداری نسبت به لایه برداری سطحی عمیقتر در پوست نفوذ میکند و منجر به سوختگی درجه دو پوست میشود. اسید تریکلورواستیک (TCA) مهمترین عامل و ماده لایه برداری است که در لایه برداری متوسط از آن استفاده میشود. این لایه برداری را میتوان با استفاده از محلولهای مختلف شیمیایی انجام داد که در آخر از TCA استفاده میشود.
لایه برداری عمیق
این نوع لایه برداری در لایه های مختلف پوست رسوخ میکند و سوختگی درجه دو در پوست ایجاد میکند. این نوع لایه برداری فقط بر روی پوست صورت انجام میگیرد. ممکن است از لایه برداری عمیق برای پوستهای تیره تر استفاده نشود چون باعث چروک شدن پوست میشود. در اکثر موارد این نوع لایه برداری فقط یک مرتبه صورت میگیرد.