درمان این زوائد بسته به علت زمینه ایی دارد . بسیاری ازعلل شایع زوائد برجسته پوستی بی ضرر هستند با این حال اگر زوائد برجسته پوست آزار دهنده باشند میتوان به علت زیباییانها را Remove (ریمو) کرد و برداشت
با توجه ای اینکه skintag یا زگیل باشد میتواند از روشهای تخریبی مثل کوتر-امواج رادیو کرنی و یا کرایو و یا فیریز انها را برطرف کرده و یا اینکه یپوم کیست و... باشد با جراحی و یا حتی برجستگی هایی با خارش و یا تحریک همراه هستند را با پماد های موضعی و کرم ها درمان کرد
در همه این روش ها باید دقت نمود که زوائد گوشتی را به اندازه ایی از بین برده که نه تکه ایی از ان باقی بماند و نه باعث ایجاد جوشگاه شود . گاهی زوائد گوشتی پایه پهن داشته و بعل خونریزی پس از برداشتن ضایعات ناچار میشویم از بخیه زدن پوسن استفاده نماییم البته این مورد کمتر پیش میاید و معمولا بریدن ضایعات و سوزاندن محل محل خونریزی میتوان اکتفا نمود در از بین بردن زوائد گوشتی لزومی به استفاده از لیزر نیست و به علت هزینه بیشتر استفاده از لیزر , میتوان از همان روشهای ساده گفته شده به درمان این ضایعات پرداخت و باید به خاطر داشت که هر درمانی بهتر است از روشهای ساده استفاده نمود و در صورت عدم اثر بخشی از درمان های پیچیده تر استفاده نمود
-در موررد استفاده از نخ و ثبن پایه زوائد گوشتی با هدف از بین بردن ضایعات بهتر است که این کار انجام نشود زیرا گاهی با بستن نخ خون ورودی به زائده متوقف نشده اما جلوی خروج خون از زائده گرفته میشود و در نتیجه تجمع خون در زائده رخ داده و همین امر موجب دردناک شدن و اتهاب ضایعه و گاهی حتی عفونی شدن ان میشود لاذا توصیه میشود در این عمل خود داری شود .
در حال حاضر راه های متفاورت برای برداشتن ضایعه وجود دارد. عمدتا از RL یا دستگاه رادیو فرکانسی برای درمان این ضایعات بیشتر استفاده میشود . تغییر در فشار سلولی منجر به تبخیر evaporatio اب در درون سلول شده و امکان برش ظریف بدون هر گونه تخریب بافتی را فراهم می اورد که این دستگاه از رایج ترین ابزار های در مان زوائد پوستی است .
- درمان های لیزری : عمدتا لیزر C.2 میباشد
- از مزایای لیزر : عود بعد از 2الی 3 جلسه درمان
- بدون خونریزی
- در موارد مقاوم به درمان زگیل بهتر پاسخ میدهد
1-کرایو 2-کوتر
کرایو: نیتروژن مایع است که در اثر استفاده از این درمان مرگ سلول های تحریک شده با کریستال یخ است
بسته به محل درمان میتوان 2 یا 3 بار اسپری نیتروژن مایع را تکرار کرد در ضایعات زخیم تر و زگیا کف پا معمولا به در مانهای تهاجمی تری نیاز داریمو با کرایو به جلسات درمانی متعددی نیاز هست . درمان با کرایو با توجه به محل درمان موجب هایپر یا هیپوپیگما نتقاسیون تاول و یا تشکیل اسکار به صورت گذرا یا دائمی میشود
در حین انجام و حتی درد پس از آن مسکن قرمزی و التهاب که پس از 3-2 روز فرو کش میکند تاول که بعد از چند روز ازبین میرود ایجاد اسکار عارضه نادری است
کوتر :عوارضی عمچون درد عفونت ثانویه ایجاد اسکار که بهتر است در تمامی موارد حاشیه ضایعه را برداشت
خال یا نوس Nevus لک ها یا ضایعه های زنگی در اندازه و شکا های مختلف هستند و معمولا به رنگ قهوه ایی تیره یا مشکی دیده میشود رنگ خالها به دلیل وجود سلول هایی است که با تولید رنگ دانه رنگ ویژه خال را به وجود می آورند .خال ها در هر جایی از بدن و به شکل ها و اندازه های مختلف ، گروهی یا منفرد می توانند دیده شوند .
زمان بروز خال معمولا در 20 سالگی اول زندگی است ولی ممکن است تا 40 سالگی و یا بیشتر هم به ظاهر شدنشان ادامه بدهند . به این نوع خالها اکتسابی می گویند و بسیاری از افراد این نوع خال ها را بدن خود دارند . بعضی خال ها هم هستند که به صورت مادرزادی در حدود 1% از نوزادان وجود دارند .
تغییر شکل خال کاملا تدریجی و کند است و خال هایی که زمانی مسطح و تیره رنگ بوده اند ، به تدریج گنبدی شکل و کم رنگ می شوند ولی بعضی از آنها به هیچ وجهه تغییر نمی کنند . سیر تغییرات خال ممکن است 50 سال طول بکشد .
معمولا این خال ها مادر زادی و بزرگ و با قطر > 2 سانتی متر هستند و این خال ها شانس بیشتری برای تبدیل به سرطان بدخیم نوع ملانوما را دارند . خال هایی که تغییر خارجی نامنظم دارند . مقعری یا دندانه دار بودن یکی دیگر از علائم خطر است .
ـ خال هایی که سایه و روشن هستند وقسمتی ازخال تیره و قسمت دیگر روشن است نیز نیاز به مراقبت بیشتری دارند .
اندازه خال ها ابعاد > 6 میلی متر بیشتر به بدخیمی نزدیکند .
ـ پیدایش تغییرات ناگهانی در اندازه و شکل و رنگ و علائمی مانند خارش ، سوزش و یا برجسته شدن و یا نرم شدن خال یا رنگ آبی مایل به سیاه ، تورم ، درد ، ترشح ، خونریزی و زخم می توانند مطرح کننده سرطان های پوستی مثل ملانوم باشند که باید سریعتر درمان شوند .
ـ تحریک کردن خال مثل تراشیدن مکرر صورت و یا دستکاری باعث سرطانی شدن خال نمی شود .
ـ ظاهر شدن مو روی خال به هیچ وجه نشانه سرطانی بودن آن نیست .
ـ زاد و ولد خال بی معنی است . خال مادر و دختر وجو ندارد و خال قدیمی تر نمی تواند باعث ایجاد خال جدید شود .
ـ جراحی کردن خال ها باعث سرطانی شدن خال نمی شوند .
در اصل درمان خال جراحی است اما چون ممکن است با اسکار همراه باشد .
از روشهای دیگر همچون لیزر ، سوزاندن و مالیدن اسیدهای سوزاننده به صورت موضعی مرسوم است .
همشهریان گرامی! با مراجعه به کلینیک های پوست می توانید از انواع روشهای رفع غبغب در اصفهان، متناسب با شرایط و وضعیت خود بهره مند شوید. در این مراکز با تکنیک های متعددی که اغلب غیر جراحی می باشند؛ می توانید فرم بهتری به چانه و غبغب خود بدهید.