نام های دیگر اسید های چرب امگا 3 اسید ایکوزاپنتانوئیک (a p a ) و اسید دو کوزاهگزانوییک (d h a ) اسید لینولنیک الفا ( a l a )
اسید های چرب امگا 3 چیست ؟
اسید های چرب امگا 3 از چربی های اشباع نشده است به طور طبیعی در غذاها و مغز ها مانند ماهی های چرب اجیل ها و همراه خود روغن ها یافت میشود . در حالی که اشکال مختلفی از امگا 3 وجود دارد .
بهترین منابع غذایی اسید الفا لینو ئیک امگا 3
روغن کالونا دانه چیا گردو انگلیسی بذر دانه کتان روغن گردو و همچنین بهترین منابع غذایی D H A / E P A امگا 3 شامل ماهی سالمون صدف و .... می باشد
اثر عمل
فشار های بدنی در حین تمرین باعث انتشار ترکیبات مضر شناخته شده به عنوان رادیکال های ازاد میشود که میتواند به غشا محافظ هر سلولی در بدن نفوذ کند منجر به اسیب سلول و در نتیجه پاسخ التهابس میشود . در حالی که بدن مکانسیم های دفاعی دارد که تا با التهاب حاد اسیب یا فشار های شدید ورزشی که میتوانند به التهاب مزمن و فعال شدن اعصاب مسئول احساس درد در نتیجه به خطر انداختن بازیافت شوند مقابله کنند .
مزایای عملکردی
امگا 3 ممکن است به تسهیل سریع تر مدت مدت زمان بازیافت کمک میکند همچنین به عنوان یک گزینه درمانی مناسب برای طیف گسترده ای از شرایط التهابی از جمله اسم ورم مفاصل و اسیب مغزی پس از اسیب است .تحقیقات خبر از دیگر مزایای بالقوه عملکردی میدهد از جمله این مزایا بهبود پارامتر های شناختی مانند واکنش و تمرکز که برای ورزش هایی جون بیس بال و گلف مهم است .افزایش جریان خون و رساندن اکسیژن به عضلات فعال قلب که به استقامت هوازی کمک میکند و توانایی برای سوزاندن چربی برای تولید انرزی هست .
استفاده رایج
در حال حاضر اسید های چرب امگا 3 A L A در مکمل های گیاهی مانند روغن بذر کتان باید در یک روز 3 تا 5 برابر بیشتر مصرف شوند مکمل امگا 3 بهتر است همراه با غذا مصرف شود .
ملاحضات
استفاده از امگا 3 به طور کلی بی خطر شناخته شده است هر چند عوارض جانبی از جمله سو هاضمه به خصوص در دوز های بالاتر از 3 گرم E P A و D H A گزارش شده است .