بیماری آلزایمر
برای سال های متمادی اعتقاد بر این بود که مصرف روغن ماهی از بیماری آلزایمر جلوگیری می کند. در حالی که یک مطالعه بزرگ در سال 2010 اعلام کرد روغن ماهی به اندازه پلاسبو در جلوگیری از آلزایمر مفید واقع نمی شود.اما مطالعه دیگری که در سال 2007 در مجله Neurology به چاپ رسیده بود گزارش کرد که رژیم غذایی با مقادیر بالای ماهی، امگا-3، میوه ها و سبزی ها با عث کاهش خطرات ابتلا به آلزایمر و زوال عقل می شود.
از دست دادن بینایی
محققین کانادایی در روزنامه Investigative Ophthalmology & Visual Science گزارش کرده اند داشتن رژیم غذایی مناسبی از اسید داکوساگزوائونیک افراد را از نابینا شدن به دلیل بالا رفتن سن محافظت می کند.
صرع
مطالعه ای که در سال 2014 در روزنامه Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry به چاپ رسید اعلام کرد افرادی که دچار صرع می باشند اگر روزانه دوز کمی از امگا-3 روغن ماهی دریافت کنند دچار تشنج های کمتری می شوند.
اسکیزوفرنی و اختلالات روانی
اسیدهای چرب امگا-3 موجود در روغن ماهی ممکن است در کاهش خطرات ابتلا به روانپریشی مفید واقع شود.
یافته های منتشر شده در Nature Communications نشان می دهد چگونه یک برنامه 12 هفته ای همراه با مکمل امگا-3 خطرات ابتلا به اختلالات روانی طولانی مدت را به شدت کاهش می دهد.
سلامت رشد جنین
مصرف امگا-3 می تواند رشد شناختی و حرکتی جنین را بهبود بخشد. در سال 2008 دانشمندان اعلام داشتند که مصرف امگا-3 در طول 3 ماه آخر بارداری باعث بهبود رشد حسی، شناختی و حرکتی جنین می شود.تحقیقات بر این باورند که مصرف ماهی های سرشار از امگا-3 به دفعات 2 تا 3 بار در هفته فوایدی را به همراه دارد. مصرف منابع طبیعی خوراکی بیشتر از مکمل ها و منابع غیر طبیعی پیشنهاد می شوند و البته منابع طبیعی حاوی پروتئین و مواد معدنی نیز می باشند.
ادامه دارد ...
از مطالب دکتر منصور ریسمانچیان ( حوزه ی تغذیه،پوست و مو در اصفهان ) برای سلامتی ،و پیشگیری از بیماری های خود و عزیزانتان استفاده فرمایید و در صورتی که مطلب را مفید تشخیص دادید لطفا آن را به اشتراک بگذارید.