امگا 3 یکی از انواع اسیدهای چرب ضروری است که بدن قادر به ساخت آن نیست. به همین علت نیاز بدن به آن را باید از طریق تغذیه و یا استفاده از مکمل برطرف نمود. امگا 3 یک ضد التهاب است که تاثیرات مثبت و فراوانی بر سیستم قلب و عروق، مغز، سیستم اسکلتی عضلانی و ... دارد.
این اسید ها به عنوان بخش مهمی از رژیم غذایی جهت سلامت و پیشگیری از بیماری ها به کار می رود.منبع اصلی و عمده امگا 3 ماهی های پرچرب نظیر ( تن، ساردین،شاه ماهی، قزل آلا و ...) است. علاوه بر ماهی ها و منابع دریایی : دانه چیا، دانه کتان، شاهدانه، گردو، لوبیای سویا و لوبیا قرمز از دیگر منابع غنی از امگا 3 هستند.
علائم کمبود امگا 3:
عبارت است از خستگی ، حافظه ضعیف، خشکی پوست، مشکلات قلبی، نوسانات خلقی یا افسردگی و گردش خون ضعیف.
مصرف اسید های چرب امگا 3 باعث :
1- افزایش کلسترول HDL( کلسترول خوب) و کاهش تری گلیسرید می شود.
2- مصرف روزانه 3 گرم یا بیشتر روغن ماهی باعث کاهش فشار خون های درمان نشده می شود. البته مصرف مقدار بیشتر از 3 گرم باید تحت نظر پزشک متخصص باشد.
3- کمک به پیشگیری و درمان آترواسکلروز( سخت شدن شریان ها ) از طریق کند کردن روند توسعه پلاکت و لخته شدن خون در سرخرگ ها.
4- ارتریت روماتویید یک بیماری خود ایمنی است که باعث التهاب در مفصل می شودروغن ماهی کمک به کاهش درد مفاصل و خشکی صبحگاهی می کند.
5 - مصرف امگا 3همراه با داروهای افسردگی بهبود افسردگی را تسریع می کند
6 - در یک مطالعه نشان داد که خوردن روغن ماهی سرطان کولون را کاهش می دهد و در صورت وجود سرطان از پیشرفت آن جلوگیری می کند.
7- بهبود دردهای ناشی از التهاب.
علاوه بر مصرف امگا 3، نسبت امگا 3 به امگا 6 هم از اهمیت بالایی دارد.
m