معاینات قبل از عمل
معاینه کامل بالینی قبل از عمل جراحی رفرکتیو اهمیت بسیار زیادی دارد. تعیین حداکثر حدت بینایی اصلاح شده قبل از عمل، از اهمیت فوق العادهای برخوردار است. معاینه لایه اشکی، سطح قرنیه و ضخامت آن در انتخاب نوع عمل رفرکتیو نقش تعین کنندهای دارد. یکی از پارامترهای مهم که در ایجاد عوارض بعد از عمل میتواند مهم باشد، اندازه مردمک است. اگر قطر مردمک زیاد باشد، بیماران بعد از عمل دچار پخش نور (glare) و سایهدار بودن تصاویر میشوند که برایشان بسیار آزاردهنده است.
معاینه شبکیه به خصوص در افراد نزدیکبین از اهمیت زیادی برخوردار است. با توجه به اینکه احتمال وجود سوراخ شبکیه در این افراد بیشتر است حتماً باید شبکیه به طور کامل معاینه شود. گاهی چشم پزشک قبل از انجام جراحی رفرکتیو اقدام به لیزر اطراف سوراخهای شبکیه مینماید تا احتمال پارگی شبکیه بعد از عمل را کاهش دهد.
لیزر اطراف سوراخهای شبکیه قبل از عمل رفرکتیو
بیماران باید بدانند که علیرغم درمان مشکل انکساری، از نظر شبکیه و سایر اقدامات چشمی کماکان باید زیر نظر چشم پزشک باشند.
تغییرات انحنای قرنیه با رنگهای مختلف و اعداد نسبی در توپوگرافی
توپوگرافی قرنیه که به روشهای مختلف انجام میشود نامنظمی های سطحی قرنیه و انحناء آن را بررسی میکند . به کمک این وسیله جراح میزان و محل ablation را بررسی میکند.
گاهی به علت نامنظمی های بیش از حد قرنیه، جراحی رفرکتیو به طور کلی منتفی میشود
انحنا و شیب بیش از حد قرنیه (قسمت قرمز) در قوز قرنیه
آزمایش دیگری که دارای اهمیت است (بهخصوص در انتخاب نوع عمل جراحی رفرکتیو)، پاکیمتری با تعیین ضخامت قرنیه است. در قرنیه نازک بهتر است از روشهای لیزری سطحی به غیر از لیزیک (LASEK,PRK) استفاده شود. در مواردی که قرنیه بسیار نازک است بهتر است از روش¬¬های غیر لیزری مثل کاشت لنزهای داخل چشمی یا Phakic IOL استفاده شود.
جراحی عیوب انکساری بخش اول
جراحی عیوب انکساری بخش دوم
جراحی عیوب انکساری بخش سوم
جراحی عیوب انکساری بخش پنجم
جراحی عیوب انکساری بخش ششم عوارض و خطرات لیزیک