اگر درد آرتروز باعث ناتوانی شما شده و با درمان های غیرجراحی برطرف نمی شود، پزشک ممکن است عمل جراحی را به شما توصیه کند. در این جراحی هم خطرات و عوارض احتمالی مرتبط با انواع جراحی وجود دارد و جراح اصولا در ارتباط با همه عوارض و خطرات احتمالی، قبل از عمل به شما آگاهی خواهد داد. روش های جراحی گوناگونی برای درمان آرتروز زانو توسط پزشک جراح قابل انجام است که با توجه به شرایط بیمار، سن، نوع فعالیت و مواردی که از دید جراح حائز اهمیت است، برای بیمار اعمال خواهد شد. انتخاب روش مناسب، توسط متخصص زانو انجام می گیرد که دکتر مهدی مویدفر به عنوان یکی از بهترین جراحان زانو در اصفهان، می تواند شما را در این زمینه یاری کند.
آرتروسکوپ نوعی وسیله تشخیصی و جراحی است که جراح به وسیله آن امکان تشخیص بسیاری از مشکلات در زانو را خواهد داشت. همچنین در برخی موارد اقدامات درمانی هم با همین وسیله قابل انجام است. در طول عمل جراحی آرتروسکوپی ، جراح با استفاده از برش های کوچک و ابزارهای ظریف، مشکلات مفصل زانو را تشخیص داده و در حد امکان، درمان می نماید. جراحی آرتروسکوپی، در موارد اندکی برای درمان آرتروز زانو استفاده می شود. در مواردی که آرتروز با پارگی مینیسک دژنراتیو زانو همراه باشد، جراحی آرتروسکوپی ممکن است برای درمان مینیسک پاره شده توصیه شود.
در روش پیوند غضروف، همانطور که از نامش پیداست، غضروف پیوند زده می شود. بافت سالم و طبیعی یک غضروف ممکن است از بخش دیگری از زانو و یا از بانک پیوند بافت استخراج شود و برای پر کردن حفره در غضروف مفصلی پیوند زده شود. این روش به طور معمول تنها برای بیماران جوانی که دارای ناحیه کوچکی از آسیب دیدگی غضروف هستند، در نظر گرفته می شود.
در این روش از درمان آرتروز زانو با منشاء روماتیسمی(جراحی سینووکتومی)، به منظور کاهش درد و تورم، پوشش مفصل که به دلیل روماتیسم مفصل زانو آسیب دیده است، برداشته می شود.
در جراحی استئوتومی زانو، به منظور کاهش فشار بر روی مفصل زانو، استخوان ساق پا (تیبیا) یا استخوان ران (فمور) بریده شده، سپس تغییر شکل صحیح، می یابد. از روش استئوتومی زانو هنگامی استفاده می شود که آرتروز در مراحل اولیه بوده و فقط یک طرف مفصل زانو آسیب دیده است. روش استئوتومی با برداشتن وزن بدن از سمت آسیب دیده مفصل، می تواند درد شما را تسکین داده و عملکرد مفصل زانوی شما را به طور قابل توجهی بهبود بخشد.
در جراحی آرتروپلاستی ، جراح زانو، غضروف و استخوان آسیب دیده را برداشته، سپس با جراحی تعویض مفصل ، مفصل پلاستیکی یا فلزی جدید را برای بازگرداندن عملکرد زانو جایگزین می نماید.
پس از هر یک از اعمال جراحی درمان آرتروز زانو، یک دوره بهبودی نیاز است. مدت زمان بهبودی و توان بخشی بستگی به نوع عمل جراحی دارد. ممکن است جراح برای به دست آوردن مجدد قدرت زانو و دامنه حرکتی آن، انجام حرکات کششی را تجویز نماید. بسته به روش درمان، ممکن است نیاز به پوشیدن یک بریس زانو یا استفاده از عصا باشد. در اغلب موارد، جراحی باعث تسکین درد زانو شده و انجام فعالیت های روزانه را آسان تر می نماید.
امروزه آسیب های تاندون نیز مانند سایر مشکلات ارتوپدی بخصوص میان ورزشکاران در سراسر کشور مبتلایان زیادی پیدا کرده است. برای درمان آسیب تاندون در اصفهان، دکتر مهدی مویدفر آماده ارائه بهترین خدمات درمانی در این زمینه می باشد.