در پاسخ به این سوال باید گفت خیر، چرا که روش های دیگر درمان نیز وجود دارند که می توانند جایگزین مناسبی برای رفع و بهبود این عارضه باشند.
استئوآرتریت وضعیتی است که در آن غضروف از بین می رود و باعث افزایش نزدیکی استخوان های مفاصل به یکدیگر شده و در نتیجه ساییده می شوند. این عارضه منجر به درد، تورم، سفتی، کاهش توانایی در حرکت و تشکیل خارهای استخوانی می شود.
آرتروز زانو (OA) می تواند بر فعالیت هایی مانند راه رفتن، بالا رفتن از پله ها، حتی نشستن یا دراز کشیدن تاثیر بگذارد. جراحی می تواند به تسکین درد کمک کند، اما پزشکان همیشه گزینه های دیگر درمان را توصیه می کنند که در ادامه به آن ها می پردازیم.
درد ناشی از ساییدگی مفصل به ویژه ساییدگی مفصل زانو ( آرتروز زانو )، یکی از رایج ترین دردهایی است که اغلب، افراد را در سنین بالا درگیر می نماید و با محدودیت حرکتی که ایجاد می کند؛ زندگی را برای مبتلایان سخت می گرداند. شما می توانید برای بهره مندی از بهترین روشهای درمانی به متخصص درد مراجعه نمایید و به بهبود زانوی خود بپردازید.
داروهایی که به صورت خوراکی مصرف می کنید مانند استامینوفن (تیلنول) و همچنین داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن (ادویل، موترین) یا ناپروکسن (Aleve) و همچنین NSAID ها ک با التهاب مبارزه می کنند، گزینه های خوبی برای بهبود آرتروز و کاهش درد هستند.
طیف گسترده ای از کرم های آرتروز بدون نسخه برای خرید در داروخانه ها و فروشگاه های بهداشتی موجود است. آن ها معمولاً حاوی مواد فعال یکسان یا ترکیبی از مواد هستند ، اما ممکن است از نظر قدرت ، فرمولاسیون یا نحوه استفاده متفاوت باشند.
تزریق کورتیکواستروئید که به آن تزریق کورتیزون نیز می گویند، با التهاب مبارزه می کند و می تواند درد را تسکین دهد که ممکن است تا چند ماه ادامه داشته باشد. تزریق هیالورونیک اسید مایع طبیعی مفصل را تقویت می کند که زانوها را به آرامی حرکت می دهد. ممکن است تا چند ماه طول بکشد تا اثر کامل خود را داشته باشند، اما می توانند تا 6 ماه یا بیشتر ادامه داشته باشند.
ورزش باعث تقویت ماهیچه هایی می شود که از زانو حمایت می کنند. بستگی به توانایی شما دارد که چه تمرین ورزشی را انتخاب می کنید تا باعث آسیب رسانی نشود. می توانید قدم زدن، شنای معمولی و دوچرخه سواری را برای بهبود آرتروز زانو انجام دهید.
فیزیوتراپی نیز روشی برای درمان آرتروز زانو است که می تواند موثر باشد. یک فیزیوتراپیست می تواند برنامه ای را برای شما طراحی کند و تشخیص دهد که آیا به بریس، آتل یا عصای حمایتی نیاز دارید یا خیر.
اگر نیاز به کاهش وزن دارید، ورزش می تواند موثر باشد و باعث کاهش فشار از روی زانوهایتان شود. هر پوندی که اضافه می کنید، 3 پوند فشار اضافی به زانو های شما وارد می کند. چنانچه در نهایت به جراحی نیاز داشته باشید، اگر ابتدا وزن اضافی خود را کاهش دهید، شانس موفقیت شما بسیار بیشتر است.
برخی از افراد گلوکزامین و کندرویتین را برای آرتروز زانو مصرف می کنند. مطالعات در مورد چگونگی عملکرد آن ها نتایج متفاوتی داشته است. مکمل دیگری به نام SAMe مانند مسکن های بدون نسخه عمل می کند و ممکن است عوارض جانبی کمتری داشته باشد اما مدت زمان بیشتری طول می کشد تا نتیجه دهد. قبل از شروع مصرف هر مکملی، حتی اگر طبیعی باشد بهتر است به پزشک خود اطلاع دهید تا بتواند عوارض جانبی را بررسی کند.
این گزینه های درمانی ممکن است تسکین کافی را برای انجام حرکت های شما فراهم نکنند و به مرور زمان اثر بخشی آن ها از بین برود یا نتوانید آن ها را تحمل کنید. در چنین شرایطی ممکن است پزشک پیشنهاد جراحی بدهد. دو نوع جراحی که اغلب برای OA زانو توصیه می شود، جراحی آرتروسکوپی و جراحی تعویض زانو هستند.
در این نوع جراحی، جراح از طریق ایجاد سوراخ کوچکی در پوست، لوله نازکی را به همراه یک دوربین کوچک در انتهای آن وارد زانو می کند. سپس جراح می تواند پوشش صاف آسیب دیده را که از استخوان های مفصل محافظت می کند (غضروف) بردارد. زانوی شما را می توان تمیز یا شست و شو داد تا تکه های استخوان یا غضروف شل که ممکن است باعث درد شوند از بین برود.
بیشتر افراد می توانند چند روز بعد به فعالیت های معمول خود بازگردند. این جراحی ممکن است باعث تسکین کوتاه مدت درد شود و احتمالاً جراحی پیچیده تر را به تاخیر بیندازد.
این جراحی شامل برداشتن تمام یا قسمتی از مفصل زانو و جایگزینی قسمت های آسیب دیده با مفصل مصنوعی است که از فلز و پلاستیک ساخته شده.
چنانچه تمام گزینه های دیگر درمان آرتروز را امتحان کرده اید و همچنان درد زانو دارید، پزشک ممکن است جایگزینی زانو را پیشنهاد دهد. این می تواند به کاهش درد و بهبود توانایی شما در حرکت کمک کند اما ممکن است ماه ها طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابید، همچنین تسکین می تواند سال ها یا حتی یک عمر طول بکشد.
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد به طور حاد و مزمن در زندگی خود تجربه می نمایند، احساس درد است. درد جدای از عامل ایجاد آن، می تواند کار و زندگی روزمره شما را تحت تأثیر قرار دهد و در مواردی، به شدت ناتوان کننده باشد. اگر در جایی از بدن خود دردی احساس می کنید، با مراجعه به کلینیک درد ، دکتر علی نقره کار دارای برد تخصصی آنستزیولوژی و درد، می توانید به بهبود این شرایط و درمان درد خود بپردازید.