یکی از انواع سرطانهای سلولهای پوششی است. سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است. میزان بروز سرطان مثانه در مردان بیشتر است. سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاهپوستان مشاهده میشود.
سیگار کشیدن :
خطر ایجاد کانسر مثانه در افراد سیگاری دو برابر افراد غیر سیگاری است . تماس های شغلی با مواد شیمیایی مانند رنگ های صنعتی ، دودۀ زغال سنگ ، یا مواد شیمیایی مورد استفاده در لاستیک سازی ، برخی رنگها یا منسوجات . تروما به اپیتلیوم مثانه ناشی از سنگ و عفونت های مکرر.
داروها :
سیکلوفسفامید یا پرتودرمانی در ناحیۀ لگن.استفادۀ بلندمدت از سوند جهت ادرار.آشامیدن آبی که حاوی میزان زیادی آرسنیک است
علایم و نشانه های سرطان مثانه
هماچوری کم خونی به علت از دست دادن خون به صورت مزمن علایم تحریکی ادرار: شامل تکرر ادرار، فوریت و سوزش ادرار ، کاهش وزن قابل توجه، دردهای استخوانی که در مراحل پیشرفته ایجاد میشوند
انواع سرطان مثانه
سه نوع سرطان با توجه به نوع سلولهای بدخیم (سرطانی) در سلولهای پوشش دستگاه ادراری مثانه ایجاد می شوند:
کارسینوم سلول ترانزیشنال (Transitional Cell Carcinoma) :
سرطانی است که در سلولهای موجود در درونیترین لایۀ پوشش دستگاه ادراری مربوط به مثانه ایجاد میشود. بیشتر سرطانهای مثانه در این سلولهای ارتجاعی ایجاد میشوند.
کارسینوم سلول سنگفرشی (Squamous Cell Carcinoma) :
سرطانی است که در سلول سنگفرشی ایجاد میشود، که سلولهایی ظریف و مسطح هستند که ممکن است پس از عفونتها یا التهابهای بلندمدت، در پوشش دستگاه ادراری مثانه بهوجود آیند.آدنوکارسینوم (Adenocarcinoma): سرطانی است که در سلولهای غدهای (Glandular) مثانه بهوجود میآید. سلولهای غدهای موجود در پوشش دستگاه ادراری مثانه، موادی مخاط مانند تولید میکنند.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست و مو، زنان و زایمان و ... بیابید. همچنین امکان دسترسی به پرسش و پاسخ پزشکی در این حوزه ها را داشته باشید.