۱- روش اورژانسی پیشگیری از بارداری وقتی به کار می آید که یک زوج بدون برنامه و ناخواسته دسته گل به آب بدهند و در روزهایی از سیکل هم باشد که احتمال بارداری به صورت منطقی وجود دارد. روش رایج قبلی ۴ قرص ال دی و ۱۲ ساعت بعد، ۴ قرص دیگر بود که البته هنوز هم به کار می آید. اما مدتی است که در همه داروخانه های ایران قرص اورژانسی ای عرضه می شود به اسم «لونژیل» که یک تک قرص ۱/۵ میلی گرمی است یا دو قرص ۰/۷۵ میلی گرمی در یک بسته.
۲- دیپلم تجربی هم داشته باشید، لابد هورمون های استروژن و پروژسترون را می شناسید. لونژیل، یک ترکیب پروژسترونی است به نام «لوونورژسترل» در حالی که قرص های ال دی، ترکیبی بود از استروژن و پروژسترون. مطالعات نشان داده لوونورژسترل نسبت به قرص های ترکیبی، اثربخشی بیشتر دارد و عوارض کمتر.
۳- لونژیل را هم می شود به شکل تک قرص ۱/۵ مصرف کرد و هم دو قرص ۰/۷۵ با فاصله ۱۲ساعت. کدام بهتر است؟ روش تک دوز هم راحت تر است و هم در مطالعات مشخص شده اثربخشی بیشتری دارد. اما بعضی مطالعات روش دو قرصی را در خانم های سیگاری، یا مصرف کننده داروهای فنوباربیتال و ریفامپین توصیه می کنند.
۴- آیا قرص های اورژانسی صد درصد خیال ما را راحت می کنند ؟ نه. مطالعات می گوید اگر نزدیکی، یک روز قبل از تخمک گذاری اتفاق بیفتد، احتمال شکست لونژیل و باردار شدن، ۴ برابر بیشتر از وقتی است که نزدیکی یکی دو روز بعد از تخمک گذاری، یا سه چهار روز قبل از تخمک گذاری اتفاق بیفتد. (خیلی پیچیده شد! یک بار دیگر این جمله را بخوانید) پس یعنی گاهی خطر اینکه لونژیل کار نکند زیاد است. چه باید کرد؟ هیچ. همین است که هست. راه بهتری نداریم.
۵- اصل این است : هر چه زمان مصرف لونژیل، به نزدیکی، نزدیک تر باشد احتمال موفقیت بیشتر است. البته نهایتا تا ۱۲۰ ساعت بعد از نزدیکی می شود به تاثیر لونژیل امیدوار بود و بعد از آن دیگر اصلا اثر نمی کند. توصیه سازنده دارو مصرف آن در ۷۲ ساعت اول است و به ویژه از ۹۷ تا ۱۲۰ ساعت، انقدر اثرش کم می شود که دیگر مصرفش منطقی نیست.
۶- در خانم های با BMI بالای ۳۰ (خیلی چاق) احتمال شکست لونژیل ۴ برابر بیشتر می شود و در خانم های با اضافه وزن معمولی، ۲ برابر.
۷- برای پیشگیری از تهوع و استفراغ، یک ساعت قبل از مصرف لونژیل می شود از یک داروی ضد تهوع مثل متوکلوپرامید استفاده کرد. اما اگر حالتان بد شد و گلاب به رویتان شد، اگر استفراغ تا دو ساعت بعد از مصرف دارو بود، باید دوباره یک قرص دیگر بخورید.
۸- بعد که خوردید چه می شود ؟ خونریزی بعد از مصرف لونژیل وهمه قرص های پیشگیری اورژانسی، با تفاوت یک هفته (یعنی یک هفته زودتر یا دیرتر) نسبت به زمان معمولی که انتظار قاعدگی داشتید، اتفاق می افتد. معمولا اگر لونژیل در ۳هفته اول سیکل مصرف شود، لکه بینی ایجاد می کند و هرچه در روزهای اول تر خورده شود، این اتفاق محتمل تر خواهد بود. اگر هم لونژیل در اواخر سیکل مصرف شود، قاعدگی به تاخیر می افتد و احتمال افزایش خونریزی هم هست و همه اینها یعنی اعصاب خوردی بیشتر.
۹- بعد از مصرف قرص های اورژانسی، اگر باز هم نزدیکی محافظت نشده اتفاق بیفتد، هیچ تضمینی نیست که بارداری رخ ندهد. توصیه این است که بعد از مصرف لونژیل یا قرص های مشابه، باز هم از یک روش مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنید.
۱۰- هرچند وقت یک بار می شود از روش های اورژانسی استفاده کرد ؟ منع مصرفی برای استفاده مجدد در هر زمانی و با هر فاصله ای نسبت به مصرف قبلی وجود ندارد. اما با توجه به اینکه این روش، نظم سیکل هورمونی را به هم می ریزد و از طرف دیگر، اثر بخشی قرص در مصرف مداوم کم می شود، طبیعتا لونژیل به عنوان روش روتین پیشگیری توصیه نمی شود.
طراحی سایت شخصی بستری را برای شما فراهم می کند تا بتوانید با استفاده از آن کسب و کار، محصولات و خدماتی که ارائه می دهید را در دنیای وب معرفی نمایید. شما می تواند ساخت وب سایت خود را به ما بسپارید و در قبال آن به طور چشمگیری با افزایش رتبه سایت خود مواجه شوید. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 09128883465 تماس حاصل فرمایید.