شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

بررسی نکات مراقبتی پوست در تابستان

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

ا فرا رسیدن فصل گرم سال بد نیست بدنمان را هم برای تغییرات دمایی و عادات تازه آماده کنیم. یکی از مهم ترین نکاتی که باید در آستانه فصل گرم بارها و بارها به خود یادآوری کنید حفاظت و مراقبت از پوست در برابر نور خورشید است. قرار گرفتن در معرض آفتاب به مدت طولانی به ایجاد چین و چروک و لکه و دیگر مشکلات پوستی منجر می شود و همچنین خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش میدهد. نگاهی به سر تا پایتان بیندازید و ببینید پوست و مو و اندامهایتان دچار چه مشکلاتی هستند و به چه رسیدگیهایی نیاز دارند.

موها
با گرمتر شدن هوا و تشدید نور خورشید و افزایش مواجهه آن با اشعه UV، موها هم مانند پوست به مراقبت بیشتری نیاز دارند.

رطوبت رسانی کنید :
موی خشک کدر و بدحالت است و الکتریسیته ساکن دارد. برای اینکه در گرمای تابستان خشکی آن تشدید نشود باید به رطوبترسانی آن اهمیت دهید. سعی کنید تا جای ممکن از اتوی مو و سشوار استفاده نکنید و یک تا دو بار در هفته قبل از شامپو کردن مو از ماسکهای آبرسان بهره ببرید. حتی میتوانید اجازه دهید ماسک مو شب تا صبح روی مویتان بماند و آن را با کلاه یا حوله بپوشانید و صبح آن را بشویید تا تاثیر بهتری داشته باشد. اگر برای شنا به استخر یا دریا میروید، استفاده از کلاه را فراموش نکنید زیرا اشعه UV میتواند به پوست سر و موها آسیب بزند. نمک دریا و کلر هم برای موها خوب نیست. بعد از شنا کردن حتما موها را با شامپو بشویید تا کلر و نمک از روی آن پاک شود.

موهایتان را تغذیه کنید :
یک موی فقیر از مواد مغذی، سست و شکننده میشود. اگر عادت دارید مرتب موها را با مواد شیمیایی رنگ کنید یا از مواد فرکننده یا صافکننده استفاده میکنید، تغذیه خوبی ندارید و اهل فستفود هستید یا در محیطی با آب و هوای آلوده زندگی میکنید، سعی کنید از ماسک موهای مغذی مو استفاده کنید. اگر هم موهای فری دارید، بهتر است بدانید این نوع موها بهطور طبیعی چربی کمتری ترشح میکنند و خشکتر هستند.

پوست صورت
طبیعی است که با گرمتر شدن هوا پوست هم با مواجهه با نور شدید خورشید و گرما و تعریق دچار خشکی، جوش و سرخی شود. برای درمان لازم نیست مراقبت منظم از پوست خود را تغییر دهید.از همان سرمی که همیشه استفاده میکنید، مصرف کنید، با این تفاوت که از کرم ضدآفتاب با SPF 30 هم کمک بگیرید. کرمهای ضدآفتاب حاوی کرمپودر هم خوب هستند. سعی کنید دو نکته را از یاد نبرید؛ رطوبترسانی به پوست و محافظت از آن در برابر نور خورشید.

قفسه سینه
فصل تابستان فرصت خوبی است تا افتادگی پستان را به طور طبیعی درمان کنید. تا جای ممکن کمتر دوش آب گرم بگیرید و با دوش آب خنک به سفت و منقبض شدن عضلات پستان کمک کنید. میتوانید با یک لیف که با آب خنک مرطوب شده پستانها را ماساژ دهید و از گردن و شانهها به سمت بالا بکشید.

شکم، پهلوها و رانها
نگاهی به تناسب اندامتان بیندازید. اگر دچار سلولیت یا چاقی موضعی شدهاید، فرصت خوبی است تا با ورزش در هوای باز، دوچرخه و طناب زدن یا شنا تناسب اندامتان را دوباره به دست آورید.

پوست بدن
یکی از واجبات رسیدگی به پوست در تابستان لایهبرداری طبیعی یعنی شستشوبا آب، لیف و کیسه است که باید 2 تا 3 بار در هفته انجام شود. اگر پوست نازک و حساسی دارید حتما با پزشک در مورد لایهبرداری مورد نیازتان صحبت کنید و فراموش نکنید که آب به شدت پوست را خشک میکند. بعد از حمام حتما از کرم یا روغن برای چرب و مرطوب کردن پوستتان کمک بگیرید. از مصرف میوه و سبزیجات، بهویژه هویج که از پوست در برابر نور خورشید محافظت میکند، غافل نشوید.

دستها
دستها یکی از مهمترین اعضای بدن هستند که اغلب ما از آنها غفلت میکنیم و در بحث مراقبتهای پوستی و توجه به زیبایی، به سادگی آنها را فراموش میکنیم.بهدلیل تماس مرتب دستها با آب و مواد شوینده طبیعی است که پوست دستها خشک و زبر باشد. در کل تماس مکرر با آب و مواد شوینده حتی در صورت استفاده از دستکش هم میتواند پوست دستها را خشک کند و زمینهساز بروز اگزما شود.با ورود به فصل گرم سال غیر از این موضوع مواجهه مکرر پوست دست با نور خورشید، بهویژه در مشاغلی که بیشتر در محیط باز هستند مانند خانمها و آقایانی که رانندگی میکنند میتواند مشکلساز باشد و لازم است در حفاظت از پوست دستها و پیشگیری از پیری زودرس آنها نکاتی را مدنظر قرار دهید.

هنگام مصرف مواد شوینده دستکش بپوشید :
مواد شوینده، بهویژه در خانمهای خانهدار سبب شسته شدن چربی و رطوبت روی پوست میشود و با از بین بردن مواد حفاظتکننده روی پوست اجازه ورود مواد حساسیتزا را به لایههای عمقی میدهد. وقتی پوست خشک میشود، مواد بیضرری مثل آب یا شامپو بچهها هم میتواند سبب تحریک پوست و آسیب شود.بعد از تحریک اولیه، پوست خشک و پوستهپوسته میشود و به خارش میافتد. عمدتا پوست نوک انگشتان و پشت دست حساستر است و دچار قرمزی، ترکخوردگی و براق شدن میشود. در موارد شدید شاهد بروز تاول و درگیری کف و لای انگشتان هم هستیم. در صورتی که تماس با مواد حساسیتزا تکرار شود، پوست ناحیه به مرور ضخیمتر میشود. آنچه بسیار آزاردهنده است خارش است که گاهی سبب بروز زخم و خونریزی در ناحیه درگیر میشود. بهترین راهکار برای جلوگیری از بروز این نوع اگزما، جلوگیری از تماس دست با مواد محرک است. چرب کردن دست با مواد نرمکننده از جمله کرمهای اوره و پوشیدن دستکش نخی زیر دستکش لاستیکی میتواند از بروز خشکی و اگزما پیشگیری کند.

اگر موضوع حادتر و نیازمند درمان موضعی باشد باید به متخصص مراجعه کرد تا کورتون یا آنتیبیوتیک موضعی یا خوراکی تجویز شود. برای پیشگیری از بروز حساسیت و خشکی بهترین توصیه این است که هنگام کار با مواد شوینده حتما از دستکش استفاده کنید و بعد از استفاده آن را به نحوی آویزان کنید که کاملا خشک شود و در عین استفاده از دستکش لاستیکی از دستکش نخی زیر آن و کرمهای نرمکننده استفاده کنید.برای شستشوی دست از صابونهای کرمدار و آب ولرم استفاده کنید و هنگام شستشوی دست انگشتر و ساعتتان را درآورید تا باقیمانده مواد شوینده و آب زیر آن باقی نماند و عامل حساسیت نشود.پوست دست را مرطوب کنید: از آنجایی که میزان ترشح سبوم در پوست دست در مقایسه با صورت کمتر است بیشتر هم در معرض آسیب قرار میگیرد. سعی کنید در هر وعده بعد از شستشوی دست یا تماس آن با آب و مواد شوینده و قبل از خواب آن را چرب کنید و سر انگشتان ناخنها را فراموش نکنید. بهترین نوع کرم، کرمهای اوره بدون اسانس و رنگ است.

دستها را با الکل ضدعفونی نکنید :
ژلهای هیدروالکلیک مواد ضدعفونیکنندهای بر پایه الکل هستند و برای پوستهایی که رطوبت پایینی دارند و خشک هستند، بسیار مضرند. از این نوع پاککنندهها برای خودتان یا پوست حساس کودکانتان استفاده نکنید و به جای آن دستها را با آب و صابون بشویید.در مواجهه با نور شدید خورشید روی پوست دست ضدآفتاب بزنید و دستکش نخی را فراموش نکنید.اشعه ماورای بنفش میتواند اثری مخرب بر پوست دست داشته باشد. بهترین توصیه این است که از کرم ضدآفتاب غافل نشوید و مرتب پوست دست را مرطوب کرده و با پوشیدن دستکش از خشک شدن آن پیشگیری کنید. حتما هنگام رانندگی در روز و در معرض آفتاب دستکش نخی بپوشید.

چشم
اشعه ماورای بنفش خورشید به شدت میتواند بر سلامت چشمها اثر منفی بگذارد و زمینهساز بیماریهای چشمی در سنین بالا شود.

عینک آفتابی بزنید :
راهحل ساده این مساله استفاده از عینک آفتابی یا پیشگیری از مواجهه چشم با نور شدید آفتاب به کمک کلاههای لبهدار و نقاب است.باور عموم مردم این است که هر چه رنگ شیشه عینک تیرهتر باشد، توانایی بیشتری در محافظت از چشم در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید دارد اما حقیقت اینجاست که شیشههای تیره مناسب افرادی است که چشمهای حساس به نور دارند یا در فضاهایی که نور خورشید بسیار شدید است، کار میکنند. برای بقیه افراد عینکهایی برای استفاده روزانه با شیشههای رنگی نهچندان تیره که چشمها از ورای آن دیده شود، مناسبتر است.

قهوه ای، خاکستری و سبز رنگهای مناسبی برای شیشه عینک آفتابی است. آکادمی چشمپزشکان آمریکا رنگ سبز را برای استفاده روزانه توصیه میکند زیرا کنتراست خوبی ایجاد میکند. رنگهای قرمز، نارنجی، آبی و بنفش چندان مناسب نیستند زیرا سبب پخش شدن رنگها میشوند و نور زیادی را وارد چشم میکنند. بهترین نوع قاب نیز انواع بزرگی هستند که دور تا دور چشم را محافظت میکنند و کاملا به صورت میچسبند.هنگام خرید عینک آفتابی حتما تست UV بدهید تا مطمئن شوید عینکی که خریداری میکنید استانداردهای لازم را دارد. مسلما هرچه میزان محافظت عینک از اشعههای ماورای بنفش بیشتر باشد، کیفیت عینک بالاتر و قیمت آن گزافتر است.عینکهای آفتابی که قدرت محافظت کنندگی ندارند و صرفا سایهای جلوی چشم محسوب میشوند باعث میشوند مردمک چشم در مواجهه با نور شدید بازتر شده و میزان نور و اشعه UV بیشتری وارد چشم شود.

مراقبت از چشم کودکان فراموش نشود :
نکتهای که نباید از یاد برد اینکه چشم کودکان در برابر اشعه مضر آفتاب بسیار حساس است. تا 12 سالگی چشم کودکان توانایی فیلتر کردن اشعه UV را ندارد و مواجهه طولانی با نور خورشید میتواند سبب چسبندگی قرنیه و پیرچشمی شود. کودکانی که خارج از منزل بازی میکنند حتما باید عینک به چشم بزنند. قاب عینک کودکان نیز باید انعطافپذیر و نشکن و شیشه آن از جنس پلی کربنات باشد و به خوبی از اشعه UV محافظت کند. دسته عینک باید سبک و از جنس الاستومر باشد. استفاده از بند هم برای عینک در کودکان زیر 3 سال لازم است. هرچه چشم در تماس بیشتری با اشعه UV باشد، احتمال ابتلا به بیماریهای چشمی در سنین بالا بیشتر میشود. به همین دلیل لازم است از کودکی مراقب چشمان کودکانمان باشیم.

پاها
مصرف مواد غذایی شور، بویژه فست فودها، تغییرات هورمونی و فعالیت بدنی ناکافی باعث تورم پاها میشود. سعی کنید در تابستان تحرکتان را بیشتر کنید و تا جای ممکن کمتر نمک بخورید و پاها را ماساژ دهید.اپیلاسیون را فراموش نکنید: در زمستان بیشتر خانمها موهای زائد پا را اصلاح میکنند اما با گرم شدن هوا بد نیست دنبال اپیلاسیون با موم گرم باشید یا اگر دچار واریس هستید و پوست حساسی دارید، سراغ موم سرد بروید. قبل از آغاز اپیلاسیون حتما لایه برداری انجام دهید و بدنتان را کیسه بکشید تا از بروز موی زیر پوستی و جوش پیشگیری کنید. دستگاه های اپیلاتور خانگی مخصوصا انواعی که میتوانید از آنها زیر دوش استفاده کنید نیز خوب هستند و رویش موها را 10 تا 15 روز به تعویق میاندازند. بعد از اپیلاسیون از مرطوبکننده و چرب کننده های پوست استفاده کنید تا التهاب را کاهش دهد.اگر پاشنه پایتان پوسته پوسته و ترکدار شده و میخچه یا پینه دارید: بهترین کار این است که هر شب آن را چرب و مرطوب کنید و بعد جوراب نخی بپوشید و بخوابید. استفاده از سنگ پا را هم فراموش نکنید.


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
نحوه شروع و ادامه غذا های کمکیدکتر ایرج حق شناس [ فوق تخصص بیماریهای نوزادان ]
پیر چشمی چیستدکتر سیروس بخت آور [ متخصص چشم پزشکی ]
علت های چرخش مچ پا به داخل و روش های درمان پای چرخیدهدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
ریزش چه تعداد مو روزانه طبیعی است؟دکتر مهین عباسپور [ پوست ، مو و زیبایی ]
خرید وسواسی(compulsive buying)دکتر محمد والی پور [ متخصص روانپزشکی ]
رواندرمانگر خوب چه ویژگیهایی دارددکتر مطهره میردامادی [ متخصص اعصاب و روان ]
وزوز گوش سوماتیک یا حسی پیکری چیست؟دکتر سعید ملایری [ شنوایی شناسی ]
وزن مطلوب در ورزشکارانشهزاد محمدیان [ متخصص تغذیه ورزشی از استرالیا ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
تزریق ژل به شقیقه؛ دانستنیهای ضروری قبل از تزریق فیلر شقیقهکلینیک بنیتا [ پوست ، مو و زیبایی ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر پیمان صالحی - متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری
دکتر پیمان صالحی

متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری


www.drsalehi.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
دکتر غلامرضا سیف - متخصص رادیولوژی و سونوگرافی
دکتر غلامرضا سیف

متخصص رادیولوژی و سونوگرافی


www.drseif-radiology.ir
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت