مدت ماندگاری پرکننده های مورد استفاده در مرکز شما چه مدت است ؟
در صورت استفاده از محصولات حاوی هیالورونیک اسید بین 6 تا 18 ماه و در صورت استفاده از کلسیم هیدروکسی آپاتایت بین 1 تا 5 سال می باشد . هردو این پرکننده ها از دسته فیلرهای موقت می باشند .
آیا مصرف پرکننده های موقت مزیتی بر پرکننده های دائمی دارد ؟
در این مورد بحث های زیادی انجام شده است و در نظر داشتن نکات زیر ضروری است . هنوز پرکننده دائمی تولید نشده که فاقد عارضه باشد و تمام پرکننده های دائمی فرد مورد استفاده را در معرض خطراتی چون : جابجائی دارو ، ایجاد گرانولوم ، ایجاد بافت فیبروتیک ، عفونت ، ایجاد سینوس و تخلیه از طریق آن ، عدم تقارن و … قرار میدهند . در صورت تخلیه فیلر دائمی توسط پزشک ، پوست دچار پستی و بلندی و حالت غیر یکنواخت می شود .حتی در صورت تولید و عرضه فیلر دائمی بدون عارضه به یاد داشته باشیم که با افزایش سن به تدریج برخی بافت ها تحلیل رفته و برخی از نواحی صورت دچار افتادگی می گردند و دیگر فیلر دائمی شما در جای مناسبی قرار نخواهد داشت . فراموش نکنید که مدهائی همچون گونه و لب برجسته شاید با گذشت زمان منسوخ شود و تخلیه فیلر دائم نیز پر عارضه است .با توجه به نکات فوق الذکر عقل سلیم بر مصرف پرکننده های موقت و پرهیز از دام وسوسه انگیز پر کننده دائمی تاکید دارد .
آیا مرجعی برای کنترل کیفیت فیلرهای مورد استفاده وجود دارد ؟
وزارت بهداشت ودرمان ایران بر کیفیت فیلرهای موجود در ایران نظارت دارد . متاسفانه برخی از فیلرهای موجود از طرق غیر قانونی و قاچاق وارد کشور می شود که برخی از آنها داروهای Fake ( تقلبی ) ، فاقد تاریخ مصرف و پر عارضه می باشند ، لذا از پزشک خود بخواهید که قبل از تزریق دارو شماره ثبت محصول در وزارت بهداشت IRC دارو را به شما نشان دهد .
آیا امکان جابجائی و حرکت پرکننده تزریقی وجود دارد ؟
در صورت استفاده از پرکننده های موقت استاندارد امکان جابجائی دارو در اثر گذشت زمان وجود ندارد ولی افرادی که از پرکننده های دائم به خصوص ژل پاژ استفاده نموده اند در معرض جابجائی و حرکت دارو قرار دارند . با این وجود جهت حفظ حالت یکنواخت دارو از دستکاری محل تزریق اکیداٌ خودداری نمائید .
از چه مواردی باید پرهیز نمود و به چه مدت ؟
داروهای ضد التهاب ممکن است خون شما را رقیق کرده و خونریزی و خونمردگی را افزایش دهند، این داروها باید از 4 روز قبل تا 4 روز پس از تزریق قطع گردند.
درصورت مصرف داروهای آسپیرین ، بروفن ، دیکلوفناک ، ایندومتاسین، ناپروکسن ، وارفارین ، هپارین و …. پزشک خود را مطلع نمایید . در صورت ابتلا به بیماری های منجر به اختلال در انعقاد خون ، بیماریهای دریچه قلب ، وجود پروتز ها ئی همچون مفصل ران و … که نیاز به مصرف پروفیلاکسی آنتی بیوتیک دارند حتما پزشک معالج را قبل از آغاز تزریق فیلر مطلع نمائید . مصرف بیش از حد الکل ، مکملهای گیاهی ، روغن ماهی ، سیر ، ویتامین E و … ممکن است میزان خونمردگی را افزایش دهند .
چه کارهایی را نباید انجام داد و به چه مدت ؟
به بیماران توصیه می شود تا 12 ساعت پس از تزریق از مصرف لوازم آرایش (Make up ) در محل تزریق خودداری نمایند .
چگونه بخوابیم ؟
جهت خواب نیازی به قرصهای خواب آور نیست . اگر در ناحیه لبها و دهان تزریق انجام داده اید بهتر است هنگام خواب با قرار دادن چند بالش سرخود را بالاتر نگهدارید .
چه داروهایی می توان مصرف نمود ؟
گاهی از استامینوفن جهت کاهش درد استفاده میشود. کیسه یخ یاکمپرس سرد تورم را کاهش می دهد . اگر شما سابقه ایجاد تب خال در ناحیه تزریق دارید به پزشک خود اطلاع دهید تا در صورت نیاز برای شما داروی خوراکی ضدتب خال تجویز گردد.
چه بخوریم ، چه بیاشامیم ؟
محدودیتی وجود ندارد ، ولی از مصرف نوشیدنی های داغ تا رفع بی حسی در تزریق های ناحیه لب خودداری نمائید . توصیه می شود تا مدتی بعد از تزریق چین خنده و لب از جویدن آدامس و خنده های شدید خودداری شود .
چه موقع می توان دوش گرفت ، حمام کرد، برس زد ، سشوار نمود ، مو را رنگ کرد یا فرزد ؟
محدودیتی وجود ندارد ، با این وجود توصیه می گردد تا 2 هفته پس از تزریق از رفتن به سونا خودداری کنید.
چه زمانی نیاز است با پزشک خود تماس بگیریم ؟
در صورت ایجاد تورم دردناک ، خونمردگی یا تاول
چه مواردی ممکن است پس از تزریق دیده شود ؟
خونمردگی یا تورم بخصوص در هنگام استفاده از فیلر در ناحیه لبها و گونه تا چند روز پس از تزریق ممکن است دیده شود . با گذشت 24 ساعت از تزریق با لوازم آرایش فیزیکی محل کبودی را مستتر نمائید .
چه موقع می توان در معرض آفتاب قرار گرفت ؟
بهتر است تا 12 ساعت پس از تزریق از قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید به مدت طولانی خودداری نمایید.
چه موقع باید توسط پزشک اولین ویزیت انجام شود ؟
بهتر است ظرف 7 تا 10 روز پس از تزریق به پزشک خودمراجعه نمایید .