پوست با افزایش سن، خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و دچار افتادگی می شود. همچنین در برخی افراد ممکن است تجمع چربی در چند نقطه خاص از بدن افزایش پیدا کند که زیبایی ظاهر افراد را تحت تأثیر قرار می دهد. تجمع چربی و افتادگی پوست در زیر چانه که با نام غبغب شناخته می شود یکی از این شرایط است که نه تنها با افزایش سن بیشتر می شود که گاه در افراد جوان نیز به صورت ژنتیکی مسئله ساز است. اندولیفت یک روش لیزر درمانی ساده و با نتیجه لیفت بسیار کارآمد و بدون نیاز به بیهوشی می باشد. در اندولیفت، پرتوی لیزر به صورت موضعی و سطحی استفاده نمی شود. این لیزر با استفاده از فیبرهایی تابیده می شود که به ضخامت یک تار مو هستند و به زیر پوست و به بافت های عمقی فرستاده می شود. لیزر به صورت انتخابی، به تجزیه ی چربی ها و بازآرایی اسکلت پروتئینی بافت می پردازد. همچنین این لیزر با ایجاد حرارت در لایه میانی پوست، باعث تحریک تولید و بازسازی رشته های کلاژن میشوند که مسئول الاستیسیته و کشسانی پوست می باشند.
مراحل انجام اندولیفت به صورت زیر است:
ناحیه مورد نظر برای انجام اندولیفت توسط پزشک آماده می شود. این آماده سازی شامل تمیز و استریل کردن پوست بیمار است.
قبل از شروع درمان با اندولیفت، پزشک باید دستگاه اندولیفت را از لحاظ طول موج تنظیم کند. معمولاً در این روش از امواج با طول موج ۱۴۷۰ نانومتر برای جوانسازی و لیفت پوست استفاده می شود. امواج لیزر توسط سوزن های بسیار ظریف و نازکی به پوست اعمال می شود که در نتیجه آن زخم های سطحی بر روی پوست مشاهده می گردد.
بعد از اتمام کار با دستگاه پزشک با توجه به صلاح دید خود و شرایط بیمار داروها و پمادهایی را تجویز می کند. تمامی این داروها باید با دقت و به صورت منظم مصرف شوند. همچنین توصیه های مربوط به مراقبت های بعد از درمان در دوران نقاهت را باید با حساسیت کامل دنبال گردند.
قبل از انجام اندولیفت ، صورت خود را به خوبی با آب و صابون بشویید تا هیچگونه مواد آرایشی بر روی پوست شما باقی نماند. تمیز بودن صورت شما شرط اصلی کار برای جلوگیری از حساسیت و یا عفونت در حین کار است.
از آنجایی که اندولیفت روشی کم تهاجمی است، افراد بلافاصله می توانند فعالیت های روزمره خود را از سر بگیرند؛ اما رعایت کردن توصیه های پزشک می تواند بسیار تأثیرگذار باشد، این توصیه ها عبارتند از:
ماندگاری درمان های زیبایی در افراد متفاوت می باشد و بستگی به نوع پوست، وضعیت بدن، میزان و نوع مشکلات پوستی افرادی دارد که کاندید انجام این متد درمانی هستند. در برخی از موارد، اگر پزشک، تشخیص دهد، اندولیفت برای افراد در فواصل زمانی مشخص، جهت اثر گذاری بالاتر می تواند تکرار شود.
روش اندولیفت به دلیل کم تهاجمی بودن عوارض بسیار کمی دارد. عوارض خفیف به ندرت مشاهده می شوند و بیشتر عوارض، جزء روند طبیعی بهبود و ترمیم پوست بعد از درمان به شمار می آیند. به طور کلی زمانی شاهد وقوع عوارض جانبی هستیم که اندولیفت در مراکز نامعتبر انجام شود. کمی تورم، قرمزی یا کبودی از جمله عوارض طبیعی اندولیفت هستند که پس از چند روز کاملاً ناپدید می شوند.
هزینه اندولیفت به عوامل مختلفی بستگی دارد. هزینه لیزر اندولیفت به محل درمان، دستگاه مورد استفاده، وجود چربی اضافی جهت تخلیه غبغب، سطح مهارت پزشک و یا جراح، تعداد جلسات موردنیاز، داروهای تجویز شده و قیمت فیبر مصرفی دستگاه بستگی دارد.
نسخه اصلی مطلب عوارض و ماندگاری از بین بردن غبغب با لیزر اندولیفت را در سایت دکتر علیرضا واعظ شوشتری بخوانید.