روغن زیتون:
روغن تهیه شده از میوه زیتون که در قرآن نیز از آن یاد شده، جایگاه ویژه ای در میان روغن ها دارد.
مهمترین اسید چرب موجود در این روغن اسید اولئیک است که بعنوان اسید چرب امگا 9 تقسیم بندی می شود.
وجود این اسید چرب، نیز ویتامین ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی دیگر در این روغن سبب افزایش اثرات ضد التهابی آن شده است.
از دیگر فواید و اثرات سلامتی بخش روغن زیتون زود هضم بودن، ضد پیری، کاهش دهنده استرس و نیز کلسترول خون است.
ضمن اینکه سبب کاهش احتمال ابتلا به سرطان گشته و برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 نیز مفید است.
با این وجود ، بهتر است از حرارت دادن زیاد روغن زیتون پرهیز شود و به منظور طبخ غذا با روغن زیتون از حرارت ملایم و آرام استفاده گردد.