برخی از افراد روغن زیتون را به دو نوع می شناسند؛ با بو و بدون بو! حال آنکه روغن زیتون انواع مختلفی دارد که هر کدام خواص و کارایی منحصر به خود را دارند.
در یک نوع دسته بندی، انواع روغن زیتون به دسته های زیر تقسیم می شوند: روغن زیتون فرابکر- روغن زیتون بکر- روغن - زیتون معمولی - روغن زیتون تصفیه شده
این روغن با روش های مکانیکی یا فیزیکی استخراج شده و بعد از مراحل شستشو و بدون هیچ گونه عملیات فرآوری، از دانه زیتون روغن گیری می شود. مصرف روغن زیتون در کاهش وزن موثر است. اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون که به صورت غیراشباع هستند، باعث ایجاد شکست در بافت های سلولی چربی در بدن می شوند و به کاهش وزن و توده های چربی کمک می کنند که روغن زیتون بکر میتواند در این روند کمک کند.
این نوع روغن زیتون به گونه ای فرآوری می شود که بی بو است و درجه حرارت بیشتری را نسبت به روغن زیتون بکر تحمل می کند. در نتیجه می توان گفت که روغن زیتون تصفیه شده برای پخت وپز مناسب است. این روغن به دلیل تصفیه شدن، بو و مزه تندی ندارد و برای کسانی که به بو و مزه روغن زیتون بکر علاقه ای ندارند مناسب است. در اصل روغن زیتون تصفیه شده همان روغن زیتون بکر است که با مراحل اضافه تر مجددا تصفیه شده و بو و مزه تند آن را می گیرند و مقاومت حرارتی آن را بالا می برند. اما بطور کلی خواص روغن زیتون هر چه کمتر تصفیه شده باشد بیشتر است.
p