آهن یک ماده مغذی ضروری برای داشتن یک رژیم غذایی سالم است.
در اینجا برخی از منابع خوب حاوی آهن معرفی می شوند :
- گوشتهای بدون چربی گاو، مرغ، بوقلمون و ماهی
- لوبیا قرمز، سویا، عدس
- غلات صبحانهای که با آهن غنی شدهاند
- برنج غنی شده با آهن
- اسفناج و سبزیجات برگ پهن دیگری که به رنگ سبز تیره هستند
- نانهای سبوسداری که با آهن غنی شدهاند
اگر بدن دچار کمبود آهن باشد، علاوه بر حالت خستگی و بیحالی عوارض دیگری هم از خود نشان میدهد که یکی از این عوارض اختلال در حافظه و به دنبال آن یادگیری است. به عبارت سادهتر مغز بدون آهن توان زیادی برای حفظ کردن چیزهایی که دیده یا شنیده ندارد و ترجیح میدهد به خودش فشار زیادی وارد نکند. از طرف دیگر کمبود آهن تاثیری مستقیم روی نحوه عملکرد عضله های بدن دارد و احساس خستگی عضلانی پس از فعالیت در این افراد طولانی تر است. تمایل به جویدن چیزهای غیرمعمول از قبیل یخ، نمک، نشاسته، خاک، مو یا مقوا در این افراد دیده می شود که البته این علائم پس از درمان به سرعت ازبین می روند.
متاسفانه بسیاری از بیماران دچار کم خونی بدون این که نوع کم خونی و وجود کمبود آهن در آنان اثبات شود به مصرف آهن روی می آورند.روش استاندارد در این مورد این است که با یک آزمایش ساده ابتدا میزان آهن سرم بررسی شود و اگر کمبود آهن مشخص شد در آن صورت درمان مقتضی صورت گیرد و در صورتی که ذخایر آهن کافی بود، دلایل دیگر کم خونی بررسی شود.