کبد به عنوان عضوی مهم در بدن، وظایف متعددی را انجام می دهد، اما تقریبا می توان سه وظیفه بسیار مهم برای کبد در نظر گرفت : تولید صفرا
یکی از وظایف مهم کبد در دستگاه گوارش، تولید صفرا می باشد. صفرا مایع گوارشی است که توسط کبد سا خته می شود و در کیسه ای به نام کیسه صفرا ذخیره می شود. صفرا به شکستن چربی ها و تجزیه آنها به اسید چرب که می تواند مورد استفاده بدن قرار گیرد، کمک می کند . صفرا غالبا از مواد زیر تشکیل می شود:
- کلسترول
- اسیدهای صفراوی یا نمک های صفراوی
- بیلی روبین : ماده ای است که از تجزیه گلبول های قرمز خون به دست می آید ( مقداری آب و نمک ) سدیم و پتاسیم ( و مقدار کمی از مس و سایر فلزات فرآیند مواد غذایی و سموم بدن امروزه به علت شیوه های جدید زندگی و همچنین تغذیه های نامناسب، سموم گوناگونی وارد بدن می شود. همین موضوع می تواند باعث بروز بیماری های گوناگون برای فرد شود. اولین خط دفاعی بدن در برابر سموم، کبد شماست. کبد درست مانند یک فیلتر در جریان خون قرار می گیرد و می تواند سموم مواد غذایی ای که می خورید را تصفیه کند . هنگامی که فرد ماده غذایی را می خورد، معده و روده باریک آن را هضم می کنند. مواد غذایی هضم شده از طریق دیواره روده باریک جذب خون شده و به کبد می رود . در کبد، موادغذایی بیشتر تجزیه می شوند. در آنجا، مولکول های مفید موادغذایی، به شکلی که مورد استفاده قسمت های مختلف قرار گیرند، درمی آیند . صفرا مایع گوارشی است که توسط کبد ساخته می شود و در کیسه ای به نام کیسه صفرا ذخیره می شود. صفرا به شکستن چربی ها و تجزیه آنها به اسید چرب که می تواند مورد استفاده بدن قرار گیرد، کمک می کند
ذخیره سازی قندها
کبد می تواند گلوکز قند خون را ذخیره کند. آنزیم های روده باریک، کربوهیدرات ها را به قندهای ساده تر مثل گلوکز تبدیل می کنند. گلوکز از روده باریک به کبد منتقل می شود. کبد، گلوکز را دریافت و سپس به صورت گلیکوژن ذخیره می کند. هنگامی که فرد به انرژی بیشتری نیاز داشته باشد، کبد گلیکوژن را به گلوکز تجزیه کرده و به جریان خون می فرستد و با این کار انرژی مورد نیاز اعضای بدن را فراهم می کند .
سایر اعمال کبد
- کبد پروتئین های خاصی را تولید می کند که برای پلاسمای خون بسیار با اهمیت می باشند .
- میزان اسیدهای آمینه خون را تنظیم می کند .
- کبد آهن ذخیره می کند. هموگلوبین خون را پردازش می کند تا از محتوای آهن آن استفاده کند .
- آمونیاک سمی را به اوره تبدیل می کند. اوره یکی از محصولات مهم متابولیسم پروتئین هاست که از طریق
ادرار دفع می شود . - خون را از مواد سمی و آسیب زا به سلول های بدن، پاکسازی می کند .
- لخته شدن خون را در تمام بدن تنظیم می کند .
- با تولید عواملی برای از بین بردن باکتری ها، ایمنی و مقاومت بدن را افزایش می دهد .
چگونه شروع به پاکسازی کنیم ؟
اولین کاری که باید انجام دهید سبک کردن بار سم های بدن است. سعی کنید موادی مانند الکل، قهوه، سیگار،شکر تصفیه شده، چربی های اشباع را که به عنوان سمی برای بدن عمل کرده و مانعی در برابر فرایند سلامتی شماست، حذف کنید . تا جایی که می توانید مصرف شوینده های شیمیایی، شامپوها ، ادکلن ها و خمیردندان را محدود کنید و این مواد را با محصولاتی طبیعی جایگزین کنید .یک مانع دیگر برای داشتن بدنی سالم، استرس است . استرس باعث رها سازی هورمون های استرس در بدن شما می شود. اگرچه این هورمون ها آدرنالین را برای ایجاد پیروزی و مقابله با مشکل فراهم می کنند ولی مقدار زیاد آن باعث ایجاد سموم در بدن شده و سرعت آنزیم های سم زدایی در کبد را کاهش می دهند. ذکر خداوند،نماز و شکر گزاری بخاطر داشته هایمان و پی بردن به ارزش معنوی وجود خودمان و ورزشهایی مانند پیاده روی و یوگا یکی از ساده ترین و موثرترین راه برای رهایی از استرس است .
برنامه ها و دستورالعمل های زیادی در مورد سم زدایی وجود دارد که در زیر به آنها اشاره میشود :
یکی از مهمترین روشهای پاکسازی بدن رعایت تغذیه طبیعی است که شامل مصرف سبزیجات، میوه ها ، جوانه ها و مغزها به صورت خام است. از طریق این روش تغذیه ویتامین ث کافی به بدن میرسد که به تولید گلوتاتیون که یک ماده ی دفع کننده ی سموم از کبد است کمک می کند .روزانه دو لیتر آب بدون کلر و خالص بنوشید . نفس عمیق بکشید تا اکسیژن به طور کامل در بدن شما گردش کند .با تمرکز بر روی افکار مثبت، استرس را از خود دور کنید .
پاکسازی طبیعی کبد یا Liver flush
اگر احساس احساس میکنید که جسم و روح شما در سلامت کامل نیست، ممکن است که کبد شما در با سمومی که در ذرات صفرای سخت شده در کبد شما حبس شده اند. سنگ کیسه صفرا در کبد و در کیسه صفرا تشکیل شود. بسیاری از بیماریها بطور مستقیم یا غیر مستقیم به عملکرد کبد مرتبط هستند.