کبد یکی از مهمترین اعضای بدن است. این عضو بدن، از پروتئین ها و کلسیم ها در هضم و دستگاه گوارش استفاده می کند. کبد کمک می کند غذایی که خورده می شود، به انرژی تبدیل شود و به کمک طحال، مانند یک فیلتر عمل می کند که زباله های مضر را فیلتر و دفع می کند. یکی از روشهای اصلی برای تشخیص آسیب های کبد، سونوگرافی کبد است و برای افراد مبتلا به بیماری های کبدی بسیار ضروری است. اگر کبد صدمه ببیند و بیمار شود، ممکن است عملکردش دچار اختلال شود. پزشک ممکن است به منظور تشخیص نوع مشکل و بیماری یا شدت آن، سونوگرافی کبد را تجویز کند.
سونوگرافی کبد یکی از روش های مرسوم تشخیصی برای انواع بیماری ها و مشکلات کبدی است. این روش تشخیصی بر مبنای ارسال امواج صوتی با فرکانس های بالا عمل می کند. بدین ترتیب که امواج صوتی از طریق کنسول روی شکم و در قسمت قرارگیری کبد تابیده شده، این امواج از داخل بافت های بدن عبور کرده و نسبت به میزان درجه نفوذ خود پیامی ایجاد می کنند که با تجزیه و تحلیل میزان نفوذ آن ها به داخل بافت ها به کمک رایانه می توان به تصاویری از اندام ها دست یافت. با مقایسه و بررسی این تصاویر می توان هر نوع نقص و بیماری را تشخیص داد.
شناسایی ناحیه آسیب دیده و تعیین میزان آسیب برای انتخاب روش درمانی مناسب با توجه به شرایط بیمار.
کمک به شناسایی و تشخیص به موقع سرطان کبد، وجود انواع تومورهای کبدی، پی بردن به وجود غده و سایر ضایعات خطرناک کبدی.
تشخیص سریع مشکلاتی مثل سنگ صفرا، التهاب کیسه صفرا و انسداد مجاری صفراوی.
کمک به هدایت دقیق در بیوپسی یا نمونه برداری از بافت کبد.
تجویز در صورت مشاهده علائمی مانند درد شکم، تورم غیرعادی شکم، آزمایش خون غیرعادی مربوط به کبد و بزرگی کبد.
در سونوگرافی کبد از مقدار ناچیزی مواد رادیواکتیو استفاده می شود که «نوکلید پرتوزا» نامیده می شود. در سونوگرافی، تصویری از کبد گرفته می شود و این تصویربرداری، بدون درد است. این روش معمولاً سونوگرافی کبد و طحال نامیده می شود؛ زیرا طحال نیز با کبد کار می کند و پزشک ممکن است بخواهد طحال را نیز آزمایش کند. این روش تشخیصی در رادیولوژی مرکزی اصفهان با دقت بالا قابل ارائه می باشد. لطفا جهت هماهنگی و رزرو نوبت با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.
برای بررسی وضعیت کبد و اندام های مرتبط و نزدیک به آن مانند طحال و کیسه صفرا، معمولاً سونوگرافی کبد، طحال و کیسه صفرا انجام می شود. توسط روش سونوگرافی ، اختلالات مختلفی مورد بررسی قرار می گیرند، از جمله:
ابعاد طبیعی کبد در سونوگرافی بزرگسالان معمولاً بین 13 تا 15 سانتی متر است و از لبه بالایی تا پایینی در خط میانی ترقوه اندازه گیری می شود. این اندازه ممکن است با توجه به جنسیت، قد، وزن و سن متفاوت باشد. پزشک با بررسی اندازه و بافت کبد می تواند سلامت آن را ارزیابی نموده و نیاز به بررسی بیشتر را تشخیص دهد.
جهت شروع فرایند سونوگرافی از بافت کبد پزشک از شما می خواهد به سمت مقابل و به پهلو دراز بکشید و پس از استعمال ژل جهت افزایش کیفیت عبور امواج روی پوستتان روند کار را آغاز می کند. برای این کار کنسول سونوگرافی با نام ترانس دوسر را روی شکم شما به آرامی فشار داده و حرکت می دهد. امواج به رایانه دستگاه مخابره شده و با آنالیز داده ها تصاویری به دست می آید. ممکن است در برخی موارد پزشک از شما بخواهد نفس خود را برای چند ثانیه نگه دارید. این بدین دلیل است که بتواند به تصاویر شفاف تر و گویاتری دست یابد. معمولاً سونوگرافی کبدی و اندام های مرتبط به ۲۰ الی ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد.
سونوگرافی کبد نیز مانند بسیاری از سونوگرافی های دیگر، بی خطر و بدون درد بوده و عموماً هیچ مشکلی برای فرد ایجاد نمی کند.
قیمت انجام سونوگرافی کبد در اصفهان بسته به تجهیزات مرکز تصویربرداری و علت تجویز آن می تواند متفاوت باشد. هزینه کلی سونوگرافی کبد با بیمه و یا به صورت آزاد طبق تعرفه مصوب نظام سلامت کشور محاسبه و دریافت می گردد.
رادیولوژی و سونوگرافی مرکزی اصفهان ، با ارائه خدمات رادیولوژی دیجیتال و ساده، یکی از تخصصی ترین مراکز تشخیصی دراستان می باشد. شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت از این مجموعه با شماره تلفن 32202762 - 031 تماس حاصل فرمایید.