دانشمندان اخیرا مطالعه ای را روی تاثیر انواع چربیها در فاکتورهای التهابی بدن انجام دادند. این مطالعه نشان داد روغن زیتون فوق بکر( Extra Virgin Olive Oil یا Cold Pressed Extra Virgin)،روندهای التهابی را کاهش میدهد.نتایج همچنین حاکی از آن بود که مصرف انواع مغزیجات در این رابطه تاثیر متوسط داشته و مصرف کره نیز تاثبر مخرب دارد.
روغن زيتون همچنین با كاهش مقدار ترومبوكسان چسبندگي پلاكت ها را به تاخير انداخته و مانع تشكيل لخته خون ميشود. این روغن با داشتن 75% چربیهای تک غیر اشباع(monounsaturated fatty acids)،نسبت به انواع دیگر روغن های مایع به حرارت و اکسیداسیون نیز مقاوم است.
1- Extra Virgin Olive Oil (Cold Pressed Extra Virgin Olive Oil :
بااولين پرس زيتون تحت سرمابه دست مي آيد که تمام خواص مفيد را داراست . ,beta-carotene Vitamin E و بوي شديد دارد. اسيديته آن 1%است.(هرچه اسيديتهروغن کمتر باشد بهتر است.)
2- Virgin Olive Oil:
با دومين پرس زيتون به دست مي آيد. اسيديته آن 3/3%است
3- Refined Olive Oil:
تحت تاثير حرارت و مواد شيميايي باقيمانده روغن زيتون از تفاله و هسته آن استخراج ميشود که فاقد خواص روغن اولي است و يک محصول مرده است.
4- Olive Oil :
همان روغني است که بيشتر در بازار هست ؛از ترکيب روغن Virgin وRefined به دست مي آيد و ارزش تغذيه اي آن پايين است.
شبکه پزشک آنلاین در برگیرنده اطلاعات وسیع در حوزه پزشکی می باشد. در این مجموعه می توانید مطالب مفید و مستندی را پیرامون تغذیه، پوست، زنان و زایمان و ... بیابید و به بسیاری از سولات کاربران و پاسخ پزشکان و متخصصان در هر زمینه ای دسترسی داشته باشید.