فرد مبتلا به شیزوفرنی شدید،ارتباط با حقیقت را به صورت دوره ای از دست می دهند و رفتار و عقاید باورنکردنی و عجیب و غریب دارد.نظریه پزشکی بنا به علل بیماری تقسیم می شود.
علائم :
علائم واقعی شامل احساس بیهودگی،توهم،هذیان گویی،صحبت کردن و گفتگوی بی ارتباط،از دست دادن تفکر منطقی،ازبین رفتن ارتباطات بین کلمات و عقیده ها و گفتار ناقص یا نامفهوم می باشد.
درمان های متداول :
معمولاً داروی آرام بخش و ضد روان پریشی به کار می رود.اخیراً روان درمانی توام با استفاده از داروها تا حدودی مفید بوده است.
غذاهای مفید :
ساردین،ماهی خال مخالی ،سالمون و شاه ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا3 هستند.بدن افراد مبتلا به شیزوفرنی ممکن است از این مواد تهی شده باشد.برای افرادی که در اثر استفاده از دارو دچار خشکی دهان و تشنگی زیاد می شوند استفاده از آب میوه های کم کالری به مصرف نوشیدنی های قندی ترجیح دارد.غذاهای تهیه شده از غلات،نان ها،برنج،ماکارونی،انواع ویتامین های گروه B را تأمین می کنند که برای عملکرد کلی اعصاب مورد نیاز است.کمبود این ویتامین ها می تواند علائم شیزوفرنی را شدیدتر کند.
غذاهائی که باید از خوردن آن ها اجتناب کرد :
فرآورده های گندم و محصولات لبنی ممکن است بر این شرایط تأثیر بگذارد،در بعضی بیماران ممکن است علائم با حذف این غذاها از بین برود.افرادی که از داروهایی نظیر فنو تیازین و دی بزودیازپین استفاده می کنند، باید مصرف چربی،کره،مارگارین و روغن را شدیداً در حد اعتدال نگه دارند،چون این داروها بدن را مستعد اضافه وزن می کنند.
سایر اقدامات :
مشخص شده است که مصرف 10 گرم روغن ماهی بصورت روزانه،حداقل به مدتی بیش تر از 6 هفته،به عنوان مکمل،علائم شیزوفرنی را بهبود می دهد.مکمل های ویتامین های C،B3،E و اسیدفولیک ممکن است از افزایش مشکلات عصبی- رفتاری در بعضی افراد میتلا به شیزوفرنی جلوگیری کند.