پاسخ: به دلیل احتمال بروز آسیب کبدی، سطح آمینوترانسفراز های خون باید یک تا دو ماه پس آغاز درمان با این داروها سنجیده شود و در صورت عدم تغییر، هر 6 تا 12 ماه این آزمایش تکرار گردد. در ضمن در صورت بروز عوارضی چون درد و ضعف عضلانی، باید سطح کراتین کیناز خون بیمار اندازه گیری شود و در صورت بالا بودن، بلافاصه مصرف دارو قطع گردد. معمولا میوپاتی، با قطع مصرف دارو بهبود می یابد.
به بیماران مصرف کننده این داروها یادآوری کنیم که معمولا گلوکز ناشتای خون در اثر مصرف این داروها، به میزان 5 تا 7 میلی گرم بر دسی لیتر افزایش می یابد.
پاسخ: تجویز همزمان استاتین های Atorvastatin, Simvastatin, Lovastatinبا آنتی بیوتیک های ماکرولید( مانند: Erythromycin,Clarithromycin) باعث افزایش غلظت استاتین ها می شود و با عوارضی چون آسیب کبدی(زردی پوست و چشم)، تخریب بافت عضلانی و نهایتا آسیب کلیوی (درد عضلانی، راش پوستی، تب وتیرگی ادرار)، و حتی مرگ همراه است. پراواستاتین با این آنتی بیوتیک ها تداخل ندارد.
پاسخ: مصرف این این داروها برای خانم های شیرده، باردار یا آنهایی که تصمیم به بارداری دارند، ممنوع است. ضمنا مصرف این داروها باید در شرایط بیماری های سخت، ضربات شدید و جراحی ها موقتا قطع شود.
پاسخ: به دلیل اینکه بیوسنتز کلسترول در کبد شب ها انجام می شود، لذا بهتر است تک دوز داروهای Pravastatin,Simvastatin, Lovastatin در هنگام غروب مورد استفاده قرار گیرد. البته آتورواستاتین از بین داروهای استاتین از این نظر یک استثنا است.
پاسخ: جذب داروهای Atorvastatin,Simvastatin, Lovastatinاگر به همراه غذا مصرف شوند، افزایش می یابد. البته غذا روی جذب پراواستاتین تاثیری ندارد.
پاسخ: چون علاوه بر تاثیر مثبت روی پروفایل چربی های خون به خصوص کاهش LDL، باعث بهبود عملکرد اندوتلیال عروق، کاهش تجمع پلاکتی، تحریک رگ زایی در بافت ایسکمیک قلب و تثبیت پلاک عروقی می شوند.
پاسخ: بله، این داروها برای درمان آلزایمر و پیشگیری از سرطان پروستات هم تجویز می شوند. اما این اندیکاسیون ها هنوز به اثبات نرسیده است.
پاسخ: این دارو بهترین گزینه برای افزایش کلسترول مفید یا HDLمی باشد. ضمنا این تنها دارویی است که می تواند لیپوپروتئین Aرا در بیماران کاهش دهد.
پاسخ: بله، این دارو علاوه بر کم کردن کلسترول LDL، در حد جم فیبروزیل و بیشتر از استاتین ها، می تواند تری گلیسرید را نیز کاهش دهد.
پاسخ:عوارض رایج پوستی(بر افروختگی و خارش) و گوارشی(تهوع، زخم معده و اسهال) مصرف این دارو را محدود کرده است.
پاسخ:معمولا عوارض پوستی یک تا دو هفته پس از آغاز مصرف بهبود می یابد. افزایش دوز تدریجی باشد، داو بعد از صبحانه میل شود و مصرف چای و قهوه محدود گردد. البته تجویز آسپیرین و کرم های مرطوب کننده حاوی سالیسیلیک اسید نیز می تواند کمک کننده باشد.
پاسخ:تذکر مهم در رابطه با این دارو این است که می تواند باعت مسمومیت کبدی و همینطور بالا رفتن قند خون در بیماران دیابتی و بالا رفتن اسید اوریک در بیماران نقرسی بشود. لذا این نکات را حتما به بیماران یادآوری کنیم و ضمنا خانم های باردار را از مصرف این دارو منع نمائیم.
پاسخ: این داروها برای کاهش VLDLو در نتیجه تری گلیسرید خون، انتخاب اول به شمار می آیند. مصرف به همراه غذا جذب آنها را افزایش می دهد.
پاسخ:این داروها در مجموع کم عارضه هستند اما گاهی اوقات ناراحتی گوارشی و خارش پوست را سبب می شوند. این داروها در نارسایی کلیوی و کبدی منع مصرف دارند. درضمن تجویز آنها برای کودکان و خانم های باردار ممنوع است.
به بیماران مستعد سنگ کیسه صفرا حتما یادآوری کنیم که داروی Clofibrateاحتمال تشکیل سنگ را در آنها افزایش می دهد.
پاسخ:در مجموع این دارو یکی از کم عارضه ترین داروهاست چون از طریق روده جذب نمی شود! اما یبوست و نفخ شکم به اثر آن در روده ارتباط دارد.
توجه داشته باشیم که این داروی ضد کلسترول ممکن است تری گلیسرید را در بیماران افزایش دهد.
پاسخ:با توجه به اثر این دارو در کاهش جذب اکثر داروها به خصوص پروپرانولول، دیگوکسین و وارفارین، بهتر است همه داروها یک ساعت قبل، یا چهار ساعت بعد از کلستیرامین مورد مصرف قرار گیرند.
سایتهایی که در گوگل رتبه بالاتری دارند، کسب وکارهای موفق تری هستند. درصورتی که پزشک هستید و می خواهید رتبه بالاتری در گوگل داشته باشید؛ با ما تماس بگیرید. پزشک آنلاین با سالها تجربه مستمر یکی از موفق ترین مجموعه های طراحی و پیاده سازی وب سایت پزشکان می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09128883465 تماس حاصل فرمایید.