1- مکمل های آهن
یک لیوان آب پرتقال بهترین نوشیدنی همراه با مصرف قرص های آهن است. ویتامین C میزان جذب آهن را افزایش می دهد. محیط اسیدی که آب میوه در معده ایجاد می کند، کمک می کند تا آهن کاملا جذب شود. اگر مصرف مکمل های آهن با شکم خالی، حالت تهوع ایجاد می کند، آن را با غذا مصرف کنید.
2- دارو های فشارخون
به طور معمول، فشارخون هنگام صبح بالاتر است. بنابراین برای تنظیم کردن فشارخون طی روز، دارو را صبح مصرف کنید.
3- داروهای تیروئید
مصرف ناشتای این دارو نتیجه بخش تر است. اما اگر داروهای دیگری تجویز شده یا داروهای او تی سی مصرف می کنید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
4- داروهای رفلکس و سوزش سردل
این داروها باید قبل از مصرف غذا خورده شود. لازم است دارو کمی قبل از صبحانه مصرف شود.
5- داروهای پوکی استخوان
متداول ترین داروهایی که برای درمان پوکی استخوان تجویز می شوند «بی فسفونات ها» هستند که از تحلیل استخوان ها پیشگیری می کنند. نکته کلیدی در مورد مصرف بی فسفونات ها این است که این داروها به میزان بسیار کمی جذب بدن می شوند. دلیل این موضوع هم کاملا مشخص است، زیرا این داروها به خوبی در مایعات به خصوص در روغن ها و چربی های موجود در معده حل نمی شوند، بنابراین بهترین زمان برای مصرف این داروها بعد از بیدار شدن از خواب است که شکم شما بعد از گذراندن چند ساعت در طول خواب شبانه خالی شده است.
داروهایی که باید بعد از غذا مصرف شود
مصرف دارو قبل از خواب
1- دارو های خواب :
برای پیشگیری از چرت زدن طی روز قرص خواب را قبل از وقت خواب مصرف کنید.
2- دارو های ضد اضطراب :
داروهای ضد اضطراب و صرع را در شب مصرف کنید، زیرا این داروها موجب خواب آلودگی شما می گردد.
نکات مفید
قبل از مصرف هر نوع آنتی بیوتیکی، از نیاز به مصرف آن مطمئن شوید. زیرا هر آنتی بیوتیک دارای اثربخشی خاص و دوز مصرف ویژه است. با دارو، گریپ فروت یا آب آن مصرف نشود. زیرا این میوه دارای ماده خطرناکی است که روند تأثیرگذاری برخی داروها از جمله داروهای قلبی را مختل می کند. داروهای سردرد به ویژه میگرن را به محض بروز درد باید مصرف کرد.