1) کم کردن وزن :
از آنجا که اکثر بیماران مبتلا به کبد چرب چاق هستند،کاهش وزن در کنترل این بیمارینقش مهمی دارد.برای کاهش وزن،انتخاب رژیم غذایی نیز باید به درستی صورت پذیرد زیرا کاهش وزن سریع با رژیم های محدود از کالری خود می تواند سیر بیماری را بدتر کند.متاسفانه خیلی از بیماران چاق که به تازگی متوجه کبد چرب خود شده اند،به دلیل ترس از عوارض این بیماری،به رژیم های سخت روی می آورند که این بیماری را ریشه کن کنند ولی علاوه بر ابتلا به عوارض این نوع رژیم ها،گاه سیر کبد چرب را نیز بدتر می کنند.لذا انتخاب منطقی رژیم غذایی کاهش وزن زیر نظر متخصص تغذیه و با کاهش وزن نیم تا یک کیلوگرم در هفته توصیه می شود.اگر شما از افزایش وزن زیادی رنج می برید،جالب است بدانید که با کاهش وزن مختصر در حدود 10 درصد از وزن اولیه نیز در خیلی از موارد سیر بیماری را می توانید کنترل کنید.
2) روغن را کم کنید :
از رژیم های غذایی پر کربوهیدرات که حاوی میزان قابل توجهی سبزی و میوه و موادغذایی پر فیبر باشد،استفاده کنید.در پختن غذا از حداقل مقدار روغن استفاده کنید.مصرف چربی را کاهش دهید،به ویژه چربی های اشباع شده مانند کره و روغن حیوانی و به جای آن از روغن های مایع با چربی های اشباع نشده مثل روغن زیتون و کانولا و هسته انگور بهره ببرید.از مصرف شیر و ماست پر چرب خودداری کنید و جایگزینی آن ها با چربی های غیر اشباع که در روغن زیتون و ماهی وجود دارند،توصیه می شود.از مصرف نان و غلات بدون سبوس مثلا از نان لواش و تافتون برنج غلات پرک شده مثل بلغور جو پرک پرهیز کنید و میوه های حاوی فیبر ( مثل سیب با پوست،خیار با پوست،هلو،پرتقال،نارنگی و ...)نان و غلات سبوسدار حاوی فیبر مثل نان سنگک،نان جو و گندم استفاده کنید.
3) یک لیوان سرکه انگبین :
استفاده بیشتر از سیر،پیاز،سبزیجات تازه،لیمو ترش و سیب در رژیم غذایی روزانه بسیار مفید است.زنجبیل و زردچوبه تاثیر مفیدی بر روند بهبود کبد چرب دارد.مصرف مقطعی و کوتاه مدت ویتامین Ε می تواند مفید باشد.مصرف روزانه یک لیوان سرکه انگبین،تاثیرات شفابخشی در درمان کبد چرب دارد و عرق کاسنی،عرق خارشتر،عرق بید و عرق شاه تره نیز مفید است.نوشیدن دم کرده گل مریم نیز اثربخش است.
4) میوه و سبزیجات بخورید :
مصرف گوشت،چربی و مواد قندی را کاهش دهید و به جای آن ها در رژیم غذایی خود،مصرف بیشتر میوه و سبزیجات را جایگزین کنید.مصرف جگر،مغز،قلوه و کله پاچه،شیرینی جات و تنقلات ممنوع است.به سالاد خود سس اضافه نکنید.آبلیمو،چاشنی مناسبی برای سالاد است.مصرف گوشت ماهی و مرغ از گوشت قرمز بهتر است.به جای مصرف گوشت از سویا استفاده کنید.در وعده شام از غذاهای سبک مانند سالاد،سبزیجات و حبوبات(شامل کاهو،کلم،کرفس،کدو،هویج،ترب،تربچه...)عدسی،خوراک لوبیا چیتی،نان و پنیر،سوپ حاوی غلات و سبزیجات و حبوبات متل سوپ جو با قارچ و کرفس و کلم استفاده کنید.
توصیه عطار باشی :
آب کاسنی جوشانده ( جوشانده )،شاه تره ( جوشانده )،کاهو،بید،آب گشنیز،آب انگور،آب هندوانه،آب خربزه و انواع تربوشلغم،آب هویج آب لیمو و آبغوره طبیعی،آب زرشک و آب انار...همه این خوراکی ها برای کبد چرب مفید است.