گاهی ایجاد جوش های متعدد در صورت یا بدن می تواند اثرات و علاماتی از خود بر جای گذارد که حتی پس از مدت ها نیز بدن توان درمان و ترمیم آنها را نداشته باشد، که بایستی از روش های مناسب پزشکی برای درمان استفاده کرد. لیزر جای جوش از جمله روش های لیزردرمانی است که به طور معمول هدف از استفاده از آن، به حداقل رساندن میزان آثار لکه های باقی مانده روی پوست ناشی از جوش های قدیمی است. در واقع به منظور از بین بردن جای جوش ها و انواع آکنه های باقی مانده روی پوست، لیزر جای جوش نور را روی لایه های سطحی پوست متمرکز می کند. در اثر چنین اتفاقی لایه های سطحی پوست به منظور رشد سلول های جدید و سالم پوست تحریک می شود تا این سلول های جدید جایگزین بافت جوش ها و اسکارها شوند. اگرچه لیزر جای جوش به درمان و رفع صد در صدی آثار جوش ها و لکه های باقی مانده روی پوست نواحی مختلف بدن منجر نمی شود؛ اما میزان آثار باقی مانده مربوط به آنها پس از این عمل زیبایی به حداقل ممکن می رسد و در مواردی درد ناشی از آنها کاهش پیدا می کند.
همچنین بخوانید: دستگاه آفرودیت برای جای جوش
مهمترین کاربرد لیزر فرکشنال برای درمان جای جوش است. لیزر فرکشنال یکی از پیشرفته ترین درمان های در دسترس برای جوانسازی و درمان ضایعات پوستی است که از نظر عوارض جانبی و هزینه با جراحی و سایر روش ها قابل مقایسه نیست و دارای تأییدیه FDA می باشد. لیزرco2 فرکشنال نوعی روش درمان پوستی است که جهت کمرنگ کردن جای جوش و زخم و سایر ناهنجاری های پوستی توسط پزشکان این حوزه استفاده می شود. این روش، غیر تهاجمی است که از دی اکسید کربن برای برداشتن لایه های خارجی پوست آسیب دیده استفاده می کند. لیزر CO2 فرکشنال اغلب با استفاده از کرم بی حس کننده موضعی در ناحیه مورد نظر انجام می شود. این روش تنها 15 تا 20 دقیقه طول می کشد و از انرژی نوری با پالس کوتاه (معروف به پالس اولترا) ایجاد شده که به طور مداوم از طریق یک الگوی اسکن به منظور حذف لایه های نازک و خارجی پوست آسیب دیده استفاده می کند. هنگامی که سلول های مرده پوست از بین رفتند، این روش تولید چندین ناحیه میکروترمال را فعال می کند که به عمق پوست می رسد. از این طریق می تواند روند بهبود طبیعی بدن شما را تحریک کرده و تولید کلاژن را افزایش داد که در نهایت سلول های قدیمی و آسیب دیده را با پوست جدید و سالم جایگزین می کند.
لیزر اربیوم یکی از روش های رفع ایرادات پوستی است. این دستگاه به عنوان یکی از پیشرفته ترین و قدرتمند ترین راه های رفع مشکلات پوستی است و در سراسر جهان طرفداران بسیاری دارد. جوانسازی پوست از طریق لیزر Erbium با لایه برداری و در مدت زمان کوتاهی انجام می گیرد. لیزر اربیوم با برداشتن یک لایه از سطح پوست با استفاده از انرژی خود باعث جوانسازی پوست و رفع مشکلات پوست می شود. لایه برداری پوست در erbium laser با استفاده از حرارت به وجود آمده در سطح پوست انجام می شود. در واقع با تبدیل انرژی دستگاه لیزر اربیوم به انرژی حرارتی در قسمت موردنظر پوست مراجعه کننده، لایه برداری پوست انجام می شود. پس از لایه برداری با دستگاه لیزر اربیوم مشکلات پوست پس از چند روز برطرف شده و جوانی و شادابی به پوست شما باز می گردد.
در روش ترمیم پوست با لیزر فرکسل از تکنولوژی شکست لیزر استفاده می شود و توسط سازمان غذا و دارو (FDA) تأیید شده است که به برگرداندن پوست به حالت طبیعی خود کمک می کند و در نهایت پوستی جوان تر، نرم تر و شاداب تر به همراه بافت بهتر به دست خواهد آمد. در واقع در این نوع لیزر، مناطقی از سطح پوست آسیب نمی بیند و بیشترین نور تابیده شده از این نوع لیزر وارد درم (با عمق نفوذ حدوداً یک تا دو میلی متر) یعنی همان لایه میانی پوست می شود، یعنی جایی که باید لیزر اثر کند تا بتواند مشکلات فوق را بهبود بخشد؛ چراکه علت اصلی مشکلات فوق خرابی لایه میانی پوست یا همان درم می باشد، به طوری که کلاژن پوست در این ناحیه قرار دارد و تابیدن نور این لیزر در این ناحیه باعث تشکیل کلاژن های جدید می شود. در نتیجه عمق اسکارهای بعد از آکنه یا جوش بهبودی قابل ملاحظه ای پیدا می کند.
KTP مخفف کلمه ی پتاسیم، تیتانیل، فسفات است. این موج از خود نور سبزی منتشر می کند که به شدت توسط ملانین و اکسی هموگلوبین پوست جذب می شود. این لیزر، طول موج خود را از لیزر اندیگ گرفته است و فرکانس این اشعه را تبدیل به 532 نانومتر می کند. در واقع لیزر کی تی پی به عنوان یک فیلتر عمل می کند و امکان ایجاد طول موج کوتاه تری دارد. فرکانس تولید شده توسط لیزر KTP قادر است تا در کنار درمان رگ های خونی، مشکلات مربوط به رنگ دانه های پوست را نیز حل کند. از یک تا سه جلسه درمان قرمزی و تغییر رنگ پوست ناشی از جای جوش از بین می رود. این لیزر نواحی دارای هموگلوبین (قرمزی) روی پوست را تحت تأثیر قرار می دهد. لیزر KTP روی رگ های خونی زیر پوست تأثیر می گذارد و با فروپاشی رگ های خونی قرمزی جای جوش از بین می رود.
لیزر پالسی IPL یکی از انواع رایج درمان جای جوش است. این نوع لیزر می تواند هایپرپیگمانتاسیون حاصل از جوش و آکنه را برطرف کند، به همین دلیل برای از بین بردن لک های قهوه ای و قرمز گزینه خوبی است. IPLمخفف intense pulse light است به معنی سیستم های نور شدید پالسی می باشد. این تکنولوژی با لیزر تفاوت دارد و در آن به جای لیزر از فلش لامپ های زنون استفاده شده است که یک نور چند طول موجی ایجاد می کند که برای استفاده بهینه از این طول موج ها از فیلترهای مخصوصی استفاده می کنند. برای انجامIPL ابتدا جهت محافظت از چشم در برابر نور لیزر از یک عینک مخصوص استفاده می کنید. سپس پزشک با استفاده از تجهیزات دستگاه IPL که شامل دستگاه هایی با سطح شیشه یا لیزر است، فرایند درمان پوست را انجام می دهد. این دستگاه روی قسمتی از پوست که مشکل دارد تمرکز کرده و با فرستادن نور به این ناحیه، باعث ایجاد کلاژن در زیر پوست می شود. در واقع، در این روش بدن تشویق می شود تا بیشتر از این پروتئین مفید را تولید کند. با پیشرفت تولید کلاژن، برخی از زخم های کم عمق ناشی از آکنه پر می شوند. فن آوری IPL همچنین باعث کاهش قرمزی و تغییر رنگ پوست می شود.
از آنجا که این روش شامل گرما و نور است، ممکن است پزشک در صورت حساسیت فرد به نور، آن را توصیه نکند و یا از درمان با لیزر به طور کامل خودداری کند؛ زیرا مصرف برخی از داروهای خاص مانند داروهای رقیق کننده خون به علت خطر خونریزی، می توانند باعث ایجاد این نوع حساسیت شوند. از سوی دیگر در صورتی که بیمار از پوستی همراه با آکنه فعال و تیره رنگ برخوردار باشد نیز نمی تواند کاندیدای مناسبی برای این روش درمانی باشد.
از عوارض این روش درمانی می توان به ایجاد تاول، حساسیت و آلرژی های مختلف پوستی، ایجاد عفونت، قرمزی پوست، التهاب و… اشاره کرد که البته این عوارض در برخی از افراد بلند مدت است و در برخی از افراد ظرف مدت چند هفته از بین می رود. همچنین در برخی از نواحی پوست، فرد احساس خارش و تغییر رنگ نیز می کند. گفتنی است که بیشتر افراد بعد از استفاده از این روش مانند افراد آفتاب سوخته می شوند. هر چند که این عارضه دوام زیادی ندارد.
نوع لیزر
برای کسب آگاهی درباره سابسیژن صورت برای درمان جای جوش ، روی لینک کلیک کنید.