شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین - پرتال اطلاع رساني

11 اشتباه رایج در مورد جوش

شبکه اطلاع رسانی پزشک آن لاین [ پرتال اطلاع رساني ]آدرس وب سایت : www.pezeshkonline.ir

جوش صورت یا آکنه فقط مختص نوجوانان در سن رشد و بلوغ نیست. به گفته دکتر مریم ملکی ، بسیاری از مردم از این مشکل رنج می برند. این عارضه پوستی برای افراد بالغ نیز اتفاق می افتد و حتی در دهه های سوم و چهارم زندگی نیز ممکن است با شخص همراه باشد. ۱۵ درصد از زنان بالغ، به این عارضه پوستی مبتلا هستند. ما در این مقاله به بررسی چند تصور اشتباه در رابطه با درمان آکنه می پردازیم.

یازده اشتباه در رابطه با درمان آکنه یا جوش

_ پوست به درمان به صورت آهسته عمل می کند حتی اگر جوش ها سریعا ظاهر شده باشند برای درمان آن ها نیاز به زمان دارند. معمولا جهت به دست آوردن اولین علائم بهبودی ممکن است بین ۶ تا ۱۲ هفته زمان لازم باشد.
_ در ابتدای درمان پوست ممکن است کمی تحریک شود. جوش صورت یک عفونت نیست و فقط یک التهاب است. جوش ها ممکن است قبل از این که شروع به بهتر شدن کنند حتی برخی اوقات بدتر و شدیدتر شوند.

_ اغلب افراد به دلیل این که در روزهای نخست استفاده از دارو بهبودی نمی بینند، سعی می کنند داروهای دیگری را همزمان روی پوست استفاده کنند. افزودن داروهای موضعی الزاما به بهبود جوش کمک نمی کند و حتی ممکن است سبب تحریک بیشتر پوست، قرمز شدن و زخم شدن پوست شود. مخصوصا وقتی که فرد خوددرمانی کند امکان ایجاد تحریک بیشتر است و ممکن است ضایعات آکنه ای بزرگتر شوند یا لک تیره به جا بگذارند یا پس از بهبود به صورت اسکار تورفته پوست باقی بماند.

_ بسیاری از افرادی که دچار آکنه شده اند فکر می کنند برای خلاص شدن از این جوش ها باید صورت خود را بیش از حد و به صورت مکرر شست وشو دهند. این یکی از تصورات کاملا اشتباه است. شستن بیش از حد پوست صورت می تواند باعث حساس شدن پوست شود. با شست وشوی زیاد لایه های دفاعی و حفاظتی پوست آسیب می بیند و ترمیم پوست مختل می شود، بنابراین احتمال تحریک پوست با مصرف هر داروی ضدجوش موضعی بیشتر می شود و خود ممکن است باعث قرمزی یا تیره تر شدن و خشک شدن پوست شود.
_ از اسکراب ها و صابون های کف دار صرف نظر کنید، در عوض از پاک کننده های ملایم پوست استفاده کنید. سعی کنید پاک کننده را اول صبح یا آخر شب استفاده کنید.
_ از پاک کننده های صورت که باعث از بین رفتن چربی طبیعی پوست می شود نیز استفاده نکنید. از هر پاک کننده ای که استفاده می کنید باید چربی طبیعی پوست شما را حفظ کند. در غیر این صورت پوست خشک و ملتهب می شود. اگر پوست را با یک شوینده ملایم با PH تنظیم شده بشوئید، التهاب پوست کمتر می شود.
_ این نکته نیز حائز اهمیت است که ماده شوینده باید به طور کامل از روی سطح پوست شسته شود، اگر مقداری از آن روی پوست باقی بماند خود می تواند سبب تحریک و التهاب پوست شود.

نکات شست و شوی پوست برای درمان جوش
شکل 1 نکات شست وشوی پوست برای از بین بردن و جلوگیری از آکنه

_ شوینده های قوی، صابون قلیائی و محصولاتی که پایه الکلی دارند، می توانند سبب بدتر شدن جوش شوند. ما باید به دنبال محصولات non-commedogen یا فاقد چربی (oil free) باشیم. محصولات commedogen فاقد ترکیباتی هستند که ممکن است دهانه غدد پیلوسباسه را ببندد. همان طور که می دانیم بسته شدن دهانه غدد پیلوسباسه یکی از عوامل ایجاد جوش می باشد. باید توجه داشته باشیم که بعضی از ترکیباتی که در محصولات آرایشی و بهداشتی مانند ضدآفتاب ها یا مرطوب کننده ها یافت می شود، امکان دارد منجر به بسته شدن مجاری غدد پیلوسباسه شود، همچنین محصولاتی که روغن دارند می توانند سبب بسته شدن دهانه پیلوسباسه شدند و باعث تشدید آکنه گردند.

_ کندن و فشار دادن جوش ها زمان ترمیم را طولانی تر می کند. همین طور امکان این که از طریق دست های آلوده عفونت به پوست وارد شود وجود دارد و این خود سبب التهاب و قرمزی بیشتر می شود.
_ ترکاندن و دستکاری کردن جوش و آکنه موجب ایجاد اسکار و جای زخم می شود.
_ آکنه های پاپول و پوستول با فشار دادن می توانند در عمق پوست نیز نفوذ کنند و فشار دادن آن ها می تواند باعث قرمزی و لک های تیره طولانی مدت پوست بشود.
_ عفونت می تواند گسترش یابد و اندازه جوش نیز بزرگتر می شود.

چرا نباید جوش را فشار دهیم

شکل 2 چرا نباید جوش را فشار دهیم

_ اگر دیدیم داروهای خانگی بهبودی ایجاد نکرد بهتر است قبل از این که جوش ها خیلی زیاد شوند یا آثاری دائمی از خود در پوست به جا بگذارد و اعتماد به نفس ما را پائین بیاورد به یک متخصص پوست مراجعه کنیم. متخصص پوست ابزار بیشتری برای درمان آکنه دارد و می تواند داروهای قوی تر و موثرتری نسبت به داروهای خانگی برای ما تجویز کند. متخصص پوست همچنین می تواند از نور آبی (LED) یا لیزرهای کم توان ، پیلینگ های شیمیایی و نهایتا IPL در تسریع درمان آکنه به ما کمک کند.
_ متخصص پوست می تواند نسخه را بر حسب نوع پوست، شدت جوش و پاسخ دهی به درمان تنظیم کنند و بیمار را به صورت ماهیانه زیر نظر داشته باشد تا روند بهبودی یا عدم بهبودی را مشاهده کند و براساس آن تصمیم لازم به درمان بعدی را بگیرد.
_ همچنین ممکن است فردی که تاکنون فکر می کرده دچار آکنه است، بعد از معاینه متخصص پوست متوجه شود که بیماری او آکنه نیست و او دچار روزاسه است که از نظر ظاهری بسیار شبیه آکنه است ولی درمانی متفاوت دارد.

روند کار پزشک برای درمان جوش
شکل 3 روند کار پزشک برای درمان آکنه

_ بیماران باید حتما نسخه تجویز شده را طبق دستورش استفاده کند. استفاده بیش از حد، کمک به از بین بردن بیشتر جوش نمی کند و چه بسا به پوست آسیب می رساند و قرمزی و خشکی بیشتری را به دنبال خواهد داشت. در پوست ایرانیان این گونه مصرف زیاد داروهای موضعی حتی ممکن است سبب ایجاد لک های تیره روی پوست شود. درست مصرف نکردن نسخه، درمان را به تاخیر می اندازد. بسیاری از بیماران بعد از ۲ هفته انگیزه خود را نسبت به ادامه درمان از دست می دهند. باید توجه داشته باشیم که نباید یک شبه منتظر نتیجه باشیم. استفاده از بیش از حد برای مثال در مورد داروی موضعی بنزوئیل پراکسید، مطالعات نشان می دهند که محصولات بنزوئیل پراکسید با غلظت های پایین تر، همانند محصولات با دوزهای بالاتری از ماده عمل می کند و حتی بهتر. تفاوت در این است که دوزهای پایین تر مانند ۳٪ به جای ۱۰٪، احتمال خشک شدن و تحریک پوست را ندارند یا به شدت این احتمال را کاهش می دهند.

_ پوست سر خود را فراموش نکنید. در صورتی که پوست سر شما شوره دارد باید قبل از هر چیزی به درمان شوره سر اقدام کنید. شوره سری که روی صورت می ریزد، باعث می شود جوش صورت و آکنه دیرتر حذف شوند. از شامپو ضدشوره سر بدون رایحه استفاده کنید که دارای عنصر روی، کتوکونازول یا اسید سالیسیلیک است تا از پوسته شدن پوست و ایجاد شوره جلوگیری کند.
_ چرب کردن موها و مدل دادن موها روی پیشانی در دخترانی که مدل مدل موی چتری دارند نیز در تشدید جوش پیشانی بی تاثیر نیست.

شوره سر و جوش صورت

شکل 4 تاثیر شوره بر جوش

_ پوست مبتلا به آکنه می تواند خشک باشد، به ویژه اگر از رتینوئیدها برای درمان آن استفاده کنید اما بسیاری از افراد مبتلا به آکنه در مورد استفاده از مرطوب کننده ترس دارند. ترس آن ها بیشتر به خاطر مرطوب شدن جوش، ترکیدن و سر باز کردن آن است. از مرطوب کننده های non-comedogenic استفاده کنید تا سلامتی پوست خود را حفظ کنید.

متخصصین پوست پیشنهاد می کنند پس از برطرف شدن جوش صورت همچنان روند درمان را ادامه دهید. تصمیم گیری در رابطه با قطع درمان بهتر است با نظر متخصص پوست همراه باشد. تا دستور و توصیه پزشک مبنی بر توقف درمان، بهتر است همچنان پروسه درمانی را ادامه دهید. این کار برای اطمینان از عدم بازگشت آکنه ضروری است.
_ بهتر است بعد از مشاهده بهبودی در آکنه داروها را به تدریج کم کنیم. مثلا اگر داروئی را ۲ بار در روز مصرف می کردید برای مدتی روزی یک بار و سپس یک روز در میان کنید و پس از آن 2 بار در هفته تا قطع نهائی. اغلب ۴ تا ۶ هفته طول می کشد تا آکنه دوباره برگردد. درست همان مدت زمانی که لازم است آکنه کمی بهتر شود.

توصیه های درمان آکنه یا جوش

شکل 5 توصیه هایی برای درمان آکنه

البته این احتمال وجود دارد که آکنه خودبه خود خوب شود، اما این احتمال هم وجود دارد که اصلا خوب نشود و روی پوست شما برای همیشه اسکارهای ناخوشایند به جا بگذارد. با این همه درمان های مدرن و به روز شما اصلا مجبور نیستید با جوش صورت خود کنار بیایید، می توانید به دنبال درمان باشید و اصولی درمان کنید.

لطفا از عکس های قبل و بعد بیماران در گالری عکس دیدن فرمایید.

آدرس: اصفهان-خ چهارباغ بالا جنب مجتمع پارک ساختمان گلستان طبقه فوقانی بانک سپه مرکز لیزر هور (دکتر مریم ملکی)


درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید

اثرات تزریق بوتاکس در لیفت شقیقه، ابرو و رفع افتادگی پلک

دکتر پارسا نوایی [ پوست ، مو و زیبایی ]
عمل معمول بازسازی استخوان فکدکتر بیژن موحدیان [ متخصص جراحی فک و صورت و زیبائی ]
پیل کربن هالیوودیدکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
مزوتراپی زیر چشم چیست و چگونه انجام میشود؟دکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
جوانسازی پوست با تزریق پلاسما ژلدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
لاپاراسکوپیدکتر منصوره پژمان منش [ متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی ]
عکس دندان چیست و چه مدت اعتبار دارد ؟دکتر محمد اعظمی [ متخصص رادیولوژِی ]
درمان سندرم کلاین فلتردکتر پیمان صالحی [ متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و ناباروری ]
درمان افتادگی پلک با پلاسماجت بهتر است یا عمل بلفاروپلاستیدکتر لادن ناظمی [ پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی ]
حذف عروق مویرگی و واریسی با لیزردکتر علیرضا واعظ شوشتری [ متخصص پوست ، مو و زیبایی ]
کاشت ابرو به روش FIT چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
روش FIT برای کاشت مو؛ همه اطلاعات کاربردی و پاسخ به سوالات متداولدکتر سهیلا طاهری [ متخصص پوست و مو ]
مزایای تشخیص پوکی استخوان با عکس رادیولوژی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
رابطه بین بیماریهای مقاربتی و تاثیر آنها بر سلامت باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
تزریق بوتاکس برای از بین بردن خطوط خرگوشی روی بینیدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز در مورد عفونت قارچی ناخندکتر جمال الدین حسن زاده [ متخصص پوست و مو ]
درمان سرطان سینه به روش ایمونوتراپیدکتر سید محمد رضا حکیمیان [ بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان ]
عمل برگشت وازکتومی چیست و چگونه انجام می شود؟دکتر مجید حقیقت [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
روشهای از بین بردن و تخلیه چربی اضافه پلکدکتر فاطمه عندلیب [ متخصص پوست و مو ]
مزایای استفاده از انواع ژل روان کننده واژن در رابطه جنسیدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
لیزر Co2 فرکشنال برای درمان منافذ باز پوستدکتر رضا رباطی [ متخصص پوست و مو ]
آیا استفاده از دهانشویه برای کودکان مناسب است؟دکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
معجزه میکرونیدلینگ برای صورتدکتر مینا دادگر [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز درباره مزوتراپی؛ مزایا ، عوارض و قیمتدکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
همه چیز در مورد عمل جراحی پروتز گونهدکتر شهریار لقمانی [ فوق تخصص جراحی پلاستیک ]
اهمیت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی در منزلآقای امید ترکاشوند [ خدمات پزشکی در منزل ]
چگونه ماندگاری تزریق بوتاکس را افزایش دهیم؟دکتر اکبر مزروعی [ پوست ، مو و زیبایی ]
آسیب نخاعی و تاثیرات آن بر باروری مرداندکتر عنایت الله ایزدی [ متخصص کلیه و مجاری ادراری ]
عمل واژینوپلاستی با لیزر؛ مزایا، مراحل انجام و کاندیدای مناسبدکتر زهرا صابری [ متخصص زنان و زایمان ]
اوزون تراپی شانه یخ زده یا منجمد؛ مزایا، معایب و کاندیدای مناسبدکتر سلمان فلاح [ متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ]
مزایا و معایب تزریق نانوفت برای جای جوشدکتر پونه دورودی [ کوچینک سلامت و زیبایی ]
همه چیز درباره ارتودنسی شفاف (اینویزیلاین) برای نوجواناندکتر نیلوفر فلاح [ متخصص دندانپزشکی کودکان ]
دکتر عنایت الله ایزدی - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر عنایت الله ایزدی

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.izadidr.ir
دکتر مجید حقیقت - متخصص کلیه و مجاری ادراری
دکتر مجید حقیقت

متخصص کلیه و مجاری ادراری


www.drhaghighat.ir
دکتر شهریار لقمانی - فوق تخصص جراحی پلاستیک
دکتر شهریار لقمانی

فوق تخصص جراحی پلاستیک


www.drloghmani.ir
دکتر علیرضا واعظ شوشتری - متخصص پوست ، مو و زیبایی
دکتر علیرضا واعظ شوشتری

متخصص پوست ، مو و زیبایی


www.drvaez.ir
دکتر امیر منصور شیرانی - متخصص بیماریهای دهان و دندان
دکتر امیر منصور شیرانی

متخصص بیماریهای دهان و دندان


www.doctorshirani.ir
لیلا رستم شیرازی - آسیب شناسی گفتار و زبان
لیلا رستم شیرازی

آسیب شناسی گفتار و زبان


www.leilarostamshirazi.ir
دکتر منصوره پژمان منش - متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی
دکتر منصوره پژمان منش

متخصص جراحی زنان ، زایمان و فلوشیپ نازایی


www.dr-pejmanmanesh.ir
دکتر رضا رباطی - متخصص پوست و مو
دکتر رضا رباطی

متخصص پوست و مو


www.drrobati.ir
دکتر سلمان فلاح - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی
دکتر سلمان فلاح

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


www.drsalmanfallah.ir
دکتر زهرا سعادتی - متخصص جراحی عمومی
دکتر زهرا سعادتی

متخصص جراحی عمومی


www.Hemorrhoid-laser.com
دکتر میترا مولائی نژاد - متخصص سلامت جنسی و باروری
دکتر میترا مولائی نژاد

متخصص سلامت جنسی و باروری


www.drmolaei.ir
دکتر سید محمد رضا حکیمیان - بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان
دکتر سید محمد رضا حکیمیان

بورد جراحی و فلوشیپ جراحی سرطان


www.drhakimian.com
دکتر احمد شکرچی زاده - متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات
دکتر احمد شکرچی زاده

متخصص جراحی مغز و اعصاب و ستون فقرات


www.drshekarchizadeh.ir
دکتر محمد اعظمی - متخصص رادیولوژِی
دکتر محمد اعظمی

متخصص رادیولوژِی


www.radiologymarkazi.ir
گروه نرم افزاری پزشک آنلاین | مجری پروژه های مبتنی بر وب در حوزه سلامت و بهداشت