تا به امروز درمانهای گوناگونی برای لکنت ارئه شده است و برخی از روش ها تا حد زیادی این اختلال را بهبود بخشیده اند . گفتار درمانی می تواند مانع از تبدیل لکنت به یک معضل شود . بنابراین توصیه می شود چه کودکانی که تازه علائم لکنت در آنها پدیدار شده و چه بزرگسالانی که مبتلا به لکنت می باشد حتما تحت نظر یک آسیب شناس گفتار و زبان قرار گیرند .
والدین با انبوهی از درمانها و توصیه های متعدد برای لکنت مواجه می شوند.مثل درمانهای دارویی،طب سنتی،روانشناسی،گفتاردرمانی،تغذیه درمانی و غیره.و در این بین ممکن است افرادی از این نگرانی و بی اطلاعی والدین سوءاستفاده کنند.
آنچه تاکنون مشخص شده این است که درمانهای به روز و منسجم گفتاردرمانی تنها راه بهبود لکنت است.
به طور کلی،درمان لکنت در گفتاردرمانی برای کودکان به معنای این است که انها یاد بگیرند به شیوه ای راحت تر صحبت کنند و احساس و نگرش مثبتی نسبت به صحبت کردن خود داشته باشند.
مدت زمان و نوع درمان بستگی به نیازهای کودک،شدت و تغییرات لکنت و رفتار لکنت در طی زمان دارد.
در نتیجه گفتاردرمانی بیشتر کودکان قادر به حذف کامل لکنت خود خواهند شد.برخی دیگر روشهایی را یاد می گیرند که لکنت آنها را کمتر و راحت تر خواهد کرد.
آنچه اهمیت دارد این است که همه کودکان می توانند اعتماد به نفس گفتاری خوبی را در نتیجه درمان کسب کنند.
نقش والدین در درمان چقدر است؟
برای اکثر کودکان،میزان موفقیت آنها در درمان مستقیما با میزان حمایتی که از خانواده دریافت می کنند بستگی دارد.والدین نقش کلیدی در درمان کودک خود دارند و بدون آنها درمان به موفقیت ختم نمی شود.