سلولیت گر چه یک عارضه ی بالینی جدی محسوب نمی شود اما می تواند ظاهر نامطلوبی را ایجاد کند. درواقع سلولیت تهدیدی برای سلامت انسان نیست و از این رو نیازی به درمان ندارد. اما ممکن است افراد به علت ظاهر ناهمگون پوست خود در پی راه حالی برای جلوگیری از سلولیت یا برگرداندن پوست به حالت قبلی خود باشند. همین ظاهر نامطلوب زمینه ارائه درمان های متفاوت را فراهم می کند.
برای درمان سلولیت روش های کلینیکال ویژه ای درکلینیک دکتر پرستو خسروانی ارائه می شود. لطفاً جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 09162029045 تماس حاصل فرمایید.
سلولیت یک بیماری پوستی بسیار شایع و بی ضرر است که باعث ایجاد برجستگی و گودی بر روی ران ها، باسن و شکم می شود. این عارضه در زنان رایج تر است و به نظر می آید که هورمون زنانه ی استروژن باعث می شود بیشتر چربی موجود در بدن زنان در اندام تحتانی (ران ها و باسن: جایی که «سلولیت» بیشترین بروز خود را دارد)، جمع شوند. اگر چه تئوری هایی مطرح می باشد که تأکید دارند عواملی از قبیل قابلیت ارتجاعی ضعیف پوست و ورزش نکردن در ایجاد سلولیت تأثیرداشته باشند ولی این موضوع به اثبات نرسیده است.
در بدن انسان رشته هایی وجود دارند که وظیفه آن ها همبندسازی پوست و اتصال پوست به عضلات زیرین آن است. از طرفی بین بافت پوست و عضلات زیرین آن، توده های چربی وجود دارد. زمانی که این توده های چربی بزرگ می شوند، پوست را به سمت بالا می کشانند اما رشته های همبندسازی پوست سرجای خود می مانند. همین امر سبب بروز ناهماهنگی بر روی سطح پوست و ایجاد برآمدگی یا فرورفتگی می شود. این پدیده را سلولیت می نامند.
با توجه به توضیحی که پیشتر درباره ماهیت و چیستی سلولیت ارائه شد، اکنون می دانیم آنچه این ناهمگونی بر روی پوست را ایجاد می کند، کششی است که بزرگ شدن توده های چربی در بافت پوست ایجاد می کنند.
اما علت بزرگ شدن این توده های چربی چیست؟ شاید با شنیدن اسم توده های چربی در این اندیشه باشید که چاقی یا مصرف بی رویه غذاهای چرب می تواند علت بروز چنین مشکلی باشد، اگرچه این موضوع توسط علم پزشکی رد نشده است و با توجه به رابطه مستقیم توده های چربی با نوع تغذیه انسان منطقی به نظر می رسد، اما سلولیت عوامل و علل موثرتر و جدی تری دارد.
درواقع چاقی یا اضافه وزن در به وجود آمدن سلولیت موثر هستند؛ اما در میان فهرستی از عوامل، ژنتیک و مشکلات هورمونی جایگاه ویژه ای تری را به خود اختصاص داده است. از این رو افرادی که دارای تناسب اندام هستند نیز ممکن است به پدیده سلولیت مبتلا شوند.
لازم به ذکر است که سلولیت در زنان بیشتر از مردان به چشم می خورد که دلیل آن نیز وجود توده های چربی بیشتر و فعال تر در نواحی ران ها، پاها، باسن و اطراف سینه است. کم تحرکی وعدم داشتن فعالیت کافی در دوران بارداری نیز می تواند سبب بروز سلولیت در فرد شود.
آیا با مشکل سفید شدن ژنتیکی موها مواجه هستید؟. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه روی لینک کلیک کنید.