ویتامین B2 (ریبوفلاوین)
از دیگر ویتامین های محلول در آب این ویتامین می باشد که در سال 1932 از مخمر استخراج شده و در سال 1935 سنتز شد. در فرم جامد زردرنگ بوده و در PH 7 در آب خیلی کم محلول است و در بالای 10 و زیر 1 کاملا" محلول می باشد .
به حرارت و اکسیداسیون مقاوم است اما نسبت به نور و محیط قلیا حساس می باشد. جذب آن به صورت فعال با سدیم صورت می گیرد .در واکنش های اکسیداسیون و احیا شرکت دارد باعث فعال شدن B6 می شودو در سنتز گلیکوژن و سوختن اسیدهای چرب و تولید انرژی نقش دارد.
علائم کمبود آن شامل :
بروز زخم گوشه لب یا شیلوز التهاب گوشه ای مخاط دهان با ترک پوستی در زاویه دهان و چین های بین لب و بینی زبان ارغوانی واختلالات گوارشی ترس از نور ریزش اشک و احساس وجود شن در چشم می باشد و از دیگر عوارض کمبود آن بی اشتهایی نیز می باشد.
بهترین منابع غذایی آن فراورده های لبنی مثل شیر و پنیر می باشد همچنین مقداری در تخم مرغ ، گوشت ، دل و جگر وسبزیجات نیز یافت می گردد. از خصوصیات این ویتامین حساس بودن آن به نور می باشد.