امروزه فیبروم رحمی بین زنان 18 تا 50 سال رایج شده است اما بیشتر در زنان 30 تا 50 سال اتفاق می افتد . اما با این حال می توان با کنترل تغذیه ای ، تا حدی از علائم فیبروم خوش خیم پیشگیری کرد. اگر فیبروم ایجاد شده در بدن فرد، از نوع فیبروم ساب سروزال باشد، ممکن است بیمار، یبوست بگیرد چرا که این نوع فیبروم، در انتهای دهانه رحم بوجود آمده و رشد می کند. در صورت ابتلا به فیبروم رحمی و ایجاد خونریزی زیاد در زمان قاعدگی، ممکن است فرد با کمبود آهن مواجه شود بنابراین توجه به این نکته ضروری است.
اگر خانمها سبک زندگی خود را تغییر دهند، احتمال ابتلا به فیبروم رحمی به شدت کم می شود. منظور از تغییر سبک زندگی انجام کارها و فعالیتهایی است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. در این بین غذاهای مفید برای فیبروم و غذاهای مضر نقش کلیدی در بهبودی یا بدتر شدن بیماری دارند.
آنتی اکسیدان ها و فعالیت بدنی میتوانند به تسکین علائم بیماری کمک کنند. بطور مثال چای سبز و سبزیجات تازه گزینه ی خوبی هستند. زمانی که فرد ورزش می کند، سیستم ایمنی بدن وی تقویت می شود؛ در نتیجه احتمال ابتلا به فیبروم رحمی به شدت پایین می آید.
غذاهای مضر برای فیبروم: 1- از آنجایی که گوشت قرمز، هورمون استروژن را در بدن زیاد می کند، فرد مبتلا به فیبروم، نباید گوشت قرمز مصرف کند. این بیماران باید گوشت سفید و سبزیجات و انواع میوه را در برنامه غذایی خود قرار دهند. 2- زمانی که فرد الکل مصرف می کند، میزان هورمون آندوژن زیاد میشود. در نتیجه خطر ابتلای فرد به فیبروم بیشتر می شود. 3- فست فودها و شیرینی جات و انواع نوشیدنی ها ، سرشار از گلوکز هستند. این مواد باعث می شود فیبروم ملتهب شده و درنتیجه نشانه های آن تشدید شوند.
p