در این مطلب قصد داریم به 7 سوال رایج در ارتباط با شوره سر که یکی از متداول ترین بیماری های مو محسوب می شود، پاسخ دهیم و کاربران را با علل ایجاد آن، عوارض و کنترل این بیماری آشنا سازیم.
درماتیت سبورئیک بیماری شایع و قابل کنترل پوستی است که با قرمزی و پوسته ریزی و خارش مشخص می شود. شایعترین محل این بیماری سر است ولی گاهی اطراف بینی, ابروها, پلک و پشت گوش ها را هم درگیر می کند.
شوره سر به صورت پوسته ریزی سر بدون قرمزی بروز می کند. در واقع شوره سر نوع خفیف درماتیت سبورئیک است. سبوره چربی زیاد پوست سر و صورت است بدون قرمزی و پوسته ریزی. بیمارانی که سبوره دارند احتمال پیشرفت به درماتیت سبورئیک را دارند. درماتیت سبورئیک هم قرمزی دارد هم پوسته ریزی.
عوامل زیادی ذکر شده که هیچ کدام اثبات شده نیست ولی مهمترین عامل بیماری احتمالا مخمری از گونه malassezia است.
سه گروه سنی شیرخواران، جوانان و افراد سالمند مستعد ابتلا به این بیماری هستند. در شیرخواران این بیماری کلاهک گهواره گفته می شود که معمولا تا سن 12-8 ماهگی خود به خود بهبود می یابد. در جوانان اغلب بین 40-18 سالگی داریم. در افراد مسن درماتیت سبورئیک اغلب همراه بیماری مثل پارکینسون, حمله قلبی یا اختلالات سیستم ایمنی است.
هیچ راهی برای پیشگیری یا درمان کامل این بیماری وجود ندارد ولی با درمان منظم بیماری قابل کنترل است.
برای شیرخواران یک شامپوی ملایم کافی است. برای کنترل شوره سر در جوانان رعایت موارد زیر مفید است:
- هر روز سر خود را با شامپوهای معمولی بشویید.
- در صورت عدم کنترل شوره سر از شامپوهای ضد قارچ مثل کتوکونازولketoconazol،سلنیوم سولفاید selenium sulfide پیریتیون زینک Zinc pyrithione یا تارtar استفاده کنید.
- این شامپوها باید 10-5 دقیقه روی سر بماند سپس آبکشی کنید.
- ابتدا یک روز در میان سر خود را با شامپوهای طبی بشویید تا بیماری کنترل شود سپس هفته ای یکبار از این شامپو ها استفاده کنید.
- برای شوره سر شدید و درماتیت سبورئیک به متخصص پوست مراجعه کنید.
این بیماری می تواند خود به خود بهبود یابد یا تشدید شود. از طرفی عواملی مثل آفتاب و استرس و خستگی شدید می تواند باعث تشدید این بیماری شود.
همشهریان گرامی، برای داشتن چهره ای زیبا و جوان می توانید بهترین تزریق ژل گونه در اصفهان را با مراجعه به کلینک های پوست، مو و زیبایی، زیر نظر متخصصین پوست فعال در این شهر تجربه نمایید.