لیزر موهای زائد یک روش درمانی است که با استفاده از یک پرتو نور متمرکز (لیزر) موهای زائد تمام قسمت های بدن را طی چند جلسه منظم، از بین می برد. در طی این روش درمانی، نوری منتشر می شود که توسط رنگدانه های (ملانین) موجود در مو جذب می گردد. اگر فولیکول های موی بدن شما کاملاً آسیب ببینند، شاهد رشد مجدد آنها نخواهید بود؛ اما در برخی از این شرایط، فولیکول و ریشه موها تقریباً سالم می مانند و موهای زائد برگشت پذیر است. نحوه ریزش مو بعد از لیزر به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. مثلاً رنگ مو، نوع پوست، وجود اختلالات هورمونی و بیماری هایی همچون PCOS در خانم ها در موفقیت لیزر موهای زائد و رویش مجدد مو بعد از لیزر تأثیر بسزایی می گذارند. اصل اساسی این است که رنگدانه های مو باید توانایی جذب اشعه لیزر را داشته باشند. یعنی اشعه ساطع شده از دستگاه لیزر باید ضمن جلوگیری از آسیب به پوست فرد، فقط به فولیکول مو برسد. به این ترتیب است که برگشت موهای زائد بعد از لیزر به حداقل میزان خود خواهد رسید. البته توجه به این نکته لازم است که لیزر باعث از بین رفتن مادام العمر تمام موها نخواهد شد و برخی از آنها مجدداً با ظاهری نرم و نازک تر باز خواهند گشت.
برای پیشگیری از رویش مجدد مو بعد از لیزر حتماً باید 6 تا 8 جلسه لیزر را زیر نظر اپراتور تخصصی پشت سر بگذارید. این روند، کیفیت خدمات لیزر را افزایش داده و سبب پیشگیری از رویش مجدد موها خواهد شد.
لیزر موهای زائد در افرادی که دارای پوست روشن تری نسبت به سایرین هستند، نتایج بهتری را خواهد داشت. دلیل آن این است که تفاوت رنگدانه ی پوست باعث می شود لیزر به آسانی مو را هدف قرار دهد، به فولیکول رسیده و آن را تخریب نماید. کسانی که پوست تیره و موهای روشن دارند به تعداد جلسات لیزر بیشتری نیازمند هستند و امکان دارد برگشت موی زائد بیشتری را بعد از لیزر تجربه نمایند.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد لیزر موهای زائد بدن
اصلی ترین علت برگشت موهای زائد بعد از لیزر این است که در طول درمان به صورت ناقص به فولیکول های مو آسیب وارد شده است.
استرس بیش از حد نیز می تواند نتایج لیزر موهای زائد را دستخوش تغییر سازد. با اضطراب و استرس بیش از حد، سطح هورمون کورتیزول در بدن افزایش می یابد. این هورمون مانند هورمون انسولین، ترشح هورمون های مردانه را افزایش داده و می تواند بر رویش مجدد موهای زائد تأثیر بگذارد. به بیان کلی، با کاهش میزان استرس می توانید به کاهش هورمون های مردانه کمک ویژه ای کنید.
در خانم ها همزمان با یائسگی و کاهش سطح هورمون استروژن رشد مجدد مو در نواحی ذکرشده اتفاق می افتد.
برگشت موهای لیزر شده بعد از بارداری به دلایلی چون تغییرات هورمونی کیست تخمدان، تفاوت بین افراد در تأثیر لیزر ممکن است رخ دهد.
در بدن افراد چاق، نسبت به هورمون انسولین مقاومت وجود دارد. یعنی سلول های بدن به همان میزان انسولین موجود در خون پاسخ نمی دهند و بدن مجبور به ساختن انسولین بیشتری می شود. در نتیجه ی این حالت، میزان ترشح هورمون های مردانه هم بیشتر است و شاهد علائمی مثل پرمویی خواهیم بود.
برای مطالعه بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد لیزر موهای زائد برای خانمها و آقایان
در چرخه رشد مو سه مرحله مختلف وجود دارد. هر مو چرخه رشد متفاوتی دارد به همین دلیل به چندین جلسه نیاز خواهید داشت تا بهترین نتیجه را بگیرید. هر جلسه به طور متوسط 18٪ از موهای شما را می گیرد؛ زیرا فقط تعداد کمی از آنها در زمان جلسه لیزر شما در مرحله مناسب برای لیزر قرار دارند. یکسان نبودن چرخه رشد موهای زائد باعث می شود تا در هر جلسه لیزر، اشعه دستگاه روی تمامی فولیکول ها تاثیر نگذارند؛ به همین دلیل باید چندین جلسه لیزر را انجام دهید تا بیشتر موهای بدن شما از بین بروند. به عبارت دیگر در هر جلسه از لیزر، تنها فولیکول ها آناژن (فعال) تحت تأثیر اشعه دستگاه قرار می گیرند و اشعه نمی تواند بر روی فولیکول های خفته اثر کند.
وقتی شما مکملی مصرف می کنید که به تقویت مو کمک می کند، در واقع آن مکمل تنها روی موهای سر شما تأثیر نمی گذارد، بلکه روی همه فولیکول های موی بدن تأثیرگذار است، بنابراین مصرف این مکمل ممکن است منجر به رشد موهای زائد در بدن شود.
نسخه اصلی مطلب آیا لیزر موهای زائد برگشت پذیر است؟ را در سایت مرکز لیزر اصفهان بخوانید.