لیزر موهای زائد به یک راه حل محبوب برای دستیابی به پوستی صاف و بدون مو در سرتاسر جهان تبدیل شده است. این روش ایمنی برای خلاص شدن از شر موهای زائد است که از فناوری پیشرفته برای جلوگیری از رشد موهای جدید فولیکول های مو استفاده می کند. در حالی که لیزر درمانی به طور کلی ایمن در نظر گرفته می شود و نتایج طولانی مدتی را ارائه می دهد؛ اما برخی از افراد در مورد عوارض جانبی احتمالی آن، از جمله ارتباط شایعه شده بین لیزر موهای زائد و خطر ناباروری و نازایی، نگرانی دارند. اشعه هایی که در دستگاه لیزر استفاده می شوند، کمتر از یک میلی متر به پوست نفوذ می کنند، بنابراین هیچ راهی وجود ندارد که به تخمدان ها برسند. اگر این اشعه ها بتوانند به عمق بیشتری نفوذ کنند، هرگز نمی توانند باعث ناباروری شوند؛ به خاطر آن که بر روی رنگدانه ها اثر می گذارند و هیچ تأثیری بر باروری ندارند. به طور کلی هیچ مدرکی نشان نمی دهد که لیزر موهای زائد باعث ناباروری می گردد. این روش فقط بر روی سطح پوست تأثیر می گذارد و اشعه های آن به اندام های تولید مثلی نمی رسد.
این لیزر به جذب پیگمنتهای موهای زائد و تولید گرما در آنها منتهی می شود. این گرما باعث تخریب موهای زائد می شود؛ اما تأثیری بر روی بافت سلول ها ندارد. با توجه به اینکه لیزر، تمرکز خود را فقط بر روی فولیکول های مو دارد، پوست تحت تأثیر قرار نمی گیرد و باعث نازایی نمی شود.
تابش پرتو لیزر موهای زائد به گونه ای است که فقط از لایه اپیدرم پوست عبور می کند و فولیکول های مو ناحیه درم پوست را هدف قرار می دهد. به عبارتی دیگر، عمق نفوذ لیزر موهای زائد بیکینی و سایر نقاط بدن ، فقط تا ریشه مو است. نور لیزر موهای زائد به هیچ عنوان به بافت ها و اندام های داخلی بدن مانند تخمدان، غدد لنفاوی و رحم یا سایر ارگان ها نمی رسد و آسیبی به آنها نمی رساند.
اشعه لیزر به هیچ کدام از اندام های داخلی بدن مانند تخمدان ها برخورد نمی کند و در نتیجه به آنها آسیب نمی رساند .
این روش نمی تواند به خود رحم یا جنین دسترسی داشته باشد. سقط جنین معمولاً به عوامل هورمونی و تغییرات در سیستم هورمونی مرتبط با بارداری مربوط است. لیزر نمی تواند این تغییرات را ایجاد کند یا تحت تأثیر قرار دهد. تحقیقات علمی و مطالعات اصولی نیز نشان می دهد که لیزر موهای زائد نمی تواند به سقط جنین منجر شود.
لیزر موهای زائد روش بسیار ایمنی است؛ اما بسیاری از پزشکان از خانم های باردار می خواهند که این کار را تا بعد از زایمان به تأخیر بیندازند. اطلاعات کمی در خصوص آسیب اشعه لیزر به جنین وجود دارد، به همین خاطر استفاده از هر گونه روش های درمان با لیزر، در دوران بارداری از سوی پزشک ممنوع می شود.
لیزر موهای زائد معمولاً در ناحیه تناسلی یا خط بیکینی خطری ندارد. اکثر تحقیقاتی که در این خصوص انجام گرفته نشان داده است که لیزر موهای زائد ایمن بوده و درد آن را نیز به خوبی می توان آن را تحمل کرد. به نظر نمی رسد خطرات بلند مدتی برای سلامتی در رابطه با این روش وجود داشته باشد. با این حال، برخی از افراد ممکن است بعد از لیزر، عوارض جانبی لیزر موهای زائد به صورت جزئی را تجربه کنند.
همچنین بخوانید : عملکرد لیزر برای رفع موهای زائد زیر بغل چگونه است؟