زگیل ها (Warts) پوست رشد کرده و دانه ای شکلی هستند که دارای ابعاد کوچکی بوده و در بیشتر مواقع دست ها و انگشتان دست را درگیر می کنند. معمولاً سطح زگیل پوستی زبر بوده و دارای طرحی شبیه نقطه های مشکی کوچک است. زگیل (Warts) به وسیله ویروس ها به پوست انتقال یافته و ممکن است در نتیجه تماس به فرد دیگری انتقال یابد. ممکن است از زمان انتقال ویروس به سطح دست تا بروز زگیل بین 2 تا 6 ماه طول بکشد. اغلب زگیل ها بی خطر بوده و خود به خود و بدون هیچ درمانی بهبود می یابند. اما بعضی از افراد مبتلا به خاطر احساس بد و آزار دهنده این دانه های پوستی ترجیح می دهند آن را درمان کنند.زگیل ها در حقیقت رشد پوست هستند که به وسیله ویروس انسانی پاپیلوما (HPV) به وجود می آیند.
هر نوع HPV قسمت خاصی از بدن را درگیر می کنند. به عنوان مثال ممکن است ویروس HPV ناحیه تناسلی و مخاط دهان را درگیر کرده و اندازه بسیار بزرگی داشته باشد. حتی گاهی اوقات ممکن است زگیل سرطانی شود. اما اکثر زگیلها هیچ ارتباطی به سرطان نداشته است.
از روشهای مختلفی برای درمان زگیل می توان استفاده کرد که این روشها با توجه به تجربه و مهارت دکتر هما فاتحی در اصفهان به خوبی اجرا می شوند و با نتایج درمانی بسیار چشمگیری نیز همراه خواهند بود. لطفا جهت هماهنگی با مطب ایشان از طریق تماس با شماره تلفن 32245018 - 031 اقدام فرمایید.
زگیل ها از طریق ویروس پاپیلوما انسانی(HPV) به فرد منتقل می شود.این ویروس بسیار شایع بوده و حدود 100 تا 150 نوع مختلف دارد اما فقط تعداد محدودی از این ویروس ها باعث به وجود آمدن زگیل بر روی دست ها می شوند. بعضی از این ویروس ها از طریق تماس و رابطه جنسی به فرد منتقل می شوند. بیشتر انواع زگیل می تواند از طریق تماس یا به اشتراک گذاشتن وسایل به دیگران منتقل شود. این ویروس می تواند از طریق زخم یا خراش وارد پوست فرد شود. جویدن ناخن نیز یکی دیگر از مواردی است که می تواند ویروس به وجود آورنده زگیل را در قسمت های مختلف انگشت و ناخن ها پخش کند. البته به خاطر داشته باشید که سیستم ایمنی هر فردی در برابر ویروس HPV واکنش متفاوتی از خود نشان داده و هر شخصی در مواجهه با زگیل به آن مبتلا نخواهد شد.
افرادی که بیش از دیگران در معرض ابتلا به زگیل هستند شامل موارد زیر می شوند:
موارد زیر رایج ترین نوع زگیل ها هستند:
این زگیل ها سطح بزرگ، بلند شده، سخت و گل کلم مانند دارند.آن ها می توانند در هر جایی رخ دهند، اما در بند انگشت ها، انگشتان، آرنج، زانوها و هر ناحیه با پوست شکسته بسیار رایج هستند. رگ های خونی مسدود شده اغلب در زگیل های معمولی به صورت لکه های کوچک و سیاه دیده می شوند و این ها به عنوان زگیل دانه ای شناخته می شوند.
این زگیل ها روی کف پا، پاشنه های پا و انگشت های پاها ظاهر می شوند. آن ها معمولاً در پوست رشد می کنند، چون وزن فرد به کف پا فشار وارد می کند.آن ها به طور معمول یک نقطه سیاه مرکزی کوچک را احاطه کرده اند، که توسط بافت سفید و سخت احاطه شده است. این زگیل ها معمولاً به سختی قابل تشخیص هستند.
زگیل سطحی گرد، تخت و صاف است. آن ها می توانند زرد،قهوهای و یا رنگ پوست باشند. هم چنین به زگیل تخت نیز مشهور هستند و اغلب در مناطق تحت معرض آفتاب رشد می کنند.آن ها تمایل دارند در تعدادهای بالا، مثلا بین 20 تا 100 رشد کنند. با این حال، از همه انواع زگیل ها، آن ها به احتمال زیاد بدون درمان از بین می روند.
این زگیل دراز و باریک است. آن ها می توانند به سرعت بر روی پلک ها، گردن و زیر زیر بغل رشد کنند.
این زگیل در دسته بزرگی در کف پا وجود دارند. بر خلاف خال ها، زگیل ها اغلب هم رنگ پوست فرد هستند.زگیل ها حاوی چرک نیستند، مگر آنکه آلوده شوند. اگر عفونت رخ دهد، ممکن است به درمان با آنتی بیوتیکی نیاز داشته باشند.
گزینه های شما برای درمان همه ی زگیل ها به غیر از زگیل تناسلی تقریبا شبیه به هم هستند. ولی در زگیل تناسلی با توجه به نوع خاص ویروس ایجادکننده ی آن، درمان کمی متفاوت است.
داروهای موضعی قوی محتوی اسید سالیسیلیک با از بین بردن لایه های زگیل به مرور زمان به درمان آن کمک می کنند. داروهای محتوی سالیسیلیک باید به طور منظم استفاده شوند. بر اساس مطالعات صورت گرفته، استفاده از اسید سالیسیلیک به همراه سرمادرمانی تأثیر بیشتری خواهد داشت. بنابراین ممکن است پزشک به همراه اسید سالیسیلیک، سرمادرمانی را نیز برای تان تجویز کند.
ممکن است این روش درمانی دردناک باشد و چند هفته ای طول بکشد. در این روش زگیل به کمک نیتروژن مایع، منجمد و نابود می شود. سرمادرمانی باعث ایجاد تاول هایی در اطراف زگیل می شود. وقتی که پوست با تاول کنده شود، همه یا بخشی از زگیل نیز کنده خواهد شد. ممکن است برای نابودی کامل زگیل نیاز باشد هر چند هفته یک بار سرمادرمانی تکرار شود. بهتر است پس از بهبود زگیل توسط سرمادرمانی در ناحیه ی مورد نظر از اسید سالیسیلیک استفاده شود.
ممکن است پزشک ترجیح بدهد برای درمان زگیل تان از بی کلرواستیک اسید یا تری کلرواستیک اسید استفاده کند. عوارض جانبی رایج این داروها احساس سوزش و گزش پوستی است. ممکن است در میان دفعات درمان با این اسیدها استفاده ی موضعی از اسید سالیسیلیک نیز برای تان تجویز شود.
در این روش از داروها یا محلول هایی برای تحریک دستگاه ایمنی به مبارزه با زگیل های ویروسی استفاده می شود. در این روش پزشک ماده ای خارجی (پادگن) را به داخل زگیل تزریق می کند یا آن را به طور موضعی بر روی زگیل می مالد.
در این روش زگیل یا زگیل ها به کمک یک سوزن الکتریکی بریده می شوند. از آنجایی که این عمل دردناک است، ابتدا باید پوست بی حس شود. این عمل از خود اثرات زخم بر جای می گذارد و به همین علت معمولا برای درمان زگیل کف پایی استفاده نمی شود.
در این روش از پرتوهای پُرقدرت نور یا لیزر برای سوزاندن و نابودی بافت زگیل استفاده می شود. شواهد به دست آمده از میزان اثرگذاری لیزردرمانی محدود است. این روش می تواند باعث ایجاد درد و اثر زخم شود.
برای درمان زگیل های تناسلی یک سری داروهای موضعی وجود دارند که می توان آنها را به طور مستقیم بر روی زگیل های تناسلی مالید. ایمیکویمود (آلدارا و زیکلارا)، پودوفیلین و پودوفیلوکس (کوندیلوکس) از این دسته داروها هستند. پودوفیلین نوعی رزین با پایه ی گیاهی است که بافت زگیل تناسلی را نابود می کند. پزشک تان خودش باید محلول پودوفیلین را بر روی پوست تان بمالد. جزء فعال پودوفیلوکس شبیه به پودوفیلین است، با این تفاوت که خودتان می توانید آن را در خانه استفاده کنید. تری کلرواستیک اسید نیز یک درمان شیمیایی است که می تواند زگیل های تناسلی را از بین ببرد و باید حتما یک پزشک آن را بر روی پوست تان بمالد.
مصرف داروهای زگیل بدون نسخه بر روی بافت های مرطوب ناحیه ی تناسلی توصیه نمی شود. مصرف این داروها برای درمان زگیل تناسلی حتی می تواند تحریک و درد بیشتری ایجاد کند.
برای از بین بردن زگیل تناسلی به کمک جراحی روش های مختلفی وجود دارد. اگر باردار هستید و ممکن است نوزادتان در هنگام زایمان در معرض برخورد با زگیل قرار بگیرد، جراحی برای شما ضروری خواهد بود. سرمادرمانی که در آن زگیل به کمک نیتروژن مایع، منجمد می شود یا برداشتن زگیل به کمک جراحی دو گزینه ی شما در این شرایط است. سایر روش های جراحی شامل الکترو کاتری (سوزاندن زگیل به کمک برق) و لیزر درمانی هستند.
بر اساس تحقیقات نوار چسب داکت در درمان زگیل مؤثرتر از روش های سرمادرمانی و انجماد عمل کرده است. در یک مطالعه ۸۵٪ از کسانی که از نوار چسب داکت استفاده کرده بودند، بهبود یافتند. در حالی که این عدد برای گروهی که برای رهایی از شر زگیل از سرمادرمانی بهره بردند، تنها ۶۰٪ بود. اکثر کسانی که با نوار چسب داکت تحت درمان قرار گرفتند، ظرف مدت ۲۸ روز بهبود یافتند. همچنین کسانی که برای درمان از روش سرمادرمانی استفاده کردند، به دو مرحله ی سرمادرمانی با فاصله ی حداقل دو هفته نیاز داشتند. محققان معتقدند نوار چسب داکت با تحریک دستگاه ایمنی بیمار به درمان او کمک می کند.
استفاده از نوار چسب داکت برای کودکان نیز ترس کمتری خواهد داشت. استفاده از نوار چسب داکت روشی بی خطر و بدون ترس برای درمان زگیل در کودکان است.زگیل را با نوار چسب داکت نقره ای به مدت ۶ روز بپوشانید. سپس زگیل را در آب قرار بدهید و بافت مرده را به آرامی بردارید. پس از آن باید زگیل را به مدت ۱۲ ساعت در معرض هوا قرار بدهید. این روند را تا جایی ادامه بدهید تا زگیل ناپدید شود.
زینک می تواند در درمان زگیل ها تأثیر به سزایی داشته باشد. زیرا بسیاری از افرادی که از زگیل رنج می برند، کمبود زینک دارند. شکل خوراکی زینک در کسانی که کمبود زینک دارند، مفید است. برای زگیل های ویروسی مقدار توصیه شده ی مصرف خوراکی زینک روزانه ۱۰ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن فرد است. ۲ تا ۶ ماه به این درمان ادامه بدهید.
درمان های هومئوپاتیک (همسان درمانی) یک شیوه ی درمان جایگزین محسوب می شوند که در آن از کمترین مقدار یک جزء فعال برای درمان بیماری استفاده می شود؛ حتی اگر این جزء در ابتدا باعث بروز بیماری شود. در هومئوپاتی نزدیک به ۲۵ دارو برای درمان زگیل وجود دارد. انتخاب درمان مورد نظر به علائم و محل زگیل تان بستگی خواهد داشت. برخی از داروهای هومئوپاتیک رایج زگیل عبارتند از: سیلیس، نوش آمریکایی، کاستیکوم، اسید نیتریک و پنجه گرگی شاخ گوزنی.
گیاهان ضدویروسی مانند آقطی، ریشه ی گون و سرخارگل (اکیناسه) به بدن تان در مبارزه با ویروس هایی که علت بروز زگیل تان بوده اند، کمک می کنند. این گیاهان از پیشرفت زگیل جلوگیری می کنند. آنها دستگاه ایمنی را تقویت و به بدن در مبارزه با عوامل بیماری زا کمک می کنند. این روش درمانی بهتر از داروهایی است که به طور خاص به یک عامل بیماری زا هجوم می برند. زیرا عوامل بیماری زا به مرور زمان دچار جهش شده و درمان شان سخت تر می شود.
دکتر هما فاتحی، پزشک پوست، مو و زیبایی در اصفهان می باشند که با سالها تجربه در زمینه های مختلفی مانند کاشت مو، تزریق ژل، چربی و بوتاکس، لیزر موهای زائد، جوانسازی پوست و ... توانسته اند خدمات ارزنده ای به مراجعین خود ارائه نمایند. لطفا جهت هماهنگی با مطب ایشان از طریق تماس با شماره تلفن 32245018 - 031 اقدام فرمایید.