طعم و مزه نوشابه برای خیلی از افراد لذت بخش است !
برخی هم از کافئین موجود در قهوه یا نوشابه لذت می برند. برخی از نوشابه های گازدار، حاوی فسفر به شکل اسید فسفریک هستند. این نوشیدنی ها نیز ممکن است حاوی کافئین باشند. بعضی از افراد نگران وجود اسید فسفریک و کافئین موجود در نوشابه های گازدار هستند، که می تواند به سلامت استخوان آنها آسیب برساند. نوشابه ها به غیر از اسید فسفریک و کافئین ممکن است حاوی مواد شیمیایی دیگری نیز باشند که می تواند بر سلامتی استخوانها تاثیر بگذارد.
فسفر: در بدن انسان فسفر به شکل فسفات وجود دارد. ما به غذاهای فسفردار برای ساختن استخوانهای سالم و بافت های دیگر نیاز داریم و چون فسفر در خیلی از غذاها موجود می باشد خیلی نادر است که افراد سالم دچار کمبود آن شوند. بیشتر مواقع فسفر به شکل فسفات و اسید فسفریک به غذاهای فرآوری شده و نوشیدنی های گازدار اضافه می شود. تحقیقات نشان داده اند که مصرف بیش از حد فسفر می تواند سبب کاهش جذب کلسیم شود. برای افراد با عملکرد سالم کلیه ها مصرف فسفر تا زمانی که مصرف کلسیم به اندازه کافی باشد مشکلی ایجاد نمی کند.
کافئین: کافئین به طور طبیعی در قهوه و چای یافت می شود و اغلب به نوشیدنی های گازدار اضافه می شود. کافئین در مقادیر بالا می تواند باعث از دست رفتن استخوانها شود. این ماده در جذب کلسیم تداخل ایجاد می کند و باعث افزایش جزئی کلسیم در ادرار می شود. یک مطالعه نشان داده است که نوشیدن 330 میلی گرم کافئین، یا تقریباً 4 فنجان قهوه در روز، خطر ابتلاء به پوکی استخوان را افزایش می دهد. اگر شما از نوشیدنی های حاوی کافئین لذت می برید، شما می توانید کلسیم از دست رفته را ازطریق مصرف منابع غذایی حاوی کلسیم جبران کنید. شما می توانید کلسیم را از طریق خوردن غذاهای غنی از کلسیم و مکمل های کلسیم دریافت کنید.
مراقب باشید که نوشیدنی های کافئین دار را با شیر و آبمیوه های غنی شده از کلسیم جایگزین نکنید. هنگامی که نوشیدنی هایی که دارای کافئین هستند را به جای شیر و دیگر منابع کلسیم مصرف می کنید، سلامتی استخوانها تحت تأثیر قرار می گیرند. افراد علاقه مند به نوشیدن قهوه می توانند با اضافه کردن شیر، کلسیم از دست رفته ناشی از کافئین را جبران کنند.
خلاصه: برای سلامتی استخوان ها بهتر است که از نوشیدن روزانه نوشیدنی های گازدار و کافئین دار پرهیز کنید. برای حفظ سلامت استخوان، NOF توصیه می کند که افراد زیر 50 سال روزانه 1000 (میلی گرم) و افراد بالای 50 سال روزانه 1200 (میلی گرم) کلسیم مصرف کنند.
www.isfahan-dxa.ir