بریس های ارتودنسی ابزار پیچیده ای هستند که از اجزای هدفمندی تشکیل شده اند و در روز و شب کار می کنند تا لبخندی زیبا به شما هدیه دهند. در حالی که بریس ها مستحکم هستند، اما تخریب ناپذیر نیستند. ممکن است هر از گاهی کمی نیاز به اصلاح داشته باشند.
سیم ها می توانند با حرکت دندان ها، جا به جا شوند، براکت ها ممکن است شل شوند و زخم شدگی در بافت نرم دهان شما رخ دهد.
شکستگی براکت و سیم ها اتفاقی غیر معمول نیست. چندین چیز ممکن است باعث شکستن بریس ها شود، از خوردن غذاهای نامناسب گرفته تا مسواک زدن نادرست دندان ها. در زیر به بررسی چند علت که باعث شکستن و کنده شدن براکت های ارتودنسی می شود، می پردازیم:
هنگامی که بریس ارتودنسی دارید، خوردن برخی از انواع غذا می تواند باعث آسیب به آن شود. مراقب آنچه می خورید باشید و از برخی غذاها اجتناب کنید، مانند:
ضربه زدن به دهان می تواند باعث شکستن یا دررفتگی براکت و سیم شود. این زمانی اتفاق می افتد که شما در ورزش های تماسی یا در فعالیت های بدنی شرکت می کنید. برای جلوگیری از این اتفاق می توانید از محافظ دهانی در هنگام ورزش استفاده کنید.
در حالی که مراقبت از دندان ها ضروری است، مسواک زدن شدید دندان ها با مسواکهای زبر می تواند به بریس های شما آسیب برساند. یکی دیگر از عادت های بد جویدن اجسام سخت به خصوص در کودکان است.
استفاده از انگشت یا خودکار برای جدا کردن تکه های غذایی گیر کرده در بریس ها می تواند آنها را بشکند. در عوض، می توانید از گزینه های بهتری مانند مسواک های بین دندانی استفاده کنید.
دندان قروچه در شب می تواند فشار زیادی به بریس های شما وارد کند و آنها را بشکند. همچنین، دیپ بایت می تواند باعث ایجاد فشار روی براکت های پایینی و جدا شدن آن ها شود.
همچنین بخوانید: نگهدارنده ارتودنسی(ریتینر) چیست و کاربرد آن
اگر مشکوک هستید که براکت هایتان شکسته است، ممکن است این اتفاق افتاده باشد. اما هر دردی دلالت بر شکستگی ندارد، به خصوص در مراحل اولیه درمان.
برخی از عیوب رایج بریس ها عبارتند از:
برخی از عیوب ممکن است باعث ناراحتی بیشتری نسبت به بقیه شوند. اگر براکت شکسته باعث بیرون زدگی سیم شود، می تواند بسیار ناراحت کننده باشد. اگر این اتفاق افتاد، نترسید، فقط با متخصص ارتودنسی خود تماس بگیرید.
در صورت کنده شدن براکت و سیم ارتودنسی می توان موارد زیر را در خانه انجام داد، هرچند که بهتر است در اسرع وقت به متخصص ارتودنسی مراجعه کرد
سیم ها و براکت های شکسته می توانند خطرات جدی ایجاد کنند. اگر از آنها مراقبت نکنید، نه تنها خطر عفونت را افزایش می دهند، بلکه درمان شما را نیز طولانی تر خواهند کرد.
عوارض جانبی رایج عبارتند از:
چسباندن براکت ارتودنسی روی دندان طبق روش زیر انجام می شود:
از متداول ترین مشکلات در کلینیک ارتودنسی، مراجعه افراد به علت جدا شدن، شل شدن و یا به اصطلاح کنده شدن براکت ارتودنسی است. این اشخاص معمولاً بعد از ارتودنسی متوجه می شوند که اتصال براکت به دندان از بین رفته و دچار افتادگی شده است. کنده شدن براکت از دندان موجب می شود که در روند درمان اختلال ایجاد شده و مدت زمان آن افزایش پیدا کند.
کنده شدن براکت ارتودنسی در حالت های مختلفی ممکن است پیش آید. به طور کلی شل شدن یا کنده شدن براکت ارتودنسی دردی به همراه ندارد، اما سیم های جدا شده ممکن است به درون بافت نرم دهان رفته و باعث زخم شدن دهان شود. این زخم ها و آسیب ها دردناک بوده و معمولاً باعث ناراحتی فرد می شوند. از همین رو توصیه می شود که از موم موجود در کیت ارتودنسی استفاده کنید.
شکستن براکت ارتودنسی و یا کنده شدن آن، علاوه بر صرف زمان اضافه، هزینه هایی نیز به دنبال دارد. این هزینه بسته به شرایط مختلف، ممکن است متفاوت باشد. در برخی از مواقع اگر براکت آسیب چندانی ندیده باشد، می توان مجددا از آن استفاده کرد. این موضوع با تشخیص ارتودنتیست انجام می شود.
نوع براکت استفاده شده بر هزینه ترمیم براکت شکسته تاثیر می گذارد. دندانپزشک نیز هزینه ای بابت بازگرداندن وضعیت دندان ها به حالت قبلی دریافت می کند که بر روی هزینه نهایی و تمام شده، تاثیر می گذارد.
بیشتر بدانید: راهنمای انتخاب انواع بهترین خمیر دندان و دهانشویه