هر آنچه درباره فیلر باید بدانید؛ فیلر چیست؟
کلینیک زیبا رویان پگاه [ پوست ، مو و زیبایی ]آدرس وب سایت : www.zibarouyanclinic.irآدرس مطب : اصفهان ، چهارراه هشت بهشت ، ابتدای هشت بهشت غربی ، ساختمان فردوس ، طبقه دوم تلفن مطب : 33350461 - 031
با گذر زمان و تغییراتی که در سلول های بدن رخ می دهد، پوست صورت جوانی و شادابی خود را از دست می دهد و چین و چروک ها در صورت نمایان می شوند. علاوه بر این فرم صورت و رفع نقایص نیز از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. از آنجایی که داشتن ظاهری جوان و پوستی سالم یکی از اولویت های همه افراد است، افراد همیشه در تلاش هستند تا راهکاری جهت مقابله با این مشکل پیدا کنند تا بتوانند از تغییرات و پیری جلوگیری کنند. تزریق فیلر یکی از مدرن ترین روش هایی است که در حال حاضر استفاده می شود. فیلر یا ژل نوعی پرکننده یا حجم دهنده است که می تواند به قسمت های مختلف پوست تزریق شده و با هدف جوانسازی، فرم دهی صورت و حجم دادن به این قسمت ها مورد استفاده قرار گیرد. موادی که برای این کار استفاده می شوند، بسیار با بدن سازگاری دارند و به طور معمول از ترکیبات طبیعی بدن به دست می آیند، به همین دلیل کمترین عوارض را به دنبال داشته و رفته رفته توسط بدن جذب می شوند.
فیلر از روش های حجم دهی است که با هدف جوانسازی و رفع چین و چروک استفاده می شود. فیلرها را پرکننده های پوستی می نامند و برای رفع عیوب پوست و زیبایی لب، چانه، گونه، زیر چشم و سایر نواحی به صورت موضعی زیر پوست تزریق می شوند. فیلرها یا چربی هایی هستند که از بدن انسان خارج شده و به ناحیه ای که باید حجم آن افزایش یابد تزریق می شود یا اینکه می توان آن را توسط پزشک تهیه و به سادگی تزریق کرد. فيلر مي تواند چربي خود بدن، بافت زير پوستي يا فاسيايي يا انواع ژل ها را شامل شود. ژل ماده ژلاتینی مانندی است که با دلیل جبران تحلیل چربی، صاف کردن چین و چروک ها یا زاویه سازی صورت و جوانسازی صورت زیر پوست تزریق می شود. از محبوب ترین ژل های تزریقی می توان به هیالورونیک اسید اشاره کرد.
- فیلر هیالورونیک اسید (HA). با افزایش سن، بدن شما تولید هیالورونیک اسید را متوقف می کند. در نتیجه تزریق نوع مصنوعی آن که از باکتری ها تهیه می شود، می تواند به پوست شما حجم دهد و آن را هیدراته نگه دارد. نتایج حاصل از تزریق این نوع فیلر معمولا شش ماه تا یک سال ماندگاری دارد.
- فیلر کلسیم هیدروکسی آپاتیت (CaHA). این نوع فیلر از ماده ای تشکیل شده است که در استخوان ها وجود دارد. نتایج حاصل از تزریق آن معمولا حدود یک سال باقی می مانند. پزشکان اغلب از آن برای رفع چین و چروک های متوسط تا عمیق استفاده می کنند.
- فیلر پلی ال لاکتیک اسید (PLLA). تزریق این نوع فیلر به بدن شما کمک می کند تا کلاژن بسازد. به همین دلیل، پزشکان از آن برای صاف کردن چین و چروک های عمیق روی صورت استفاده می کنند. نتایج می توانند تا دو سال یا بیشتر دوام بیاورند.
- فیلر پلی متیل متاکریلات (PMMA). این نوع فیلر از کلاژن و گلوله های بسیار کوچکی تشکیل شده است که پس از تزریق پزشک، در زیر پوست شما باقی می مانند. در واقع گلوله ها به پوست شما حجم می دهند و بافت آن را مستحکم می کنند.
- یک روش کم تهاجمی و بی خطر است.
- انجام این روش با سهولت و سرعت زیادی همراه است.
- هیچگونه جای زخم یا بخیه بر جای نمی گذارد.
- نقاهت ندارد و فرد می تواند پس از تزریق به فعالیت روزمره برسد.
- برگشت پذیر است و در صورت ایراد می شود آن را برطرف کرد.
- به کلاژن سازی و بازسازی پوست در درازمدت کمک می کند.
قبل از تزریق فیلر، ناحیه ی مورد نظر باید پاکسازی و تمیز شود و با استفاده از کرم های بی حسی موضعی، درد احتمالی تزریق کاهش داده می شود. بعد از آن مقدار مناسبی از فیلر زیر پوست تزریق خواهد شد تا برجستگی و فرم مورد نظر به دست آید.
- کنترل داروهای مصرفی با پزشک. در صورتی که از داروهای خاص مانند آسپرین و داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنید، بهتر است که قبل از تزریق فیلر با پزشک خود مشورت کنید؛ چون معمولاً توصیه می شود که 1 هفته قبل از تزریق، مصرف این داروها متوقف شود.
- عدم مصرف الکل و دخانیات. برای کاهش عوارض ناشی از تزریق کردن فیلر، سعی کنید که حداقل 1 الی 2 هفته قبل از تزریق از مصرف الکل و دخانیات خودداری کنید.
- عدم مصرف کرم های موضعی قبل از تزریق. از کرم های موضعی مانند کرم های جوان کننده پوست و رفع چین و چروک های صورت استفاده نکنید.
بعد از تزریق فیلر به صورت، متخصص پوست شما احتمالاً نکاتی را برای مراقبت به شما خواهد داد که حداقل ۷۲ ساعت پس از درمان باید رعایت کنید. در اینجا به برخی از آنها اشاره می کنیم:
از شنا کردن خودداری کنید.
- از نور خورشید دوری کنید و یک ضد آفتاب UVA/UVB را به برنامه مراقبت از پوست خود اضافه کنید.
- از انواع محصولات مراقبت از پوست که می توانند باعث آسیب یا لایه برداری شوند خودداری کنید.
- از هر فعالیت دیگری که می تواند باعث تعریق پوست شما شود، مانند تمرین در باشگاه دوری کنید.
- از برنزه کردن، اتاق بخار یا سونا و علاوه بر آن از جکوزی، دوش آب گرم یا سایر فعالیت هایی که پوست را گرم می کند خودداری کنید.
- سعی کنید در ظرف حداقل ۱ الی ۲ روز بعد از تزریق آرایش نکنید. هنگام استفاده از محصولات آرایشی نیز، حتماً برس ها را به خوبی بشویید تا عوامل عفونی از بین بروند.
- حداقل تا ۶ ساعت الکل یا داروهای رقیق کننده خون مصرف نکنید.
این نواحی عبارتند از :
- فیلر موقت : فیلرهای موقتی برای برجسته کردن لب، گونه و از بین بردن چروک های پوست استفاده می شود. فیلر موقت از جنس هیالورونیک اسید، کلاژن، کلسیم هیدروکسی آپاتیت است و یا از چربی بدن متقاضی تهیه می شود (تزریق چربی). از آنجا که کلاژن یکی از اساسی ترین اجزای ساختار پوست محسوب می شود. کلاژن باعث قوام و سفتی پوست می شود و در بافت های محکم تر مانند استخوان باعث استحکام آنها می شود. تزریق فیلر های موقتی نتایجی بسیار طبیعی را ایجاد می کند؛ اما مشکل اصلی آن ماندگاری کم است که معمولاً بین ۳ الی۴ماه از بین می رود.
- فیلر نیمه دائمی : فیلرهای نیمه دائمی برای پر کردن خطوط عمیق تر صورت استفاده می شود. این نوع از فیلرها از پرکننده های نرم برای درمان خطوط عمیق تر صورت استفاده می شوند و از آنجا که ماهیت نیمه دائمی دارند ممکن است در هفته ها پس از تزریق اولیه فیلر نیازی به روتوش یا اضافه کردن کمی دیگر از آن نداشته باشد. فیلرهای نیمه دائمی باعث تحریک بافت سازی می شوند و پس از مدتی اثرات خود را نشان می دهند. معمولاً حدود 5/1سال ماندگاری دارند؛ اما می توانند ایجاد گلوله های زیر پوستی کنند.
- فیلر دائمی : تزریق فیلر گاهی با توجه به خواسته فرد مراجعه کننده به صورت دائمی انجام می شود یعنی به به این صورت است که افراد بعد از تزریق تا مدت های طولانی می توانند این ژل را زیر پوست خود حفظ کنند. لازم به ذکر است که استفاده از این دست از ژل ها بدون خطر نیست و توصیه می شود که از آنها استفاده نکنید؛ زیرا به دلیل عوارض خطرناک و جانبی بسیار زیادی که دارند محبوبیت خود را از دست داده اند.
- زنان باردار یا شیرده
- افراد مستعد کلوئید
- افراد مبتلا به عفونت فعال
- افرادی که سابقه بیماری خودایمنی دارند.
- بیمارانی که دچار سرکوب سیستم ایمنی هستند.
- افراد دارای آلرژی به اجزای پرکننده یا لیدوکائین ها
مدت زمان ماندگاری فیلرها متفاوت است. اثر برخی از فیلر ها ۶ ماه طول می کشد، در حالی که برخی دیگر تا ۲ سال یا بیشتر طول می کشند.
عوارض تزریق فیلر به صورت معمولاً حداقل بوده و مدیریت آن آسان است. علائم شایع گزارش شده عبارتند از:
- تورم در محل تزریق
- کبودی
- خارش
- درد در روزهای بعد از درمان
در موارد بسیار نادر، ممکن است برخی عوارض جانبی تزریق فیلر به صورت را تجربه کنید. در واقع احتمال بروز این عوارض در صورتی است که پزشک شما تخصص و مهارت کافی در این زمینه نداشته باشد و یا از فیلرهای معتبر استفاده نکند. از جمله عوارض نادر تزریق فیلر عبارتند از:
- توده های قابل مشاهده از مواد پرکننده
- جابه جا شدن فیلر
- سردرد
- تاری دید و در موارد شدید نابینایی
- واکنش آلرژیک
- عفونت
- تغییر رنگ یا تغییر رنگدانه پوست
هزینه تزریق فیلر، بستگی به نوع و برند فیلر استفاده شده میزان تزریق، ناحیه درمان، تعداد سرنگ های تزریق فیلر و دستمزد متخصص برای دستیابی به نتایج مطلوب دارد، بنابراین هزینه تزریق فیلر در افراد مختلف متفاوت است. همچنین انتخاب کلینیک نیز در هزینه ی تزریق تأثیرگذار است.
در کلینیک زیبا رویان پگاه اصفهان بهترین روشهای جوانسازی پوست بدون جراحی قابل انجام است .
نسخه اصلی مطلب
هر آنچه درباره فیلر باید بدانید؛ فیلر چیست؟ را در سایت کلینیک زیبا رویان پگاه بخوانید.
درباره این موضوع مطالب دیگر را هم مطالعه نمایید