لازک (LASEK) نوعی جراحی لیزری است که برای بهبود مشکلات انکساری چشم انجام می شود. بیماری های انکساری چشم بصورت خلاصه به شرایطی گفته می شود که در طی آن چشم توانایی انتقال صحیح نور ورودی از اشیاء به شبکیه را ندارد. زمانی که نور به درستی بر روی شبکیه تمرکز نیابد، تصویر ایجادشده نیز تار خواهدشد و کیفیت بینایی فرد کاهش خواهدیافت. استفاده از عینک یک روش متداول در درمان انواع مشکلات انکساری چشم است که عدسی های آن منجر می شوند تا نور به درستی شکسته شده و بر روی شبکیه تمرکز یابد.
در جراحی لازک، یک لایه ی خیلی نازک که ضخامت آن 100 تا 160 میکرومتر است بوسیله ی لیزرهای مخصوص از سطح قرنیه جدا می شود. سپس لیزر بر روی قرنیه تمرکز یافته و به تغییر شکل انحنای آن می پردازد. این تغییر شکل سطح قرنیه باعث می شود تا نور به درستی شکسته شود؛ یعنی نوری که قبلا با عینک شکسته می شد، پس از جراحی لازک این امکان را دارد تا بصورت طبیعی بوسیله ی قرنیه ی جراحی شده و به طور مناسبی بشکند. نتیجه ی جراحی لازک، بی نیازشدن فرد از عینک خواهدبود.
جراحی لازک در اصفهان و تهران، جزو اقداماتی است که توسط دکتر بهرام اشراقی جراح و متخصص چشم انجام می شود. لطفا جهت تعیین نوبت از مطب تهران با شماره تلفن 88713593 - 09309095800 و مطب اصفهان با شماره تلفن 36205114 تماس حاصل فرمایید.
جواب این سوال بله است. جراحی لازک یک جراحی کم خطر و بسیار کاربردی است که می تواند مشکلات انکساری مختلفی را در چشم برطرف نماید. این جراحی می تواند مشکلات چشم را بدون درد برطرف نماید. در حقیقت این روش نیز دارای عوارض و درد ناچیزی است اما در مقایسه با روش های سنتی جراحی چشم قابل چشم پوشی هستند. جراحی لازک می تواند با تغییر شکل قرنیه به حالتی طبیعی، انواع مشکلات انکساری چشم را با بازده مناسبی برطرف نماید. در نتیجه فرد نیازی به استفاده از عینک نخواهدداشت.
در گذشته تنها زمانی جراحی لازک توصیه می شد که شماره ی عینک فرد بالای 16 باشد. امروزه نیز شماره ی عینک تا حدودی در ایجاد یک نتیجه ی مثبت پس از جراحی لازک تاثیرگذار است. برای این که بهترین نتیجه از جراحی لازک فراهم شود بهتر است به نکات زیر توجه گردد:
نزدیک بینی یکی از بیماری های انکساری معمول در چشم است که در طی آن، نور ورودی به چشم به جای تمرکز بر روی شبکیه، در نقطه ای مقابل آن تمرکز می یابد. معمولا جراحی لازک توانایی بهبود نزدیک بینی تا 10 دیوپتر را دارد بنابرااین اگر میزان نزدیک بینی فرد بیش از 10 دیوپتر باشد احتمالا نتیجه ی جراحی لازک چندان رضایت بخش نخواهدبود.
دوربینی نیز یکی از مشکلات انکساری چشم است که در طی آن نور به جای تمرکز بر روی شبکیه، بر پشت آن تمرکز می یابد. جراحی لازک برای افرادی که میزان دوربینی چشم آنها بین 2 و 4 و حتی گاهی تا 6 دیوپتر است می تواند نتایج مناسبی به همراه داشته باشد.
آستیگماتیسم چشم به شرایطی گفته می شود که در طی آن قرنیه ی چشم ساختار کروی طبیعی خود را از دست داده و شکلی غیرکروی و کشیده تر به خود می گیرد. در نتیجه نور به درستی نمی شکند و فرد دید مناسبی ندارد. جراحی لازک معمولا برای افرادی با چشم آستیگمات با نمره ی 4 تا 5 دیوپتر نتایج قابل قبولی دارد.
جراحی لازک معمولا یک جراحی با تاثیر دائمی است. با این حال جراحی لازک نمی تواند از فرایند پیری طبیعی بدن و سلول های چشم جلوگیری کند. معمولا پس از سن 40 سالگی و در اواسط دهه ی چهارم زندگی، افرادی که جراحی لازک انجام داده اند نیاز به عینک مطالعه دارند زیرا با افزایش سن سلول های چشم پیرتر شده و کارایی کمتری پیدا می کنند. البته باید توجه داشت که این دو گزاره در تناقض با هم نیستند. جراحی لازک سطح قرنیه را دست خوش تغییر می کند و این تغییر بصورت دائمی است و از بین نمی رود با این حال اگر بخش های دیگر چشم مانند عدسی چشم دچار آسیب یا فرایند پیری شوند تاثیر تغییراتی که بر روی قرنیه انجام گرفته است کاهش می یابد.
بنابراین معمولا افرادی که جراحی لازک بر روی چشم آنها انجام می شود به دلیل پیری بخش های دیگر چشم پس از مدتی و طی یک فرایند طبیعی، دچار کاهش دید جزئی می شوند که این کاهش دید ارتباطی با از دست رفتن تاثیر جراحی لازک ندارد و در صورتی که جراحی انجام نشود نیز رخ خواهندداد.
جراحی لازک بعنوان یک جراحی ایمن شناخته می شود که عوارض بسیار کمی دارد. اگر این جراحی برای شخصی با ویژگی ها مناسب مانند شماره ی چشم مناسب، سن مناسب برای جراحی لازک و نداشتن برخی بیماری ها مانند گلوکوم و ... به کار رود می تواند فرد را از عینک بی نیاز سازد. در عین حال معمولا افرادی که تجربه ی جراحی لازک را دارند به دلیل پیری عدسی چشم با افزایش سن، در سنین بالای 40 سالگی نیاز به عینک مطالعه خواهندداشت.
جراحان پلاستيك و ترميمى چشم برای جوانسازی اطراف چشم ممکن است از روشهایی مانند بلفاروپلاستی پلک فوقانی و تحتانی، جراحی لیفت شقیقه، جراحی لیفت ابرو و روشهای غیر جراحی مانند تزریق چربی استفاده نمایند. باید توجه داشته باشید؛ انجام این روشها به ویژه در نواحی اطراف چشم، اگر توسط پزشک متخصص و مجرب انجام نشود، می تواند عوارض ناخوش آیندی به همراه داشته باشد.